FOLLOW US

Υγεία

  • Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου απαντά στις καταγγελίες Κατσιφαράκη για τον αξονικό τομογράφο
«Καμμιά δολιοφθορά…»

Απάντηση στις καταγγελίες του διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου, Δημήτρη Κατσιφαράκη, για τα περί δολιοφθοράς στον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Λήμνου δίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, τονίζοντας ότι ο αξονικός τομογράφος δεν είχε υποστεί καμμία δολιοφθορά έως τις 4 Οκτωβρίου 2011.

Απάντηση στις καταγγελίες του διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου, Δημήτρη Κατσιφαράκη, για τα περί δολιοφθοράς στον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Λήμνου δίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, τονίζοντας ότι ο αξονικός τομογράφος δεν είχε υποστεί καμμία δολιοφθορά έως τις 4 Οκτωβρίου 2011, όπως φαίνεται και στην έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρεται στις καταγγελίες του κ. Κατσιφαράκη τονίζοντας ότι «ο διοικητής των δύο Νοσοκομείων, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, καλούσε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να διαλευκάνουν το “έγκλημα” που κατά τα λεγόμενά του τελέσθηκε από εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Λήμνου. Δε δίστασε, μάλιστα, να υπαινιχτεί και ως ηθικούς αυτουργούς τους γιατρούς του Νοσοκομείου, υποδεικνύοντας στις ερευνητικές αρχές “το δρόμο του χρήματος”!».

Σχετικά με το θέμα, όπως αναφέρουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, τόσο ο κ. Κατσιφαράκης τους τελευταίους έξι μήνες, όσο και η κ. Τσούνη τα τρία τελευταία χρόνια, «ενώ γνώριζαν τη μη λειτουργία του αξονικού, δεν έκαναν τίποτε για να ερευνήσουν τα αίτια. Το μόνο που έκαναν, ήταν η μεν κ. Τσούνη να εισαγάγει στο ΕΣΠΑ την αγορά νέου αξονικού τομογράφου (και ορθώς έπραξε), ο δε κ. Κατσιφαράκης να αλλάξει τις προδιαγραφές του αξονικού τομογράφου έτσι ώστε τελικά να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου».

«Ο μόνος έλεγχος…»
Ο μόνος έλεγχος που έγινε στον αξονικό τομογράφο, σύμφωνα με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς, ήταν λίγες ημέρες μετά τη διακοπή της συνεργασίας του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου με το Νοσοκομείο λόγω χρεών και την ώρα που οι Γιατροί του Νοσοκομείου διαμαρτύρονταν γι’ αυτή την κατάσταση. «Πέντε ημέρες πριν την “αποκάλυψη της δολιοφθοράς”, ο κ. Κατσιφαράκης δήλωνε από ραδιοφώνου ότι σε έξι ημέρες θα δουλεύει ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου, γνωρίζοντας και την ανυπαρξία προσωπικού (εξειδικευμένων τεχνολόγων ακτινολόγων), αλλά και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο της Λήμνου έχουν έλθει την τελευταία 12ετία δύο αξονικοί τομογράφοι. Και οι δύο «ήταν μεταχειρισμένοι, παλαιάς τεχνολογίας, που αντικαταστάθηκαν στα νοσοκομεία όπου βρίσκονταν. Και οι δύο εμφάνιζαν λειτουργικά προβλήματα που αφορούσαν είτε την ακτινοπροστασία είτε την ποιότητα των απεικονιστικών αποτελεσμάτων και επομένως επηρέαζαν άμεσα τη διαγνωστική ικανότητα. Με λίγα λόγια, αντί να προσφέρουν πολύτιμες διαγνωστικές πληροφορίες, έθεταν εν αμφιβόλω τη διάγνωση και σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών».

Οι ακτινολόγοι του Νοσοκομείου Λήμνου, όπως υποστηρίζουν, για χρόνια λειτούργησαν τους αξονικούς αυτούς τομογράφους χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό από εξειδικευμένους τεχνολόγους και χωρίς τεχνική υποστήριξη. «Χρησιμοποιώντας άλλοτε επιστημονικές και άλλοτε εμπειρικές μεθόδους, προσπάθησαν να επιλύουν τα πολλαπλά προβλήματα αυτών των μηχανημάτων, με σκοπό τη βοήθεια των κλινικών γιατρών και κατ’ επέκταση των ασθενών.»

Τι διεκδίκησαν
Όταν σταμάτησαν, όπως υποστηρίζουν, οι υποσχέσεις, οι Γιατροί αποφάσισαν να διεκδικήσουν για τους ασθενείς καλύτερη ποιότητα. «Αρνήθηκαν να δουλεύουν, και σα γιατροί και σαν τεχνολόγοι. Αρνήθηκαν να γνωματεύουν films “κακής ποιότητας με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής η διάγνωση”, όπως επανειλημμένα αναφέρουν συνάδελφοι άλλων νοσοκομείων που εξέτασαν τα films!»

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, απευθυνόμενη στους διοικητές και το αρμόδιο υπουργείο, τονίζει ότι βλέπουν το Νοσοκομείο της Λήμνου «ως χωματερή ιατρικών μηχανημάτων. Σταματήστε να μας φέρνετε παλιούς, μεταχειρισμένους αξονικούς τομογράφους, παλιά, επικίνδυνα αναισθησιολογικά μηχανήματα, παλιά, επισκευασμένα ενδοσκόπια. Σταματήστε να προκαλείτε δολιοφθορές στα εισοδήματα των εργαζομένων καθυστερώντας τις πληρωμές δεδουλευμένων και περικόπτοντας αμοιβές, με μόνο κίνητρο το γάντζωμα στις καρέκλες σας! Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους Λημνιούς με ψεύτικες υποσχέσεις και να προσπαθείτε να στρεβλώσετε την κοινή γνώμη εκτοξεύοντας κατηγορίες ανυπόστατες.».

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top