Ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο νέο κτήριο του Περιφερειακού Ιατρείου Παπάδου

Ακόμα παραμένει κλειστό…

11/04/2012 - 18:26

Προσπάθειες να λειτουργήσει το νέο κτήριο του Περιφερειακού Ιατρείου Παπάδου γίνονται τόσο από το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, όσο και από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατό.

Προσπάθειες να λειτουργήσει το νέο κτήριο του Περιφερειακού Ιατρείου Παπάδου γίνονται τόσο από το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, όσο και από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατό. Οι διαδικασίες της κατασκευής νέας στέγης για το Περιφερειακό Ιατρείο Παπάδου είχαν ξεκινήσει το 2007 μετά από πρωτοβουλία του τότε διοικητή του Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Σταύρου Ψαρρόπουλου. Τότε είχε δοθεί από τον Δήμο Γέρας μια έκταση δύο στρεμμάτων ώστε να κατασκευαστεί το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Παπάδου, το οποίο θα αναβάθμιζε το ήδη υπάρχον σε Πολυϊατρείο.

Το νέο κτήριο ανεγέρθηκε τελικώς από τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και ήταν σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει από το 2009. Εδώ και τρία χρόνια, όμως, το Περιφερειακό Ιατρείο δεν έχει μεταφερθεί στη νέα στέγη του, η οποία και τόσο καιρό δε λειτουργεί, με αποτέλεσμα ενώ υπάρχει νέος χώρος, οι κάτοικοι της περιοχής να πηγαίνουν στο παλιό ιατρείο.

Χωρίς άδεια!
Σε ερώτηση που είχε υποβάλει σχετικά προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Ν. Λέσβου Σπύρος Γαληνός, πήρε την απάντηση ότι ο λόγος που καθυστερεί η λειτουργία του κτηρίου, είναι το ότι δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια. Αυτό, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Λοβέρδου, οφείλεται στο γεγονός ότι το συμβόλαιο παραχώρησης οικοπέδου είχε κάποια προβλήματα με τους τίτλους. Συγκεκριμένα, η δωρεά του Δήμου Γέρας προς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αφορούσε σε έκταση δύο στρεμμάτων, όμως το Δ.Σ. του Νοσοκομείου είχε κάνει αποδεκτή με απόφασή του τη δωρεά 16 στρεμμάτων, το οποίο τελικώς διορθώθηκε μετά από επανεξέταση. Από εκεί και έπειτα, ο φάκελος παραδόθηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ από την Υπηρεσία Δόμησης - όπως πλέον ονομάζεται η Πολεοδομία - Μυτιλήνης, ώστε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να ηλεκτροδοτηθεί επιτέλους το κτήριο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το θέμα κάπου έχει «κολλήσει». Το Περιφερειακό Ιατρείο Παπάδου είχε κατασκευαστεί σχεδόν παράλληλα με το Περιφερειακό Ιατρείο Πέτρας, το οποίο και είχε την ίδια τύχη, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012 που τελικώς εγκαινιάστηκε.

Προσπάθειες…
«Γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει το νέο κτήριο. Έχω απευθυνθεί στην Υπηρεσία Δόμησης, που έχει ακόμη το φάκελο και δε δίνει την άδεια λειτουργίας ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αίτηση για ηλεκτροδότηση. Έχω έρθει σε επαφή με τον κ. Βατό, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα ενημερωθεί και θα ενημερώσει και εμένα με τη σειρά μου για το θέμα. Πάντως, συμβαίνει μια αδικαιολόγητη κωλυσιεργία από πλευράς Υπηρεσίας Δόμησης, ενώ δε μας εξηγούν και τους λόγους», ανέφερε στο «Ε» ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Κατσιφαράκης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Βατό, μας ενημέρωσε πως έχει ζητήσει ήδη από την Υπηρεσία Δόμησης να του αναφερθεί εγγράφως τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει με τον εν λόγω κτήριο, ώστε να ενημερώσει και τον κ. Κατσιφαράκη προκειμένου να λυθεί το ζήτημα. Μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, πάντως, νεώτερα δεν υπήρχαν, οπότε το σίγουρο είναι ότι αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος. Τουλάχιστον να μην πάει χαμένο και άλλο κτήριο το οποίο ολοκληρώθηκε αλλά μένει αχρησιμοποίητο, όπως πολλά άλλα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey