Απλήρωτο το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στη Λήμνο από το Νοσοκομείο, εδώ και ενάμιση χρόνο

Χωρίς αξονικές τομογραφίες

11/04/2012 - 16:19

Οι μεγάλες οφειλές του Νοσοκομείου Λήμνου προς το ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο οδήγησαν τη διεύθυνσή του να σταματήσει τη συνεργασία της με το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα να σταματήσει την πίστωση στις αξονικές τομογραφίες.

Οι μεγάλες οφειλές του Νοσοκομείου Λήμνου προς το ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο οδήγησαν τη διεύθυνσή του να σταματήσει τη συνεργασία της με το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα να σταματήσει την πίστωση στις αξονικές τομογραφίες.

Η διοίκηση του κέντρου είχε ενημερώσει την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου τις προηγούμενες ημέρες και για ένα περιστατικό ασθενή από τροχαίο ατύχημα, στον οποίο χρειάστηκε να γίνει αξονική τομογραφία, οπότε και το Νοσοκομείο Λήμνου αναγκάστηκε να πληρώσει μετρητά.

Το Νοσοκομείο Λήμνου οφείλει στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο περί τις 58.000 ευρώ για αξονικές τομογραφίες που έχει βγάλει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η οικονομική κρίση και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το διαγνωστικό κέντρο, ήταν αυτά που σύμφωνα με πληροφορίες το οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση.

Ο διοικητής του Βοστάνειου, Δημήτρης Κατσιφαράκης, σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, δήλωσε: «Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να αρνηθεί να δώσει τις υπηρεσίες του στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και το συγκεκριμένο κέντρο είναι ταγμένο στο κοινωνικό σύνολο.»

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Ακτινολογικού του διαγνωστικού εργαστηρίου της Λήμνου, Νίκος Αφθονίδης, σημείωσε: «Εδώ και ενάμιση χρόνο προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Νοσοκομείο και στους ασφαλισμένους των Ταμείων και έχουμε να πληρωθούμε τόσο μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο κέντρο μας τρεις μήνες. Ζήτησα από το Νοσοκομείο να πληρωθούμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και εφόσον μας πληρώσει το Νοσοκομείο, μπορούμε να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς συνεργασίας.»

Ανενεργός ο νοσοκομειακός
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ευελπιστεί ότι από τη Δευτέρα το μεσημέρι θα λειτουργεί κανονικά ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είναι ανενεργός λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε στη λειτουργία του. Μετά την επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου, όπως δήλωσε ο κ. Κατσιφαράκης, ο ίδιος θα είναι σε θέση να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, απευθύνοντάς του το ερώτημα γιατί τόσα χρόνια δε λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου.

Ο γιατρός ακτινολόγος του Νοσοκομείου Λήμνου, Μάχερ Ελ Άλντχαμ, που χειρίζεται τον αξονικό τομογράφο, αναφερόμενος στον αξονικό του Νοσοκομείου τόνισε: «Ήρθε μεταχειρισμένο μετά από 10 χρόνια χρήσης σε μια κλινική των Αθηνών και λειτούργησε για δύο περίπου χρόνια. Μετά έβγαζε μη διαγνώσιμες εικόνες και στη συνέχεια σταμάτησε να δουλεύει.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στέλνει τη Δευτέρα συνεργείο με ακτινοδιαγνώστες στο Νοσοκομείο Λήμνου, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να διορθώσουν τη βλάβη που έχει παρουσιαστεί στον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey