FOLLOW US

View Γάμος

Το γαμήλιο ταξίδι

Ο γάμος σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας ζωής και αποτελεί την τέλεια αφορμή για ένα μαγευτικό ταξίδι. Ρομαντικό, χαλαρωτικό, περιπετειώδες ή γνωριμίας με νέους πολιτισμούς, το γαμήλιο ταξίδι είναι βέβαιο πως θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία στο ξεκίνημα της κοινής σας ζωής.

Βρεθήκαμε στο ταξιδιωτικό πρακτορείο «Repanis Tours», στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, συνομιλώντας με τον ιδιοκτήτη του, κ. Σταύρο Ρεπάνη, ρωτώντας τον σχετικά με τις προτιμήσεις των νεόνυμφων, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά την ιδιαίτερη εμπειρία. «Το γαμήλιο ταξίδι, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, είναι συνυφασμένο στο μυαλό των ζευγαριών με προορισμούς του εξωτερικού. Τα ταξίδια, στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους αν όχι όλα όσα έχουμε σχεδιάσει στο γραφείο μας τα τελευταία χρόνια, είχαν να κάνουν με άλλες χώρες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με εναλλακτικούς προορισμούς», μας αναφέρει. Γιατί όχι Ελλάδα, αναρωτιόμαστε εύλογα; «Ίσως υπάρχει η αίσθηση πως ένα ταξίδι εντός συνόρων μπορεί εύκολα να οργανωθεί από τον οποιονδήποτε…», σημειώνει.

Ποιο ήταν το πιο ιδιαίτερο ταξίδι που σχεδιάσατε τελευταία; «Πριν από λίγο καιρό, υλοποιήσαμε μια πολύ ξεχωριστή επιλογή ενός ζευγαριού, που είχε βέβαια την οικονομική δυνατότητα να επιλέξει κάτι τέτοιο. Πέρασαν συνολικά δέκα ημέρες αρχικά στις Μαλδίβες και εν συνεχεία στο Ντουμπάι. Ήταν αναμφίβολα ένα ταξίδι ζωής, που το ευχαριστήθηκαν πολύ και μάλιστα προέτρεψαν άλλους νιόπαντρους φίλους τους να το τολμήσουν».

Αναπόφευκτα, η κουβέντα πηγαίνει στο οικονομικό σκέλος τέτοιων ταξιδιών. Πόσα… βαλάντια, λοιπόν, πρέπει να διαθέτει κάποιος για να βρεθεί σε τέτοιους προορισμούς; Ο κ. Ρεπάνης, έμπειρος ταξιδιωτικός πράκτορας, είναι ειλικρινής. «Σίγουρα ένα ταξίδι σαν κι αυτό κοστίζει. Όμως αξίζει τον κόπο. Το συγκεκριμένο σε Μαλδίβες και Ντουμπάι έφτασε σε κόστος τις 6.500€ για 10 ημέρες, συνολικά για το ζεύγος».

Ποιες θα ήταν όμως, κατά τη γνώμη του, άλλες εναλλακτικές σε εξίσου ενδιαφέροντες, αλλά και ιδιαίτερους προορισμούς; «Ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί στην Κούβα; Ονειρεμένος τόπος της Καραϊβικής, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που σίγουρα θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Ένα τέτοιο ταξίδι, θα κόστιζε περίπου σε μεταφορά και διαμονή 3.200€ για επτά ημέρες. Μια ιδιαίτερη επιλογή, όμως, είναι και η Αίγυπτος, όπου, εκτός από τις Πυραμίδες, μπορεί το ζευγάρι να πραγματοποιήσει και κρουαζιέρα στο Νείλο. Ένα επταήμερο εκεί θα έφτανε τα 1.600€ και για τους δύο».

Καλά, και εν πολλοίς εξωτικά, όλα αυτά. Υπάρχουν όμως φθηνότερες λύσεις; Ο κ. Ρεπάνης ξεκαθαρίζει: «Οπωσδήποτε και μάλιστα εξίσου συναρπαστικές. Η Ευρώπη είναι γεμάτη όμορφες χώρες και μοιάζει πιο προσιτή οικονομικά για τα περισσότερα ζευγάρια που επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Το τρίγωνο Πράγα – Βιέννη – Βουδαπέστη κινείται περίπου στα 500€-600€ ανά ζεύγος για ένα τετραήμερο, ενώ ανάλογες είναι οι τιμές και στην Ισπανία, όπου κανείς μπορεί να επιλέξει είτε να βρεθεί στην κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη, είτε να κάνει το γύρο της ιβηρικής χώρας».

Τι θα συμβούλευε όμως εκείνους τους υποψήφιους φρεσκοπαντρεμένους ταξιδιώτες; «Η μόνη συμβουλή μου είναι ότι, όπου και αν επιλέξουν να περάσουν τις μέρες τους, καλό θα ήταν να οργανώσουν το ταξίδι τους μέσα από ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Πολλές φορές υπάρχει η αίσθηση ότι όλα μπορούν να γίνουν μέσα από μια περιήγηση στο ίντερνετ. Όμως έχοντας τη σιγουριά του σχεδιασμού από έναν έμπειρο ταξιδιωτικό πράκτορα, όλα θα είναι ασφαλέστερα και στο τέλος ίσως αποδειχθούν και πιο ενδιαφέροντα. Συν τοις άλλοις, είναι πολύ σημαντικό όταν θα φτάσει το ζεύγος στον προορισμό του, να υπάρχει εκεί για τη δική τους ξενάγηση ένας συνεργάτης του γραφείου, που θα προσφέρει και την απαραίτητη σιγουριά κατά το διάστημα της διαμονής τους εκεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top