FOLLOW US

Συνδικαλισμός

  • Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη από το Συντονιστικό και την ΑΔΕΔΥ Η συγκέντρωση του ΠΕΚ λόγω βροχής, ...μετακομίζει στην αίθουσα του
Ξεχωριστή νότα η συμμετοχή των ενστόλων!
Η πορεία των απεργών στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης

 

Αβγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη, πέταξαν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της πόλης. Παρά την βροχή που έπεφτε, αρκετοί ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, όπου ήταν ο χώρος συγκέντρωσης που είχαν ορίσει η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, η Εργατική Λέσχη και δυνάμεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Παρά τη βροχή, η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία, ήταν αξιοπρόσεκτη

 

Αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αλλά και εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο και συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού. Ξεχωριστό και δυναμικό μπλοκ είχαν δημιουργήσει οι συμβασιούχοι του Δήμου Λέσβου. Μικρή ήταν η συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Και οι ένστολοι ήταν εκεί


Με ξεχωριστή τη συμμετοχή των ενστόλων, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό «παρών»

 

Λίγο πιο πέρα συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους, που αντιδρούν καθώς τα νέα μέτρα οδηγούν σε μείωση των αποδοχών τους κατά 2,5 μισθούς.

Η πορεία ξεκίνησε περί τις 11.30 και διέσχισε την οδό Ερμού ως το ύψος της Μητρόπολης. Στην συνέχεια έστριψε στην οδό Μητροπόλεως και βγήκε στην προκυμαία της Μυτιλήνης στο ύψος της Πλατείας Σαπφούς.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν, είχαν σαφή χαρακτήρα καταγγελίας της κυβέρνησης, των μνημονίων, των πολιτικών λιτότητας γενικότερα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αντικυβερνητικά συνθήματα έγιναν πολύ πιο έντονα όταν η πορεία έφθασε έξω από τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές έριξαν αβγά εναντίον του κτηρίου, τα οποία προσγειώθηκαν στην αυλή, στα κλειστά παράθυρα και την πόρτα των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή από τα Κεντρικά Λύκεια ως την Πλατεία Σαπφούς όπου ολοκληρώθηκε η πορεία τους. Σε όλη την διαδρομή διατηρούσαν μια απόσταση 30 ως 50 μέτρων από τους υπόλοιπους διαδηλωτές ώστε να είναι εμφανές ότι κάνουν την δική τους ξεχωριστή πορεία. Το πανό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έγραφε: «Φτάνουν πια οι περικοπές, τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές», και το πανό της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: «Σεβασμός στον Πυροσβέστη».

Λόγω της βροχής, η απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, δεν πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, αλλά στην μεγάλη αίθουσα του κτηρίου του ΠΕΚ στην οδό Κομνηνάκη. Περί τη 1 μετά το μεσημέρι, όταν πλέον είχε σταματήσει η βροχή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στην αγορά της Μυτιλήνης.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Στέφανος Λούκας εκ μέρους του ΜΑΣ, ο Στρατής Κόμβος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και ο Νίκος Ζαρταμόπουλος εκ μέρους του ΠΑΜΕ Δημοσίου. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μπάμπης Ντινενής, γενικός γραμματέας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

To ΠΑΜΕ διοργανώνει νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 18 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, την ίδια ώρα που στην Βουλή θα γίνεται η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top