27-6-18

27/06/2018 - 12:39 Ενημερώθηκε 27/06/2018 - 12:48

Λύση η… Μακρόνησος!

Φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα ευδοκιμεί και η «θεωρία» του 84χρονου -τον Σεπτέμβριο του 2016- που είχε απειλήσει με καραμπίνα τους πρόσφυγες έξω από το ΚΥΤ Μόριας. Ποια είναι αυτή; Να στείλουμε τους αιτούντες άσυλο στη Μακρόνησο! Δύο χρόνια μετά, και συγκεκριμένα προχτές, ο Σταύρος Αγάς, κάτοικος της Μόριας, έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου μας το (επ)-ανέφερε: «Για το φαινόμενο του χωριού μας, δεν φταίνε οι κάτοικοι, αλλά οι παράγοντες που μας τάζουνε. Δεν γίνεται εγώ να κοιμάμαι χώρια από τη γυναίκα μου και να φοβάμαι αν θα μπει κανείς μέσα στο σπίτι μου. Καίνε τα χωράφια, εγώ δεν έχω, αλλά είναι κρίμα για τους ιδιοκτήτες. Τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Φοβόμαστε. Δεν θέλουμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Τώρα μπήκε φωτιά, αύριο δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ας τους πάρουν, να είχαν ένα καράβι να τους μαζέψουν και να τους πάνε στη Μακρόνησο και να κάνουν ό,τι θέλουν. Το χωριό μας έχει καταστραφεί». Αντιλήψεις εξορίας ευδοκιμούν, όσο οι απαντήσεις δεν είναι δέουσες…

Αν. Παζ.

 

Καθαρισμός παραλιών

Στο πλαίσιο της προσπάθειας προστασίας, αναβάθμισης και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και των ακτών, ολοκληρώθηκαν και σχετικά νωρίς η αλήθεια είναι από τον Δήμο Λέσβου οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των παραλιών στις περιοχές της Ερεσού και του Σιγρίου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού από χόρτα, απορρίμματα, άγρια βλάστηση, κλαδιά, καθώς και αποκατάστασης των παραλιών, σε Μεσότοπο, Γαβαθά και Ποδαρά. Επίσης στις παραπάνω περιοχές, καθώς και στην Άγρα πραγματοποιήθηκαν και εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία. Σκοπός των παρεμβάσεων αυτών είναι η αποκατάσταση της βατότητας στους αγροτικούς δρόμους για τη διευκόλυνση των γεωργών και κτηνοτρόφων στην πρόσβασή τους στις εκμεταλλεύσεις τους.

Α.Ω.

 

Για τυχόν παρερμηνείες!

Προχθές με αφορμή τις αποφάσεις της Περιφέρειας για το κλείσιμο δυο άτυπων δομών που δημιούργησαν ΜΚΟ  στην περιοχή της Λάρσου, στις πρώην εγκαταστάσεις του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχίας και στην περιοχή της Μόριας στις εγκαταστάσεις που είχε η «Κάβα Σάντος», γράψαμε στον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ, ότι η Περιφέρεια τις κλείνει για λόγους δημόσιας υγείας, προκαλώντας ενδεχομένως και ανησυχία στην κοινή γνώμη σε ότι αφορά την συνώνυμη επιχείρηση. Για να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση, παρόλο που το σχετικό ρεπορτάζ ήταν σαφέστατο στο που αναφερόταν, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η αναφορά για το κλείσιμο παρέπεμπε στη δράση της ΜΚΟ που λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις της «Κάβα Σάντος», που βρίσκονται στον περιφερειακό δρόμο της Μόριας, χωρίς τις απαραίτητες άδειες και όχι  σ’ αυτήν καθ’ αυτήν στην επιχείρηση «Κάβα Σάντος» που λειτουργεί καθ’ όλα νόμιμα και δεν συντρέχει κανένας λόγος δημόσιας υγείας. Η διευκρίνιση αυτή είναι απαραίτητη για τυχόν παρερμηνείες, που ενδεχομένως κάποιοι «καλοθελητές» θέλουν να... θολώνουν!

Α. Ω. 

 

Βλάβη της ΔΕΗ και όχι του δήμου!

Μία ακόμη επισήμανση για το φαινόμενο να παραμένει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να μην λειτουργεί τις βραδινές ώρες ο Δημοτικός φωτισμός, έκανε ο δήμος Λέσβου, τονίζοντας πως για τούτο ευθύνεται αποκλειστικά η ΔΕΗ και σχετική βλάβη του δικτύου.

Α.Ω.

 

Το δικό τους ενδιαφέρον για τη Λέσβο, που είναι;

Την καταφανή σύγχυση που διακατέχει τη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ελέω επικείμενης κατάργησης του ΦΠΑ και αποτυπώθηκε στην χθεσινή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε για το φετινό ΠΔΕ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αποδεικνύει και κάτι άλλο. Το ότι στη λίστα των έργων του ΠΔΕ του 2017 (όχι του φετινού δηλαδή), περιέργως λείπει το μεγαλύτερο έργο, ύψους 12 εκ. ευρώ για το δρόμο Αμπελικού-Σταυρού! Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αν κάποιος μπορεί να κάνει κριτική στους χειρισμούς της Περιφέρειας που είναι «αργοί», σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχιακής, είναι κυρίως για αυτό το έργο, που -παρεμπιπτόντως- ελπίζεται πως σύντομα θα φτάσει στο στάδιο των απαλλοτριώσεων, αλλά λείπει από τη λίστα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως όμως το έργο αυτό λησμονήθηκε επειδή το ανακοίνωσε η ίδια η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου στια αρχές του έτους, έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση απευθείας από τον Αλέξη Χαρίτση; Διόλου απίθανο, αν πάρουμε στα σοβαρά το πολεμικό ύφος της ανακοίνωσης της νομαρχιακής του κυβερνώντος κόμματος! Για να δούμε όμως την ουσία, πίσω από τα επικοινωνιακά τερτίπια, πόσο χρησιμότερο θα ήταν η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ να παρενέβαινε και για το ξεμπλοκάρισμα του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στο νησί και να το ενέτασσε στην χθεσινή της ανακοίνωση; Του δρόμου «Καλλονής -Σιγρίου» που η ίδια η κυβέρνηση ξέμπλεξε και τελικώς το ξανάμπλεξε και για τρεις ολόκληρους μήνες κάνει την «παλαβή». Πόσο χρησιμότερο θα ήταν να μας εξηγήσει και πως τελικά ξεμπλόκαρε(;) η Νότια Παράκαμψη μέσω της ανακοίνωσης; Θα ήταν μια ευκαιρία να αποδείξουν απτά και το δικό της έμπρακτο ενδιαφέρον για τη Λέσβο. Και όχι μόνο δηλαδή για την κυβέρνησή της. Αυτό το ξέρουμε. Το μάθαμε και μέσω των «απλών μαθηματικών» που μας δίδαξαν πρόσφατα κάποια μέλη της, για να κατανοήσουμε πως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι στη φάση «τι είχαμε, τι χάσαμε»… Αδικώντας συμπερασματικά με αυτά τα μικροπολιτικά τους και το πράγματι σημαντικό έργο που έχει συμβάλλει η σημερινή κυβέρνηση να γίνει στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Μ.ΟΡΦ 

 

Συμπαράσταση και από τη Χίο

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε για να συμπαρασταθεί στον αγώνα- απεργία πείνας του προέδρου της Μόριας, Νίκου Τρακέλλη και ο πρόεδρος της κοινότητας Χαλκειούς στη Χίο που γειτνιάζει με το ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ. Ο Κώστας Φουτράκης τόνισε στην ΕΡα ΑΙΓΑΙΟΥ «οι πρόεδροι των χωριών καθημερινά ζούμε το πρόβλημα μέσα από τα παράπονα των δημοτών και δεν δίνεται λύση. Δεν πήραμε καμία απάντηση από τη συνάντηση σήμερα με το ΓΓ του Υπουργείου παρά αοριστίες που τις ίδιες ακούμε εδώ και δύο χρόνια».

Από την πλευρά του ο Αντρέας Γκουγκουλής, ΓΓ Υποδοχής του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε: «Από την αστυνομία έχουν ενταθεί  τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή ενώ για το θέμα της  αποσυμφόρησης, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε δομές της ηπειρωτικής χώρας  για να δημιουργηθούν νέες θέσεις, προκειμένου να ξεκινήσει  το ταχύτερο δυνατό να η μεταφορά προσφύγων για να μείνει τόσος πληθυσμός όση είναι η δυναμική του κέντρου. Ο Νίκος Τρακελλης κάνει απεργία πείνας, είναι υποχρέωσή μας να ακούμε και να πράττουμε σύντομα και αποτελεσματικά, προκειμένου οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την  κίνηση να εκλείψουν και να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του και τα παιδιά του.» Σωστά τα επισημαίνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου, μόνο που αυτά έχουν ξαναειπωθεί και για να γίνουν πειστικά θα πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν. Αλλος τρόπος για να δείξει έμπρακτα τη βούληση της η κυβέρνηση δεν υπάρχει!

Αν.Παζ.

 

Χειρουργήθηκε επιτυχώς ο Σπύρος Γαληνός

Σε επιτυχή επέμβαση σε νοσοκομείο της Αθήνας, υπεβλήθη  ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του γραφείου Τύπου του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεραπόντων ιατρών, η μετεγχειρητική κατάσταση εξελίσσεται ομαλά και μετά από κάποιες ημέρες ανάρρωσης θα επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του. Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται γνωστό ότι ο Δήμαρχος Λέσβου ευχαριστεί θερμότατα τους συμπολίτες για το θερμό ενδιαφέρον, τα πολλά τηλεφωνήματα και τις ευχές τους και με τη σειρά μας, του ευχόμαστε ταχεία επιστροφή στις επάλξεις. Ας σημειωθεί ότι για όσο διάστημα ο Σπύρος Γαληνός θα αναρρώνει, χρέη δημαρχεύουσας έχει αναλάβει η Αναστασία Αντωνέλλη.

Α.Ω.

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey