Τα Δηκτικά 19-6-18

19/06/2018 - 10:46 Ενημερώθηκε 21/06/2018 - 10:50

Καταθέτουν ασφαλιστικά

Χτες εν τέλει επρόκειτο να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της τοποθέτησης πυλώνα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κάτοικοι του Αφάλωνα, της Μόριας, της Παναγιούδας και των Παμφίλων που έχουν συγκροτήσει επιτροπή αγώνα ενάντια στις κεραίες. «Αν η εταιρία ήθελε να τοποθετήσει την κεραία έπρεπε να διαβουλευτεί με τους κατοίκους και να τις υποδειχτούν σημεία που να μην δημιουργούν προβλήματα» τόνισαν τα μέλη της επιτροπής που συγκεντρώνουν υπογραφές για να εμποδίσουν την τοποθέτηση του πυλώνα. Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν ενδεχομένως γιατί οι κινήσεις τοποθέτησης του πυλώνα έγινε εν κρυπτώ, χωρίς καμιά υπεύθυνη ενημέρωση. Και σε τέτοιες περιπτώσεις οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν ένταση, που ενδεχομένως να μην ήταν σε αυτό το βαθμό αν είχαν γίνει άλλες κινήσεις από την εν λόγω εταιρεία.

 

«Δεν έχει σχέση με το ΚΥΤ»!

Πάντως ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής, Γιάννης Μπαλπακάκης σε σχέση με τα όσα ανέφεραν μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις κεραίες στην εφημερίδα μας, που πρώτη αποκάλυψε το θέμα ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχει καμία σχέση ο πυλώνας της εν λόγω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με το σήμα στο Κέντρο της Μόριας. Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κεραία μέσα στο Κέντρο. Δεν γίνεται όλα να μπερδεύονται με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό!»

Αν. Παζ.

 

Οι Μεσοτοπίτες πενθούν...

Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου, δεν μπορεί ακόμη να «χωνέψει» την αιφνίδια απώλεια ενός στελέχους του συλλόγου της Χρύσας Καρδαρά και του συζύγου της στο τροχαίο, που στέρησε τη ζωή τους , βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους του ζεύγους, τους Μεσοτοπίτες και όλους τους συντοπίτες της Αθήνας που γνώριζαν μέσω από τη συμμετοχή της στις δραστηριότητες του συλλόγου τη Χρύσα. Ο σύλλογος  λόγω του βαρύτατου πένθους των μελών του για την αιφνίδια και πρόωρη απώλεια του μέλους του ΔΣ, Χρύσας Καρδαρά και του συζύγου της, Βάιου Κασάπη, ανακοινώνει ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για τη θερινή περίοδο, πλην της εθελοντικής αιμοδοσίας στις 24 Ιουνίου. Η απώλεια ήταν μεγάλη προκάλεσε σοκ στην Μεσοτοπίτικη κοινωνία και οι εκδηλώσεις ακυρώθιηκαν γιατί  το πένθος κυριάρχησε στις ψυχές των συντοπιτών της Χρυσας και του Βάιου. Οταν περάσει ο χρόνος οι Μεσοτοπίτες θα είναι πάλι παρόντες με τα δρώμενα τους που πάντα είναι αξιοπρόσεκτα.

Α.Ω.

 

Ζητούν τον Αποστόλου

Την παρουσία του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης στη Λέσβο, για να δει από κοντά τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς ζητά η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Λέσβου που αύριο, Τετάρτη διοργανώνει νέο συλλαλητήριο. Οι αγρότες διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές σε γάλα - κρέας - λάδι για να μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους, όπως τονίζεται στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στην πλατεία του ΙΚΑ και θα ακολουθήσει πορεία στη ΓΓ Αιγαίου. Το γεγονός πάντως ότι σε μια ελεύθερη και μάλιστα παγκοσμοποιημένη αγορά, να ακούγονται για κατώτερες «εγγυημένες» τιμές για αγροτικά προϊόντα, μάλλον σαν... ανέκδοτο μπορεί να το εκλάβει κανείς, αφού η κρατική παρέμβαση δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει! Αυτό δεν σημαίνει ότι το υπουργείο είναι άμοιρο ευθυνών που ο αγροτικός τομέας έχει περιέλθει, ειδικά σε ορισμένα προϊόντα, σε τέτοια κατάπτωση που δεν επιτρέπει τους αγρότες να ζήσουν αξιοπρεπώς!

Α.Ω.

 

Ναι, μην κοιμηθούμε κιόλας

Ασφαλώς και δεν είναι «αμαρτία» των σημερινών κυβερνώντων και το χωροταξικό κάποιων δήμων, όπως δεν είναι «αμαρτία» και η τροπή από το 1992 του «Μακεδονικού». Ωστόσο οι χειρισμοί των κυβερνώντων σε πολλά από τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη και όχι αδίκως. Πολλοί ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Σε ότι αφορά τώρα στην διάσπαση του δήμου Λέσβου, η διάθεση να «ξεσκεπαστεί» μία ακόμα αναντιστοιχία λόγω και έργων της κυβέρνησης, είναι άθλια, ειδικά όταν επιστρατεύονται «fake news», όμως καταδεικνύει την δυσπιστία με την οποία πολλοί βλέπουν στο νησί την «εξαγγελία» του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για «διερεύνηση της περίπτωσης της Λέσβου» στον «Κλεισθένη ΙΙ». Και προκειμένου να μη βρεθούμε ξανά προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καλό θα είναι για το ζήτημα να επανέλθει δυναμικά, πρώτα απ΄ όλα ο αυτοδιοικητικός κόσμος του νησιού, αλλά και ο ίδιος ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής. Η τακτική να «κρατηθεί χαμηλά το θέμα» για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου σε ότι αφορά τις διασπάσεις των δήμων σε όλη τη χώρα, έχει βάση, αλλά με αυτήν (ακριβώς) την τακτική κοιμήθηκε μέχρι και η ΝΔ στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Που σε μία νύχτα έγιναν… «Μεταφορικό Ισοδύναμο» κι αυτό… πιλοτικό.

Μ.ΟΡΦ 

 

«Ήταν πρόχειροι…»

 Για την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επί της εισήγησης του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση της περιοχής Λαδάδικα, τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του και ο νεοσύστατος σύλλογος κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι. Υπερτονίζοντας ότι έγινε στην ουσία αποδεκτή η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σύμφωνα με την οποία τυχόν θετική γνωμοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει, αφού δεν έχει ακολουθηθεί στο παραμικρό η νόμιμη προς τούτο διαδικασία.

 «Οι κάτοικοι της Κουλμπάρας καταφέραμε να δείξουμε μέσα σε έναν κυκεώνα συκοφαντίας, ύβρεων και διασποράς ψευδών ότι η πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας ήταν απλά πρόχειρη. Κάποια στελέχη της Δημοτικής Κοινότητας δεν δίστασαν να κατηγορήσουν τους πολίτες μέχρι και για εμπρηστές. Μας αποκάλεσαν τριτοκοσμικούς ως και «γκασμάδες». Στη σημερινή όμως συνεδρίαση αποδείχθηκε ότι οι υβριστές και οι συκοφάντες αυτοί δεν ενδιαφέρονται να δουλέψουν τα μαγαζιά στα Λαδάδικα αλλά να δουλέψουν σίγουρα και μόνο κάποια μαγαζιά. Αλλά οι αυθαιρεσίες και οι προχειρότητες σε βάρος των ιδιοκτησιών μας, της ποιότητας της ζωής μας, της ασφάλειας μας και της αισθητικής μας, σε βάρος του δημόσιου χώρου,  Ως εδώ. Επαναλαμβάνουμε πως θεωρούμε χρήσιμη την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης υπέρ του οποίου όπως είναι γνωστό έχουμε ταχθεί από την αρχή. Ξεκαθαρίζουμε όμως για μια ακόμα φορά  ότι παρά τα όσα έντεχνα διαδόθηκαν για προφανείς λόγους,  αρνούμαστε ΜΟΝΟ την με παράνομες διαδικασίες πεζοδρόμηση των οδών Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του συλλόγου Στρατής Μπαλάσκας.

 Α.Ω.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey