Τα Δηκτικά 16-6-18

18/06/2018 - 14:16

Ως πότε αυτή η «λαθροχειρία»;

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ε» γύρω από τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών στο hotspot της Μόριας έκανε τεράστια αίσθηση στην κοινή γνώμη και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, γιατί τα χρήματα είναι πολλά και οι αναθέσεις έχουν «γκρίζες» περιοχές, που δημιουργούν εύλογες απορίες για τις σκοπιμότητες που υπάρχουν. Η περίπτωση της σίτισης των προσφύγων έρχεται να επιβεβαιώσει την διάχυτη αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία ότι γύρω από το προσφυγικό διακινείται πολύ χρήμα, που κλείνει στόματα και αναπτύσσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, αρκεί όλα αυτά να μη γίνονται εν κρυπτώ και στα... μουλωχτά, γιατί τότε δημιουργούνται «αποστήματα» που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την ίδια την κοινωνία. Κανείς δεν δικαιούται στο όνομα της όποιας έκτακτης ανάγκης να κάνει... εκπτώσεις στη νομιμότητα και στη διαφάνεια. Εκεί είναι που γίνονται «εγκλήματα» και με τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, αλλά και με την ίδια την ουσία των παρεχόμενων υπηρεσιών! Και το τελευταίο δεν λέγεται τυχαία, γιατί οι όποιες... εκπτώσεις στην όλη διαδικασία έχουν άμεση επίπτωση στα πάντα γύρω από το προσφυγικό. Και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι ανεκτό, όταν γεννά εντάσεις και προβλήματα, με απρόβλεπτες καταστάσεις. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ανεξέλεγκτες οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται γύρω από το προσφυγικό, αλλά και οι κρατικές παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις, όπως αυτή της σίτισης, στο όνομα του εκτάκτου και του... κατ’ επείγοντος. Αλλά μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η «λαθροχειρία», που προφανώς κάποιους βολεύει με το αζημίωτο;

Μα. Μ.

 

Τώρα κλαις, γιατί κλαις;

Εις απόδειξη ότι με τον φασισμό δεν πρέπει ούτε να παίζεις και ούτε να εφησυχάζεις πότε, παίζοντας με την όποια δικαιολογημένη ή μη «αγανάκτηση», η αντίδραση των τραμπούκων όταν έρχονται κάποτε αντιμέτωποι με την ποινή των πράξεών τους. Ο φοβερός χρυσαυγίτης «βουλευτής» Μπαρμπαρούσης, κάλεσε χθες από του βήματος της βουλής(!) ανοιχτά σε πραξικόπημα τον Ελληνικό Στρατό ελέω «Μακεδονικού», ζητώντας και τα κεφάλια των εθνοπροδοτών για να μπουν στις Πρέσπες. Και λίγη ώρα αργότερα, όταν κινήθηκαν οι διαδικασίες για τα δέοντα, ο Μπαρμπαρούσης διεγράφη από τον αρχηγό του Μιχαλολιάκο, υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκαν τα αίσχη που εκστόμισε και για κάθε ενδεχόμενο δήλωσε «δημοκράτης» και πιστός στο δημοκρατικό πολίτευμα. Όπως έκλαιγε λοιπόν και ο παλίκαρος που κλώτσησε με υπερηφάνεια πριν από λίγες εβδομάδες το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, έτσι και ο «Καραϊσκάκης» της Χ.Α., έβαλε την ουρά στα σκέλια, μαζί με όλο το «κόμμα» του… Και υπάρχουν και άλλοι και από τα μέρη μας, που κορδώνονται ακόμα στα social media, αλλά δεν αποκλείεται σύντομα να δηλώνουν κι αυτοί «δημοκράτες» και να λουφάξουν δακρυσμένοι και μετανιωμένοι.

Α.Ω

 

Μπερδέματα στην «Ελλάκτωρ»

Σε τροχιά οριστικής ρήξης βρίσκονται πλέον οι μέτοχοι του ομίλου «Ελλάκτωρ», καθώς, ενόψει της προσεχούς ετήσιας γενικής συνέλευσης την 29η Ιουνίου, η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση έσπευσε  να πυροδοτήσει τις σχετικές εξελίξεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναικού Τύπου. Συγκεκριμένα, οι κ. Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης παραιτήθηκαν από πρόεδρος και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, αντίστοιχα, διατηρώντας όμως την ιδιότητα του μέλους, και παράλληλα έσπευσαν να προτείνουν νέο διοικητικό σχήμα, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται οι κ. Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, και Δημήτρης Κούτρας, αντιπρόεδρος του ομίλου. Mε την κίνησή τους αυτή, οι αδελφοί Καλλιτσάντση επιχειρούν να πάρουν τα ηνία του κατασκευαστικού ομίλου, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τη συγχώνευση της Ελληνικής Τεχνοδομικής με την «Ακτωρ» των κ. Μπόμπολα και Κούτρα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αδελφοί Καλλιτσάντση εμφανίζονται «πεπεισμένοι πως το παρόν διοικητικό συμβούλιο δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και πως η “Ελλάκτωρ” βρίσκεται αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο της περαιτέρω υποχώρησης της θέσης της στην εγχώρια αγορά». Τι μας ενδιαφέρουν εμάς τώρα όλα αυτά; Με δεδομένο ότι η «Ελλάκτωρ» είναι η εταιρία που ανακοινώθηκε ότι θα αντικαταστήσει την «Τοξότης» στο οδικό έργο Καλλονής- Σιγρίου, τα δημοσιεύματα για την εσωτερική κρίση της εταιρίας, προμηνύει νέα μπερδέματα για την ομαλή εξέλιξη του μεγαλύτερου κατασκευαστικού έργου αυτή τη στιγμή στο Βόρειο Αιγαίο. Μπερδέματα που εγκυμονούν ορατούς κινδύνους γιατο πολύπαθο έργο, που θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα είναι μοιραία και για την τύχη του!

Α.Ω.

 

Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην κεραία

Θορυβημένοι εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι της Παναγιούδας και του Αφάλωνα που στις αρχές της εβδομάδας με αντιπροσωπεία τους μετέβησαν στον Εισαγγελέα για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να μην τοποθετηθεί πυλώνας ύψους 33 μέτρων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Πλέον μάλιστα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους κατοίκους της Μόριας και των Παμφίλων προκειμένου να προχωρήσουν σε μία μεγάλη διαμαρτυρία, για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της κεραίας σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους. Χθες τα ξημερώματα οι κάτοικοι είχαν την πληροφορία ότι η εταιρία κινητής τηλεφωνίας θα επιχειρούσε την τοποθέτηση της κεραίας και όλο το βράδυ κάτοικοι βρίσκονταν με τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα  συναντήθηκαν κάτοικοι και από τα τέσσερα χωριά που τους αφορά άμεσα η κεραία και με μεγάλη συμμετοχή συγκρότησαν επιτροπή αγώνα κατά της τοποθέτησης της κεραίας, η οποία ενημέρωσε τον εισαγγελέα αλλά και το δήμο.

Α.Ω.

 

Έρχεται μίνι… χειμώνας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 19 Ιουνίου , προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και με ανακοίνωσή της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Οδηγίες τώρα προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα παρατίθενται στην ιστοσελίδα της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και πιο συγκεκριμένα στην ακόλουθη διεύθυνση: civilprotection.gr.Προσοχή λοιπόν στον καιρό και στα ακραία φαινόμενα του!

 

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey