FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Δηκτικά
Οι παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας για τη θωράκιση των νησιών μας αποτελούν πρώτης προτεραιότητας δράσεις και αξίζει τον κόπο να δαπανηθούν χρήματα για να υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός στα νοσοκομεία μας γιατί ο νησιωτικός χώρος δεν έχει καμιά σχέση με τον στεργιανό που ο κάτοικος του μπορεί να ...πεταχθεί για μια επείγουσα ανάγκη του στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη για να την αντιμετωπίσει.Ενώ από τα νησιά είναι κανονική εκστρατεία μια τέτοια μετακίνηση, γι αυτό όσο εξοπλίζεται το Βοστάνειο τόσο αυτές οι μετακινήσεις μειώνονται και αυτό φαίνεται ότι το ...μετρά η περιφερειακή αρχή!

Ευτυχώς υπάρχει κακοκαιρία

Πολύ μικρές, ιδιαίτερα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το πρώτο 15θήμερο του Φεβρουαρίου.

Από 1ης Φεβρουαρίου έως και χθες, στη Λέσβο πέρασαν 222 άτομα, στη Χίο μόλις 30 και στη Σάμο 95. Συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 347 πρόσφυγες και μετανάστες.Είναι φανερό ότι οι καιρικές συνθήκες στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν αποτρεπτικά στις ροές από απέναντι και είναι ...σύμμαχες με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο που τα περισσότερα σε σχέση με τη διαχείριση της κατάστασης τα επικεντρώνει στον αριθμό των αφίξεων. Το γεγονός βέβαια ότι η κακοκαιρία και οι βροχές συνεχίζονται δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους ήδη φιλοξενούμενους στο κέντρο της Μόριας που παραμένει με υπερπληθυσμό αδυνατώντας με τις υπάρχουσες υποδομές  να τους παρέχει ανεκτές υπηρεσίες.Αυτή η εικόνα δυστυχώς δεν έχει αλλάξει και η ελπίδα είναι οι αφίξεις να παραμείνουν σε μικρούς αριθμούς για να μη διογκωθεί το δεδομένο πρόβλημα στη Μόρια.

Α.Ω.

 

Ανάξιοι να διατηρήσουμε ένα γήπεδο με χόρτο;

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η ασυνεννοησία όλων των υπευθύνων για το θέαμα που παρουσιάζει σήμερα ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου «Κώστας Κεντέρης» στην Καλλονή. Παρά την πρόσφατη επανασπορά, το γεγονός πως το γήπεδο χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες για προπονήσεις και αγώνες, σε συνδυασμό με τις άσχημές καιρικές συνθήκες, το μετέτρεψε για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια σε βούρκο. Το Σάββατο διεξήχθη εκεί ο αγώνας της Α’ ΕΠΣ Λέσβου μεταξύ Ατρόμητου Ανεμώτιας-Κεραυνού Αφάλωνα και μία μέρα μετά έγινε νέο ματς, για τη Β’ ΕΠΣ Λέσβου αυτή τη φορά, ανάμεσα σε Απόλλωνα Δαφίων και Γερμανό Καραβαγγέλη Στύψης. Ενδιάμεσα, προπονήθηκε εκεί και ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής, που αναζητούσε φυσικό χλοοτάπητα ώστε να συνηθίσει εν όψει της δικής του αναμέτρησης για τη Γ’ Εθνική με την Ένωση Ερμιονίδας στην Αργολίδα. Το χορτάρι, που να σημειωθεί ότι διανύει το 18ο έτος της ζωής του, δεν άντεξε και από ποδοσφαιρικό γήπεδο μετατράπηκε σε χωράφι. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι γιατί ο Δήμος Λέσβου αποφάσισε να δώσει παραχωρητήρια στην αρχή της χρονιάς σε δύο ομάδες, εφόσον αποδεδειγμένα τους χειμερινούς μήνες δεν μπορεί να «σηκώσει» τόσους αγώνες και προπονήσεις. Και φυσικά, εύλογα ερωτηματικά προκαλεί επίσης το αναπάντητο -από την ΕΠΣ Λέσβου- αίτημα του Απόλλωνα Δαφίων να αγωνιστεί τελικά την Κυριακή στην Αγία Παρασκευή αντί στο «Κ. Κεντέρης» της Καλλονής, για να μην επιβαρύνει περισσότερο το… βούρκο! Ας οργανωθούμε, επιτέλους, πριν είναι αργά.

Β.Παπ.

Τις εργασίες συντήρησης της επαρχιακής οδού Παπάδου - Πλωμαρίου, καθώς και την αποκατάσταση της κατολίσθησης στο δρόμο Νεοχωρίου - Ακρασίου, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, διαπιστώνοντας πως προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Πρόκειται για σημαντικά έργα, με τα οποία θα αντιμετωπιστούν τα περισσότερα από τα συσσωρευμένα προβλήματα στον οδικό άξονα προς το Πλωμάρι, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000€.

 

Διελκυστίδας συνέχεια...

Η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας  δεν καθυστέρησε καθόλου να απαντήσει στην παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή  Γ.Πάλλη για το πάρκινγκ όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα. Δηλώνει ότι είναι απόλυτα σύμφωνη με την εκχώρηση του παρκινγκ, και του χώρου του εμπορικού λιμανιού Μυτιλήνης, στον Δήμο Λέσβου, καθώς σήμερα υπολειτουργούν δεδομένου του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που επικρατεί σε αυτά.

Ωστόσο σπεύδει να σχολιάσει ότι ο κ. Πάλλης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ως τέτοιος θα πρέπει να λύνει προβλήματα και όχι να στέλνει επιστολές. Καλώντας τον , αυτόν και το κόμμα του, επιτέλους να σοβαρευτούν! Το γεγονός ότι υπάρχει μια συνεχή διελκυστίδα μεταξύ τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τοπικής ΝΔ για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί μας και μια μόνιμη λογοδιάρροια με απαντήσεις και ανταπαντήσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο στην πολιτική αντιπαράθεση. Ας αφεθούν και οι πολίτες να κρίνουν από μόνοι τους  χωρίς υποβολείς...Εχουν κρίση και κρίνουν και για την ουσία των όποιων παρεμβάσεων και για τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που υποκρύπτονται πολλές φορές.

Μα.Μ.

 

Ζητείται διερμηνέας στο ΠΕΔΥ

Προβλήματα αντιμετωπίζει ο μοναδικός μαιευτήρας του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης  που παρακολουθεί ημερησίως δέκα με δεκαπέντε γυναίκες πρόσφυγες. Πρόβλημα όχι τόσο  με τον αριθμό των γυναικών και με τους ανθρώπους,  αλλά με την επικοινωνία αφού οι περισσότερες γυναίκες ή δεν γνωρίζουν καθόλου αγγλικά ή μόνο λίγες βασικές  λέξεις.  Αποτέλεσμα να μην μπορούν να κατανοήσουν το τι ακριβώς θα εξετάσει ο γιατρός και με δεδομένες τις δικές τους ανασφάλειες από το δικά τους ήθη, δημιουργείται έντονο πρόβλημα συνεννόησης. Το θέμα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με έναν διερμηνέα. Τόσα και τόσα χρήματα δίνονται. Ας βάλουν έναν διερμηνέα στο ΠΕΔΥ που σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά επιλύοντας προβλήματα και παρεξηγήσεις που δημιουργούνται, δεδομένου ότι στις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ προσφεύγουν πάρα πολλοί πρόσγυγες και μετανάστες.

Σ.Σ.

 

Φαβορί η Χριστιάνα για τι χρίσμα

Δίπλα στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθόταν η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου καθόλη τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης της Ν.Δ. με την κοπή της βασιλόπιτας. Ιδιαίτερα χαρούμενη, βρήκε την ευκαιρία στην αρχή να κάνει μια βόλτα στα τραπέζια και να μιλήσει με τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. Σε όλους είχε να πει μια καλή κουβέντα, ενώ εντυπωσίασε με το μνημονικό της, όχι μόνο στα ονόματα, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην περιοχή του. Λογικό άλλωστε αφού κάθε μέρα και παρά το γεγονός ότι πρέπει να επισκέπτεται και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, βρίσκει καιρό για περιοδείες στα χωριά της Λέσβου για την επίβλεψη από κοντά έργων που είναι σε εξέλιξη και με την ευκαιρία συναντάται με φίλους της. Η αίσθηση πάντως που υπάρχει και παρά τις όποιες αντιδράσεις μερικών στελεχών για το πρόσωπο της, είναι ότι στους απλούς οπαδούς της Ν.Δ. συνεχίζει να έχει μεγάλη ανταπόκριση. Κι αυτό είναι ένα δεδομένο που θα παίξει ρόλο στο ποιόν θα στηρίξει ή θα δόσει το χρίσμα- αν τελικά στις περιφέρειες όπως λέγεται δοθεί χρίσμα από το κόμμα της ΝΔ- στην Περιφέρεια η Ν.Δ. Και σαφώς είναι το φαβορί και μάλιστα λέχθηκε και από τον κ. Κόνσολα ότι είναι η περιφερειάρχης όλου του Αιγαίου!

Σ.Σ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 14:24
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top