FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Ο Χατζηδάκης είπε κάτι χειρότερο από το προφανές

Όχι δεν είπε ο Κωστής Χατζηδάκης στον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσχοβισί «κόφτε τις συντάξεις», ούτε αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν από του βήματος της βουλής όταν εξέφραζε τον προβληματισμό του γύρω από την «θολή» η αλήθεια είναι αλλά περιβόητη «έξοδο» της Ελλάδας από τα μνημόνια. Ο Κωστής Χατζηδάκης, δεν εξέφρασε τίποτα το διαφορετικό από τον πυρήνα της ιδεολογίας και αντίληψης της ΝΔ γύρω από τα δημοσιονομικά στην προσπάθεια της χώρας να αποκτήσει αξιοπιστία σε επίπεδο Ευρώπης, να τηρήσει τα συμφωνημένα με τους δανειστές και να τρέξει με συνέπεια το πρόγραμμα που της έχει επιβληθεί προκειμένου να βγει κάποτε από την κρίση. Για τη ΝΔ, αν εξαιρεθεί ένα μέτρο, πρέπει να εξηγηθεί το αντίμετρο που θα κρατήσει βιώσιμη τη συμφωνία.

Βέβαια, δεν μπορεί να θεωρηθεί και… αδικημένος κιόλας ο πρώην Υπουργός της ΝΔ για την γελοιοποίηση που υπέστη στα social media και που κινδυνεύει να καταγραφεί (και αυτός) στην ιστορία για κάτι που περίπου είπε. Το παράδειγμα που έφερε ήταν ατυχές και δεδομένου ότι οι ειδήσεις διαβάζονται κατά κανόνα σε επίπεδο τίτλων, ο Χατζηδάκης είναι πολύ πιθανό να μπει στο πάνθεον των ιστορικών υποτιθέμενων ρήσεων σαν και εκείνων του «λεφτά υπάρχουν».

Στην πραγματικότητα όμως ο Κωστής Χατζηδάκης -αν και χειροκροτήθηκε θερμά από τους συναδέλφους του- είπε κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που του αποδίδεται και δεν είναι εις βάρος των συνταξιούχων. Αλλά είναι εις βάρος όλου του αφηγήματος της ΝΔ κατά την εποχή των μνημονίων. Ο κ. Χατζηδάκης «βάζοντας χέρι» ουσιαστικά στον Ευρωπαίο Επίτροπο για το ότι η ΕΕ «κλείνει το μάτι» στον Αλέξη Τσίπρα με την «διευκόλυνση» που παρέχει με την αναστολή της περικοπής των συντάξεων, είναι σαν ένα μωρό που κλαίει γιατί πιστεύει ότι δεν το αγαπούν πια οι γονείς του. «Αν είναι αν γίνει η αναστολή, να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε κι εμείς αντίστοιχα το πρόγραμμά μας. Θα πρέπει να υπάρχουν καθαροί όροι για όλα τα πολιτικά κόμματα για όλους τους Έλληνες. Πρέπει να ξέρουμε πως θα προχωρήσει η χώρα μπροστά με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της και το τονίζω προς κάθε κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά. Ομολογώντας με οδυρμό ότι η ΝΔ «πονάει» γιατί οι εποχές που το «ευρωπαϊκό success story» μέχρι πριν το 2015, ήταν αποκλειστικό προνόμιο των προηγούμενων κυβερνήσεων να το «παίζουν» κατά το δοκούν σε συνεννόηση με τους εταίρους.

Το χειρότερο όμως όλων είναι πως ο κ. Χατζηδάκης, εξ ονόματος μάλιστα «όλων των πολιτικών κομμάτων» (!), με αυτά που είπε στον Μοσχοβισί, «νομιμοποίησε» την αναγκαιότητα ύπαρξης Ευρωπαϊκής Επιτροπείας για πάντα σε αυτή τη χώρα προτεκτοράτο ίσως των Βρυξελλών. Σα να εννοούσε ότι η «εθνική πολιτική» είναι κάτι το unfair έστω και να την… επιχειρεί κάποιος! Αλλά παρ’ όλα αυτά αποθεώθηκε από τους ομοϊδεάτες του γιατί όλα αυτά «τα είπε με σκληρή γλώσσα» στον Ευρωπαίο!

Οι οποίοι ομοϊδεάτες του βέβαια (ειδικά στα μέρη μας) και ο ίδιος, στην περίπτωση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά (μνημονιακή υποχρέωση και αυτή), δεν είχαν πρόβλημα να απαιτούν μέχρι προχθές την εξαίρεσή τους! Εκεί, για κάποιο λόγο για τη ΝΔ, ο Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να ασκήσει «εθνική πολιτική» απέναντι στους δανειστές; Ή μήπως κακομουτσούνιασαν τελικά που οι Ευρωπαίοι «έκλεισαν πάλι το μάτι» στον Τσίπρα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top