FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Ηθική ανταμοιβή, η τεράστια ανταπόκριση!

Αίσθηση προκάλεσε το αθλητικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την μέχρι τώρα καριέρα του Πραξιτέλη Βούρου, σε παραγωγή της Επικοινωνίας Αιγαίου, που προβλήθηκε μέσα από τις ιστοσελίδες sportlesvos.gr και emprosnet.gr το βράδυ της Τετάρτης σε live streaming. Μικροί και μεγάλοι, δεν είναι υπερβολή και δε συνηθίζουμε να ευλογούμε τα γένια μας, συζητούν εντυπωσιασμένοι έκτοτε γύρω από την ταινία, για τις ανάγκες της οποίας έγιναν γυρίσματα όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και στη Λευκωσία της Κύπρου, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ιστορικού αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ρεάλ Μαδρίτης, στο Champions League, τον περασμένο Νοέμβρη.

Το βίντεο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες σε προβολές, ακόμη και στην απαιτητική πλατφόρμα του YouTube, η οποία δεν προσμετρά τις ολιγόλεπτες θεάσεις (συγκριτικά με τη συνολική διάρκεια του ντοκιμαντέρ), παρά μόνο τις λεγόμενες «ποιοτικές προβολές», που στη γλώσσα του διαδικτυακού μάρκετινγκ είναι οι σπουδαιότερες, αλλά κι εκείνες που αντικατοπτρίζουν την πραγματική απήχηση.

Συγκινητική ήταν συνολικά η ανταπόκριση σας. Από τη στιγμή που έπεφταν οι τίτλοι τέλους, ακόμα, τα πρώτα μηνύματα άρχισαν να φτάνουν πριν καν ακόμα ολοκληρωθεί το «Dream On» των Aerosmith και επί ώρα τόσο το inbox του sportlesvos.gr, όσο και τα προσωπικά κινητά των συντελεστών, δεν σταμάτησαν να χτυπούν για ένα καλό λόγο, με θαυμασμό για αυτό που ουσιαστικά τολμήσαμε να φέρουμε εις πέρας και όχι τόσο για το τελικό αποτέλεσμα, που κατά γενική ομολογία αγγίζει τα όρια μιας επαγγελματικής δουλειάς.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε γνώστες στη δημιουργία ντοκιμαντέρ τέτοιου είδους. Ούτε επιδιώκουμε να το παίξουμε… κάποιοι. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει όμως, πως φροντίσαμε να μάθουμε πολλά πριν επιχειρήσουμε αυτό το εγχείρημα, που στα μάτια των περισσοτέρων εδώ στο νησί, έμοιαζε αρχικά ανέφικτο και ονειροπόλο.

Αν για τους αναγνώστες (και τηλεθεατές πλέον) στη Λέσβο ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενος ο «ντόρος» που γίνεται σήμερα γύρω από το ντοκιμαντέρ, δεν θα λέγαμε εξαρχής το ίδιο και για το «γκελ» που αυτό έκανε στην Κύπρο. Δεν ήταν μόνο οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, που μίλησαν στη διάρκεια των γυρισμάτων έξω από το ΓΣΠ για τον «Πράξι», αλλά και ένα σωρό άλλοι απλοί υποστηρικτές των «πορτοκαλί», που φρόντισαν με αναρτήσεις τους στα social media να αποθεώσουν από το βράδυ της Τετάρτης τη δουλειά ανθρώπων που ούτε καν γνώριζαν, αλλά εκτίμησαν το ταξίδι μας στη Λευκωσία, σεβάστηκαν το μεράκι μας, καταθέτοντας αγάπη και μόνο για ένα «δικό» τους, «δικό» μας παιδί, που έκανε τα όνειρά του πραγματικότητα και μέσα από τον ΑΠΟΕΛ.

Φυσικά, η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας είναι να ακούμε από τα χείλη μικρών παιδιών, που κάνουν τώρα τα πρώτα ή τα… δεύτερα βήματα τους στο χώρο του ποδοσφαίρου, για τα μηνύματα που τους «πέρασε» η ταινία αυτή. Επιβεβαιώνοντας αυτό που γνωρίζαμε από πριν εμείς, πως ο Πραξιτέλης Βούρος αποτελεί για τις νέες γενιές ένα θετικό πρότυπο, έναν ποδοσφαιριστή στο οποίο θέλουν να μοιάσουν, ακολουθώντας τα δικά τους όνειρα, μαθαίνοντας πως τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα, πως δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε στις δυσκολίες. Με πίστη, πείσμα, υπομονή και πολλή δουλειά, κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Αυτή λοιπόν είναι η παρακαταθήκη μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 20:12
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top