FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Γηπεδικά ένστικτα και φρασεολογία

Το ότι το κλίμα πόλωσης που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε κεντρικό επίπεδο και μάλιστα με την ανάλογη βαριά φρασεολογία, έχει περάσει πια και στη Λέσβο, έχει προφανείς λόγους. Ο βασικότερος είναι πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ, έχουν καταλάβει πως η κυβερνητική πλειοψηφία έχει βγει πια από το safe mode, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Γιώργος Πάλλης προχτές τα έβαλε (ξανά) με την Χριστιάνα Καλογήρου συνιστώντας της να είναι πιο «σεμνή» και λιγότερο «προκλητική», όταν αντιπολιτεύεται πριν καταπιαστεί με τον Χαράλαμπο Αθανασίου τον οποίο κάλεσε να πάει να βουτήξει στα Μπλόκια για να δροσιστεί. Ο Γιώργος Πάλλης εμφανώς «ξέσπασε» για όσα δίκαια και άδικα άκουσε και δεν άκουσε αυτές τις μέρες και κρίνεται από προχτές, για την ρητορική του που κινήθηκε στο όριο της αλαζονείας και το ξεπέρασε ομολογουμένως με το «Τέρας» του Σταμάτη Μαλέλη

Επιβεβαιώνοντας πάντως την αίσθησή μας πως η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για την διατήρηση του ΦΠΑ στα νησιά την Παρασκευή, ξύπνησε για τα καλά τα «γηπεδικά ένστικτα» στο δημόσιο λόγο των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση. Το είχαμε δει να γίνεται εξάλλου νωρίτερα και στα social media. Ακραιφνείς ΣΥΡΙΖΑίοι που μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής εμφανίζονταν πεπεισμένοι πως ο μειωμένος ΦΠΑ δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερα αναπτυξιακό μπροστά σε αυτό που έχει το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού έγραψαν μέχρι και το «Τσίπρας ο μπαμπάς σας».

Στον αντίποδα, οι «μονταζιέρες» της αντιπολίτευσης, χαϊδεύοντας τα εκατοντάδες «ορκς» τω διαδικτύων, επιχείρησαν ως και να υποβαθμίσουν το μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής «ιερό νησιωτικό κεκτημένο». Οι έξι μήνες παράτασης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου μετατράπηκαν σε απόδειξη ότι «πάλι λέει ψέματα ο πρωθυπουργός», ενώ οι πιο «διαβασμένοι»  είδαν επιστροφή χιλιάδων μεταναστών από τη Γερμανία στο νησί, ως αντιστάθμισμα του ΦΠΑ. «Προτιμούμε ΦΠΑ 50%, παρά λαθρομετανάστες», γράφτηκε (ναι γράφτηκε) κατά κόρον, πριν δοθεί η σκυτάλη στη μοιρασιά της πατρότητας της επιτυχίας. Εξάλλου σύμφωνα με το διαδίκτυο και τις σχετικές ανακοινώσεις φορέων, δημάρχων και κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκείνοι κέρδισαν την παραμονή του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση όχι, γιατί το προσφυγικό (που υποτίθεται είναι ο λόγος που μόνο πέντε νησιά έχουν ακόμα μειωμένο ΦΠΑ) εξακολουθεί να υφίσταται. Άβυσσος!

Το ότι όλα ετούτα αποπροσανατολίζουν από την πραγματικότητα, είναι κοινότοπο να ειπωθεί. Όπως και ότι όλα αυτά, ελάχιστα αγγίζουν εκείνο που μπορεί να θεωρηθεί ως «πολιτική κουβέντα». Επιβεβαιώνουν δυστυχώς τον κανόνα που επιβραβεύει εκείνον που υπόσχεται την καλύτερη διαχείριση της μιζέριας και θα διεκδικήσει την ανάληψή της με κάθε κόστος. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το ότι απουσιάζει εντελώς από τη σημερινή κουβέντα πως τα νησιά (τα πέντε) έχουν λόγω συγκυρίας από τούδε και Μ.Ι. και μειωμένο ΦΠΑ και πρόσθετους πόρους από το ΠΔΕ και διπλάσιους πόρους ενόψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Οι προαναφερθέντες που έχουν στην διάθεσή τους ή θα αποκτήσουν τα παραπάνω αναπτυξιακά εργαλεία, είναι προς το παρόν αμφότεροι απασχολημένοι στο facebook για να το κάνουν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 14:43
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top