FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Δηκτικά 7-3-18

Στη Βουλή το κλείσιμο των πρακτορείων

Πέρυσι τέτοιο καιρό, ο ΟΠΑΠ πρότεινε αναπροσαρμογή των όρων στις συμβάσεις με τους σχεδόν 5.000 πράκτορές του. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις. Η πλειοψηφία αυτών υποχώρησε, έναντι και των νέων καινοτομιών του Οργανισμού στο χώρο του «τζόγου». Οι αντιφρονούντες απείλησαν με ασφαλιστικά μέτρα. Πολλά εξ αυτών εκδικάστηκαν και έχουν ήδη χαθεί. Στη Λέσβο, αρνητική τροπή πήρε ως τώρα η αίτηση προσωρινής διαταγής, που απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα 12 πρακτορεία σε όλο το νησί -οκτώ εξ αυτών εντός της πόλης της Μυτιλήνης- να κλείσουν ως και την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης. Τις τελευταίες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα, όσοι έχουν μείνει πλέον εκτός «παιχνιδιού», αναζητούν χείρα βοηθείας σε πολιτικά πρόσωπα. Με τις μηχανές τους κλειδωμένες πλέον, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη Βουλή. Ορισμένοι πράκτορες έχουν ζητήσει από κυβερνητικούς βουλευτές να μεριμνήσουν, ώστε να αποφευχθεί η ανάκληση των αδειών τους. Για το λόγο αυτό κατατέθηκε ως και ερώτηση στη Βουλή, η οποία όμως δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Την ίδια ώρα ο ΟΠΑΠ μετρά 16 στις 16 υπέρ του αποφάσεις στα δικαστήρια που εξέτασαν τις προσφυγές των πρακτόρων. Να σημειωθεί, ότι μία από τις υποσχέσεις του Οργανισμού προς τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η μείωση του δικτύου της. Θα έλεγε κανείς, πως η νέα σύμβαση που προτάθηκε στις αρχές του 2017, λειτούργησε ως η καλύτερη «μεθόδευση» για να επιτευχθεί όσο πιο αναίμακτα θα γινόταν…

Β.Παπ.

 

Εγκαίνια στο «Χαμόγελο του Παιδιού»! 

Το νέο του σπίτι στη Μυτιλήνη, θα παρουσιάσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου «Ιωάννης Παυλακέλλης». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, θα παρουσιάσει το νέο οίκημα του Οργανισμού στην Μυτιλήνη, καθώς και τις δράσεις που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα, θα τιμήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ανακατασκευή του οικήματος, καθώς και του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του Οργανισμού στην Μυτιλήνη.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο νέο οίκημα στους Ταξιάρχες - Καγιάνι.

Α.Ω

 

Η «διαστημική ομάδα»

Επειδή δεν είχαμε όλα τα ονόματα στη διάθεσή μας για το φύλλο του Σαββάτου, της «διαστημικής» μαθητικής ομάδας του 3ου ΓΕΛ που θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό τον Απρίλιο με τον καθηγητή Γιώργο Κοντέλλη, και τη στήριξη της διευθύντριας Γλυκερίας Λεοπούλου, τα σημειώνουμε όλα:

Αρχηγός της ομάδας είναι η Μυρσίνη Κοντέλλη και μέλη της οι: Μαρία Κουρού (υπεύθυνη του τομέα Software and Data Analysis), Κώστας Βαρβαράς (υπεύθυνος του τομέα Hardware, Telemetry & Electronics), Περσεφόνη Κοντέλη (υπεύθυνη του τομέα Structure), Βάσω Ψάνη (υπεύθυνη του τομέα Outreach & Funding), Αγγελική Προκοπίου (υπεύθυνη του τομέα Secondary Mission), Γαρυφαλιά Γεωργιτζίκη (Secondary Mission, Structure), Αφροδίτη Τσιτσάνου (Secondary Mission, Structure), Γεωργία Κύτελη (Secondary Mission), Παναγιώτης Κύτελης (Secondary Mission, Outreach & Funding), Θοδωρής Σαλιαμπούκος (Hardware, Telemetry & Electronics). Καλή εκτόξευση!

Αν.Παζ.

 

Νέο Δ.Σ. της Ένωσης Καταναλωτών

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου όπου κι έγινε εκτενή συζήτηση για την κατάσταση στην αγορά της Μυτιλήνης δεδομένου ότι παρέστη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας, ο οποίος και τοποθετήθηκε στα ζητήματα του κλάδου του. Παρέμβαση έκανε και ο πρώην πρόεδρος των Ξενοδόχων, Περικλής Αντωνίου, που μίλησε για θέματα του δικού του κλάδου. Μετά από πολύωρη συζήτηση πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. στο οποίο εξελέγησαν οι: Καλλοντζής Γιάννης, Σπανουδάκης Ηλίας, Πέτσικος Χάρης, Κάσδαγλη Νέλλη, Μαυρομμάτη Ελένη, Πολυχνιάτης Ηλίας, Σαλαβός Στράτος. Η συγκρότηση του Δ.Σ. θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σ.Σ.

 

Να επικρατήσει η μετριοπάθεια και σωφροσύνη...

Το έλεγε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας, στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καταναλωτών. «Βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους στην Θεσσαλονίκη. Συνάδελφοι μού είπαν πως από τα 5.000 αυτοκίνητα που κάθε Σαββατοκύριακο πήγαιναν εκδρομή στην Αδριανούπολη, τούτο δεν πήγε κανένα ως αντίδραση στις συλλήψεις των δύο Ελλήνων στρατιωτών. Περιμένω πώς και πώς την Πέμπτη να δω πόσοι δικοί μας θα πάνε απέναντι». Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Το θέμα όμως είναι ότι εάν επικρατήσουν τέτοιες λογικές, τότε εμείς δεν θα πηγαίνουμε, αλλά κι εκείνοι δεν θα έρχονται. Και δεν είναι ότι θα χάσουν και οι δύο πλευρές. Είναι ότι μια τέτοια λογική δεν οδηγεί πουθενά, τουναντίον επιβαρύνει το κλίμα. Τη στιγμή μάλιστα που οι κάτοικοι στα απέναντι παράλια είναι ενάντια στην πολιτική Ερντογάν. Σ’ αυτήν την ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο, καλό είναι να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας και να αφήσουμε τέτοιες ευαίσθητες καταστάσεις να τις χειριστεί η υπεύθυνη κυβέρνηση. Η οποία με τους χειρισμούς της θα κριθεί από τον λαό.

Σ.Σ.

 

Η …δράση του ΝΑΤΟ

Αλήθεια θυμάται κανείς την περίφημη «δράση» του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο; Ναι μεν θα επιτηρούσε την παράνομη είσοδο μεταναστών (η οποία συνεχίζεται…) αλλά μας διαβεβαίωναν ότι παράλληλα θα κατέγραφε και την τουρκική προκλητικότητα. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύσεις αθηναϊκών εφημερίδων, εκτός των τριών ελληνικών πλοίων υπάρχει ένα γερμανικό που συνήθως αναπαύεται σε κάποιο λιμάνι, ένα τούρκικο (!) και ένα αλβανικό (!!!). Πέρα από το αστείο της υπόθεσης περιπολίας αλβανικού πλοίου, το ερώτημα είναι πόσες φορές ειδοποίησε την Ελλάδα για κινήσεις σκαφών με παράνομους μετανάστες; Τις τόσες παράνομες εισόδους τις αντιλήφθηκαν, τις κατέγραψαν, ειδοποίησαν; Και εν πάση περιπτώσει, τώρα που οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε ένταση, μήπως ο ρόλος τους θα πρέπει να επανεξεταστεί, να επαναπροσδιοριστεί και η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από το ΝΑΤΟ ουσιαστική (αλλά και αντικειμενική) φύλαξη των συνόρων;

Σ.Σ.

 

Κανένα νέο από το μεταφορικό ισοδύναμο;

Φτάνουμε Μάρτη και θα περίμενε κανείς πως θα είχαμε ενόψει κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ (και) στη Λέσβο τον ερχόμενο Ιούνη, κάποιο νέο που να αφορά στο μεταφορικό ισοδύναμο που θα αντισταθμίσει την εν λόγω απώλεια. Επειδή θυμόμαστε τις εξαγγελίες Σαντορινιού μέχρι και διαβούλευση περί της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, καλό είναι μέσα στο μήνα να… μάθουμε ή να ακούσουμε κάτι από την κυβέρνηση σχετικά με αυτό. Ο Ιούνης είναι κοντά εξάλλου και έχουμε ήδη Μάρτη…

Μ.ΟΡΦ

 

Τον ενημέρωσε για τον Βιολογικό Καλλονής

Ραντεβού με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Αντώνη Γιαννάκη, είχε προ ημερών ο πρώην πρύτανης Κώστας Μουτζούρης. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στην Καλλονή όπου εξετάστηκαν τα χρόνια προβλήματα του Βιολογικού Καθαρισμού, που δεν δίνουν την δυνατότητα να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ρύπανση του Κόλπου Καλλονής. Ένα έργο το οποίο όχι μόνο ξεκίνησε λάθος, αλλά ούτε καν ολοκληρώθηκε, αφού δεν πραγματοποιήθηκε η σύνδεση του κεντρικού αγωγού με τα σπίτια. Αποτέλεσμα η έλλειψη συντήρησης να δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Κι αν προστεθούν κατασκευαστικά προβλήματα, όπως ενημέρωσε λεπτομερώς ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, τον Κ. Μουτζούρη, καθιστά την λειτουργία του Βιολογικού, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, μάλλον αδύνατη. Οπότε η επόμενη δημοτική αρχή, θα πρέπει να δώσει λύσεις. Όσες επώδυνες κι είναι αυτές. Γιατί η παρούσα δημοτική αρχή ναι μεν είχε υποσχεθεί λύση του προβλήματος, αλλά φαίνεται ότι αυτό θα μεταβιβαστεί στην επόμενη. Είτε αυτή είναι του ενιαίου δήμου, ή του διασπασμένου σε ό,τι αφορά την περιοχή. Η ενημέρωση στον κ. Μουτζούρη, προφανώς έγινε με την ιδιότητα του καθηγητή του ΕΜΠ και όχι με εκείνη του πολιτικού παράγοντα που φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Σ.Σ.

 

Κύριε Διευθυντά,

Θα είχε πλάκα να έβγαινε αύριο ο Γιαννέλλης και να έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων που απέχουν και να τους παραχωρούσε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου…

Διαπορών Μυτιληνιός

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά 6-3-18 Δηκτικά 8-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top