Δηκτικά 4-5-18

04/05/2018 - 15:24 Ενημερώθηκε 04/05/2018 - 15:59

Αντί Σπίρτζη προέκυψε Κονιόρδου...

Την Πέμπτη η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, στο περιθώριο του 14ου αναπτυξιακού συνεδρίου βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη επισκέφθηκε την κατεστραμμένη από το σεισμό του περσινού Ιουνίου Βρίσα. Μαζί της και η Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) Μαρία Κλεάνθη.

Δεν ξέρουμε αν από περιέργεια ή από πραγματικό ενδιαφέρον για την κατάσταση που βρέθηκε ο παραδοσιακός οικισμός της Βρίσας και με τα διατηρητέα κτήρια της ήταν αυτό που παρακίνησε την υπουργό να πάει μέχρι τη Βρίσα. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι η επίσκεψη αυτή ενδεχομένως κάτι να σημαίνει για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού της Ζωοδόχου Πηγής του χωριού που επλήγη από τον σεισμό και ένα χρόνο μετά περιμένει... Η είδηση πάντως της επίσκεψης είναι γεγονός ότι εντυπωσίασε. Πάντως την επίσκεψη που ανέμεναν στη Βρίσα και στο νησί γενικότερα, λόγω της άμεσης εμπλοκής του και της αρμοδιότητας σε πολλά θέματα, ήταν αυτή του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη, που όμως δεν μας έκανε την τιμή να μας επισκεφθεί. Ίσως γιατί θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για μια σειρά εκκρεμοτήτων και δεν φαίνεται να έχει έτοιμες απαντήσεις!

Μα.Μ.

 

Σε σχολεία η υφυπουργός Παιδείας

Επίσκεψη σε δομές εκπαίδευσης της Μυτιλήνης πραγματοποίησε  η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδη Καλάργαλη.

Ειδικότερα, επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, καθώς και το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Μυτιλήνης, το 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης, καθώς και τα 3ο και 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Η Υφυπουργός είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, καθώς και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης κ. Αναστασία Σκούρτσου. Της εκτέθηκε μια σειρά από θέματα που αφορούν τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελείται το εκπαιδευτικό λειτούργημα στις συγκεκριμένες δομές, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στις κτηριακές ανάγκες.

Αν.Παζ.

 

Ανακούφισε τους ΑΕΚτζήδες ο Βασιλειάδης

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε πριν την κεντρική εισήγηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο, αναφορικά με τη διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά Τένις κάτω των 18 ετών στη Μυτιλήνη τον προσεχή Σεπτέμβρη, ο κ. Βασιλειάδης δέχθηκε μια ερώτηση από φίλο της ΑΕΚ σχετικά με την έκβαση της δικαστικής διαμάχης για τον τίτλο του πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο. Αφού πρώτα… ανακούφισε τον υποστηρικτή της Ένωσης, λέγοντάς του ότι η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί και σε δεύτερο βαθμό, με την ΑΕΚ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο ίδιος είναι… ερυθρόλευκων αισθημάτων. «Εσείς μια χαρά τα πήγατε φέτος», είπε στον ΑΕΚτζή συνομιλητή του ο Υφυπουργός, «τι να πω κι εγώ που είμαι Ολυμπιακός;», συμπλήρωσε, απογοητευμένος προφανώς από την πορεία των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Β.Παπ.

 

Ζητούνται τα ελάχιστα!

Είναι γεγονός ότι το περιφερειακό συνέδριο για το βόρειο Αιγαίο, δεν ήταν όπως τα προηγούμενα αντίστοιχα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στις άλλες περιφέρειες της χώρας και πάντως δεν έχει καμιά σχέση και με το συνέδριο που προηγήθηκε πριν μερικές μέρες για το νότιο Αιγαίο στη Ρόδο. Η κατάσταση στη Λέσβο και στα άλλα νησιά της περιοχής έχει ξεφύγει εντελώς από μια στοιχειώδη κανονικότητα που θα ανέμενε κανείς μετά από 8 χρόνια κρίσης. Εδώ το προσφυγικό έρχεται και «καλύπτει» τα πάντα και αν αυτό δεν γίνει κατανοητό από την κεντρική διοίκηση και τους κυβερνώντες δεν θα μπορέσουμε από κοινού να αναζητήσουμε λύσεις για τα νησιά μας. Η ανεξέλεγκτη παρουσία χιλιάδων εγκλωβισμένων εντός και εκτός δομών στη Μυτιλήνη, των 30.000 κατοίκων, δεν είναι κάτι το φυσιολογικό, για το οποίο μπορεί κάποιος να δείχνει ανοχή. Πάει να γίνει μια μόνιμη εικόνα, η οποία δεν είναι ανεκτή και αυτή η αντίδραση είναι γενική της κοινωνίας της Λέσβου, που δεν θέλει να συνδεθεί το νησί με την εικόνα που εκπέμπεται τα τελευταία χρόνια. Εικόνα με επεισόδια, ταραχές και διαμαρτυρίες, με τη Μόρια να είναι πλέον συνώνυμο της απελπισίας χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων. Αυτήν τη μοίρα θέλει να αλλάξει η τοπική κοινωνία και η Λέσβος διεκδικώντας τα ελάχιστα. Να αποσυμφορηθεί το νησί και να μην εξαρτάται η κατάσταση από τις ροές και ως ελάχιστη στήριξη για όσα βιώνει τα τελευταία χρόνια να μην αυξηθεί ο ισχύον ΦΠΑ. Η παράταση του οποίου τις δυο προηγούμενες φορές έγινε λόγου προσφυγικού, κάτι που ισχύει και με το παραπάνω και τώρα. Αν λοιπόν υπάρχει πραγματική βούληση για στήριξη των νησιών και των κοινωνιών τους, οι αποφάσεις είναι μονόδρομος, αν όχι αναζητάς δικαιολογίες. Μην περιμένεις όμως οι δικαιολογίες και τα ευχολόγια να γίνουν αποδεκτά, γιατί κάτι τέτοιο θα έμοιαζε με «αυτοχειρία», που θα παράπεμπε σε έσχατη απελπισία. Και αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν το θέλει κανείς!

Μα.Μ.

 

Γενικός αστυνομικός αποκλεισμός…

Ο αστυνομικός κλοιός άρχισε να… στενεύει από τη στιγμή που προσγειώθηκε ο πρωθυπουργός στη Μυτιλήνη με το Εργατικό Κέντρο, να καταγγέλλει λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ότι από τη στιγμή που άρχισαν οι διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στην πλατεία Σαπφούς, η Αστυνομία έκλεισε τους δρόμους. Εμποδίζοντας και τους ανθρώπους από την ύπαιθρο να προσεγγίσει το κέντρο της πόλης.

Α.Ω. 

 

Καθολική συμμετοχή

Πολυπληθής αντιπροσωπεία στελεχών του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης, εθεάθησαν χθες γύρω στις 9 και τέταρτο το πρωί, να κυκλοφορούν εποχούμενοι σε μηχανάκια ελέγχοντας αν ο επαγγελματικός κόσμος της πόλης είχε ανταποκριθεί στην απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων. Το αποτέλεσμα προφανώς τους ικανοποίησε, αφού την ώρα εκείνη δεν υπήρχε όχι μαγαζί ανοιχτό, αλλά ούτε περίπτερο.

Π.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey