FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Δηκτικά 27-3-18

«Καθημερινά και απλά» από τη Μυτιλήνη

Από τη Λέσβο βγήκε στον αέρα η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ3 «Καθημερινά και Απλά» με παρουσιαστές τον Χάρη Αρβανιτίδη και την Έλσα Ποιμενίδου. Από τις 9 το πρωί και για τρεις ώρες η συχνότητα της ΕΡΤ3 είχε συντονιστεί με το νησί μας, καταγράφοντας την καθημερινότητα του νησιού, παρουσιάζοντας τις ομορφιές του, συζητώντας παράλληλα για τα προβλήματα και τα αιτήματα κατοίκων - φορέων, καθώς και για τις προοπτικές του τόπου. Οι τηλεθεατές γνώρισαν ταυτόχρονα μέσα από διάφορα βίντεο που προβλήθηκαν τις πλούσιες παραδόσεις, τα τουριστικά αξιοθέατα, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τους δραστήριους συλλόγους και τους μοναδικούς θρησκευτικούς προορισμούς της Λέσβου. Αναμφίβολα, τέτοιες προσπάθειες είναι πάντοτε καλοδεχούμενες, αφού μόνο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν ως προς την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Και μακάρι στο μέλλον να πολλαπλασιαστούν.

Α.Ω.

 

Η Μυτιλήνη… στο «Έψιλον» 

Το νησί μας δεν «προβλήθηκε» μόνο στη γαλλική Le Monde ή στην τουρκική «Χουριέτ», αλλά και στο κανάλι «Έψιλον». Δυστυχώς, ενώ ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός προσπαθεί να ξαναφορέσει τα καλά του και να δείξει έγκυρος, θέλει και την «τράς» (για τα σκουπίδια) αισθητική του. Έτσι σε βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, προβάλλεται εκπομπή όπου αγανακτισμένη μάνα Αρχιλοχία τηλεφωνεί σε εκπομπή του καναλιού με σκοπό να ξεμπροστιάσει τη μέλλουσα νύφη της Ανθυπολοχαγό. Ζητά, δε, να την πάρουν από την Μυτιλήνη και να την στείλουν στον Έβρο. Είναι κι αυτά… προβλήματα! Ευτυχώς που υπάρχει και η ΕΡΤ με κανονική κάμερα και συναδέλφους δημοσιογράφους που δείχνουν τις ομορφιές του νησιού μας.

Αν.Παζ.

 

Η ένταση αποτελεί πλήγμα!

Η συνεχιζόμενη ένταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με ευθύνη της τουρκικής κυβέρνησης χωρίς καμιά αμφιβολία, πλήττει πρωτίστως τα νησιά μας και γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο να πέσουν οι τόνοι και οι ιαχές που επιδεινώνουν την ήδη φορτισμένη «ατμόσφαιρα». Ασφαλώς για να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα υπάρχουν λόγοι, που ξεπερνούν την πρώτη ανάγνωση των αιτιών, που μπορεί τουλάχιστον στην ψυχολογία της δικής μας πλευράς να έπαιξε καθοριστικό ρόλο η υπόθεση με τους δυο έλληνες στρατιωτικούς, αλλά στην απέναντι πλευρά τον τόνο τον δίνει ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογάν που συνεχίζει να ανεβάζει την ένταση με τις καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις του. Ανεξαρτήτως πως αντιλαμβάνεται και πως εισπράττει η τουρκική κοινωνία -ειδικά των απέναντι ακτών- τον παροξυσμό του Ερντογάν η πραγματικότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Εκ των πραγμάτων τους κάνει όλους να «κουμπώνονται» και αυτό αποτυπώνεται και στις αφίξεις Τούρκων τουριστών στα νησιά μας αυτήν την περίοδο, αλλά κυρίως στα ταξίδια για αγορές των ελλήνων απέναντι. Χαμένοι από αυτήν την κατάσταση είναι και οι δυο πλευρές και ενδεχομένως περισσότερο η δικιά μας που τα τελευταία χρόνια πολλά έχει επενδύσει στην τουριστική αγορά της Τουρκίας και όχι άδικα. Αν αυτή η ένταση συνεχιστεί, όσο μπαίνουμε στην τουριστική σεζόν το πλήγμα κυρίως για τα νησιά μας θα είναι μεγάλο και αυτό προκαλεί ανησυχία. Ο απρόβλεπτος παράγοντας Τουρκία -λέγε με Ερντογάν- πάντα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι προσδοκίες από τη γείτονα χώρα έχουν αστάθμητους παράγοντες και πισωγυρίσματα, που πολλές φορές προκαλούν απογοήτευση. Και το δυστύχημα είναι ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν επηρεάζει μόνο την τουριστική αγορά της Τουρκίας, αλλά την γενικότερη τουριστική αγορά που αποφεύγει διακοπές σε «επικίνδυνες» περιοχές και αυτό είναι ένα πρόσθετο πρόβλημα. Δυστυχώς είμαστε στο μάτι του κυκλώνα και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να πορευτούμε με αυτά που έχουμε!

Μα.Μ.

 

Μια χαρά «τρώγονται» και μόνοι τους…

«Όσο κι αν προσπαθούν να μας φάνε, εμείς… τρώμε», έλεγε με νόημα λίγο έως πολύ το μήνυμα της φωτογραφίας  που φρόντισε να επικοινωνήσει η δημοτική αρχή, έτσι όπως το εξέφρασε από το προσωπικό του προφίλ ο Γιώργος Ψάνης, με την παράταξη να γευματίζει σε γνωστό εστιατόριο. Βέβαια, παρά το ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι πράγματι ένα από τα στελέχη της παράταξης που διαχρονικά συμβάλλει στο να διατηρούνται οι ισορροπίες, εμείς οφείλουμε να του πούμε πως… δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια… έξωθεν για να «φαγωθεί» η δημοτική αρχή. Μια χαρά μόνα τους «τρώγονται» τα στελέχη της διαχρονικά. Επίσης δεν μπορούμε να μην κάνουμε και μία άλλη παρατήρηση επί της επίμαχης φωτογραφίας : καθώς μπορεί το μήνυμα να είναι ενωτικό, όμως οι πρωταγωνιστές των συγκρούσεων, κάθονται ο ένας σε απόσταση… ασφαλείας από τον άλλον. Και αυτό κάτι λέει κατά τη γνώμη μας!

Μ.ΟΡΦ

 

Ο Οργανισμός Αλληλεγγύης… online!

Στo πλαίσιo της καλύτερης και αμεσότερης εξυπηρέτησης των πολιτών, δημιουργήθηκε και λειτουργεί ιστοσελίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: <https://www.okpalesvos.gr/profil>.

Η παραπάνω ιστοσελίδα δημιουργήθηκε προκειμένου οι πολίτες από κάθε γωνιά της Λέσβου (και όχι μόνο) να μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις που αφορούν: την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λέσβου, τις δομές που λειτουργούν, τις προϋποθέσεις εγγραφής και την επικοινωνία με αυτές, «ευελπιστώντας ότι η πρόσβαση σε αυτήν θα συνεισφέρει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων ομάδων του Δήμου μας» σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, πρόεδρος του Οργανισμού, Αναστασία Αντωνέλλη.

Αν.Παζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 16:58
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά 24-3-18 Δηκτικά 28-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top