Δηκτικά 12-6-18

12/06/2018 - 16:15

Ένας χρόνος μετά...

Έχει περάσει ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο που ισοπέδωσε ένα χωριό, τη Βρίσα, και άφησε πληγές και σε άλλους οικισμούς του νότιου τμήματος του νησιού. Δυστυχώς μαζί με το σεισμό κάποιοι έχασαν για πάντα σπίτια, προσωπικά αντικείμενα και οικείους χώρους που δεν πρόκειται να ξαναζωντανέψουν τουλάχιστον στη μορφή που ήξεραν. Για κάποιους από τους γεροντότερους, το χωριό ή το σπίτι τους, θα μείνει ως ανάμνηση, αφού η επιστροφή  σ’ αυτά αργεί και ο χρόνος τους δεν αρκεί για να περιμένουν. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τους μεγαλύτερους στην ηλικία, το χτύπημα του εγκέλαδου επιφύλασσε τα χειρότερα για τα... στερνά τους! Και αυτό ίσως είναι το πιο τραγικό, ότι ξεσπιτώθηκαν βίαια, χωρίς καμιά ελπίδα επιστροφής και αυτό πολλοί δεν το άντεξαν, έφυγαν μια ώρα νωρίτερα μην αντέχοντας αυτή την εξέλιξη. Δεν μπορεί κανείς με βεβαιότητα να προβλέψει ποια θα είναι η συνέχεια, αλλά όσο το έργο της αποκατάστασης και της ανοικοδόμησης αργεί, ο καθένας και από τους νεώτερους ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο θα αναζητήσει την τύχη του όπου βρει καλύτερα με ότι αυτό σημαίνει για τη Βρίσα που έχει δεχθεί και το ισχυρότερο πλήγμα. Ένας χρόνος μετά το σεισμό και τα περισσότερα κατεστραμμένα κτήρια παραμένουν ερείπια, περιμένοντας την κατεδάφιση τους. Για την ανοικοδόμηση τους έχει ο... Θεός!

Μα. Μ.

 

Καθαρίστηκε μετά την παρέμβαση

Μετά από παρέμβαση του υπό σύσταση Συλλόγου των κατοίκων της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κατζανό καθαρίστηκε το τμήμα της πλατείας στον Αι Γιάννη τον Αρμένη που είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από οικιακά έπιπλα και άλλα σκουπίδια που είχε αφήσει επί μεγάλο διάστημα εκεί, κάτοικος της περιοχής.

Ο Σύλλογος καλεί τους κατοίκους να προσέχουν ιδιαίτερα το θέμα της καθαριότητας, να μην πετούν σκουπίδια έξω από τους κάδους και να μη πετάνε έπιπλα, συσκευές ή άλλου είδους ογκώδη αντικείμενα αν δεν επικοινωνούν με την αρμόδια δημοτική υπηρεσία.

Με την ευκαιρία καλούν τους επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου να μην πετάνε σε κάδους ανακύκλωσης ανακυκλώσιμα υλικά χωρίς να τα έχουν συμπιέσει και ιδιαίτερα υλικά συσκευασίας όπως χαρτόκουτες κλπ. Οι κάδοι δεν επαρκούν για το σύνολο του μεγάλου όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών που βγάζουν οι επιχειρήσεις εστίασης. Και η αλόγιστη χρήση των έτσι κι αλλιώς λίγων κάδων έχει σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση όγκου κάθε λογής απορριμμάτων ανάμεσα σε σπίτια. Ο νεοιδρυθείς σύλλογος ανέλαβε δράση και με τις παρεμβάσεις του θέλει να έχει παρουσία στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του.

Αν.Παζ.

 

Συγκέντρωση την Πέμπτη

Στο νέο πολυνομοσχέδιο για τα «δεκάδες αντιλαϊκά» προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση αντιδρά το Εργατικό Κέντρο που καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς: «Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το "τέλος των μνημονίων", αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα, με βάση τον "Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας”.» Η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου αποτελεί έκφραση διαμαρτυρίας για αυτά που για ακόμη μια φορά δεσμεύεται η κυβέρνηση και ψηφίζει καθιστώντας τα μνημονιακές υποχρεώσεις έναντι των δανειστών.

Α.Ω.

 

«Εγώ δεν έκανα ότι κάνει ο Γαληνός»

Ο παραλληλισμός εκ μέρους του «Ε» της πορείας της δημοτικής αρχής Γαληνού που τις τελευταίες ημέρες έχασε και τυπικά την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, με εκείνη του προκατόχου του Δημήτρη Βουνάτσου, που βίωσε τα ίδια κατά τη δική της θητεία, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην δημάρχου Λέσβου. Ο οποίος με παρέμβασή του, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι λόγοι που οδήγησαν τις δύο δημοτικές αρχές να χάσουν την πλειοψηφία, ήταν εντελώς διαφορετικοί. Παίρνοντας μάλιστα και θέση απέναντι στον Σπύρο Γαληνό, αφού ο κ. Βουνάτσος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως ο σημερινός δήμαρχος, προκάλεσε την απώλεια της πλειοψηφίας με τις «αντιδημοκρατικές» πρακτικές του. Κάτι που δεν έκανε -όπως είπε- ουδέποτε ο ίδιος επί των δικών του ημερών.

Α.Ω

 

Διευκρίνιση από το Γραφείο Δημάρχου

Στα Δηκτικά του «Ε» το Σαββατοκύριακο σχολιάσαμε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή προέβη σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Προκυμαίας, μέρα μεσημέρι, την περασμένη Παρασκευή προκαλώντας μια μικρή αναστάτωση στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποφύγουν τα μπαλώματα από πίσσα, κάνοντας επιδέξιες κινήσεις σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Το Γραφείο του Δημάρχου επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τις διευκρινίσεις του Σπύρου Γαληνού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι όντως η χρονική περίοδος που πραγματοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις από το επιφορτισμένο συνεργείο κακώς ήταν σε ώρες αιχμής. Όπως αναφέρθηκε πάντως, τα μπαλώματα στο δρόμο ήταν… αναγκαίο κακό, αφού σύντομα θα ξεκινήσει εργασίες η ΔΕΥΑΛ, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να γίνει από τώρα συνολική επίστρωση πίσσας του οδοστρώματος. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε την απάντηση του Δημάρχου στο σχόλιο μας,  καθώς και το ότι αναγνώρισε καλοπροαίρετη εξαρχής διάθεση στο συντάκτη του, προβαίνοντας σε άμεση διευκρινιστική δήλωση.

Β.Παπ.

 

Το κακό ήταν, είναι και θα είναι «από μέσα»

«Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να μεγαλώνει και να εντείνεται ο πόλεμος κατά του έργου, που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή. Ένας αγώνας με αθέμιτα μέσα και μοναδικό στόχο να πληγεί η ενότητά μας,  και με την κρυφή ελπίδα να αποτύχει το προγραμματισμένο έργο για τον τόπο μας.  Άνθρωποι που έχουν περισσότερες παρουσίες σε πολιτικά γραφεία παρά στο Δημοτικό Συμβούλιο φόρεσαν όψιμα το μανδύα του κριτή των πάντων μόνο και μόνο γιατί στο μυαλό τους έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος», έγραφε πριν λίγες ημέρες η ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου, σε μία αντίδραση αναφορικά με τους κλυδωνισμούς που έχει υποστεί η παράταξη το τελευταίο διάστημα. Το κλίμα που περιγράφει βέβαια η ανακοίνωση, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν ισχύει. Ωστόσο η διαπίστωση που κάνει η δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας «ανθρώπους σε πολιτικά γραφεία» που κάνουν κακό στο έργο της, δεν είναι ούτε η… μισή αλήθεια. Γιατί την πραγματικά σκληρή κριτική, που πολλές φορές ξέφυγε και εκτός ορίων την άσκησαν σε αυτά τα τρία χρόνια πρόσωπα που ήταν εντός της δημοτικής αρχής, δηλαδή «παράγοντες» που εμπιστεύτηκε ο δήμαρχος και τωρα τον ...πετροβολούν  

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey