FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Ποιους ακριβώς ενοχλεί η Cosmos FC;

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου κοινοποίησε έγγραφο στον υπεύθυνο της ομάδας που έχουν δημιουργήσει μετανάστες στο ΚΥΤ της Μόριας, της Cosmos FC, σχετικά με την αναστολή της χρησιμοποίησης του Γηπέδου «Π. Σαλταμάρας» κατά τις πρωινές ώρες που αυτό είναι ελεύθερο. Η χρονική συγκυρία της απόφασής αυτής μοιάζει ύποπτη, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα θίχτηκε πολύ πρόσφατα, στη διάρκεια της κινητοποίησης των Μοριανών που συμπαραστέκονταν στον συγχωριανό τους έξω από το δικαστικό μέγαρο για τη γνωστή πλέον υπόθεση της «καραμπίνας». Και τη χαρακτηρίζουμε ύποπτη, γιατί κάποιοι με τη συνήθη τακτική του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, «χρέωναν» ουσιαστικά στους μετανάστες που έπαιζαν ποδόσφαιρο κατά την ώρα της προσαγωγής του δράστη, στο γήπεδο απέναντι από τα δικαστήρια, όλα τα δεινά που μπορεί να έχουν προξενήσει άλλοι, μετανάστες και μη, στη γύρω περιοχή της Μόριας. Εκφράσεις του στυλ «εμείς στα δικαστήρια και οι παράνομοι αθλούνται», μόνο ως επικίνδυνη στοχοποίηση μπορούν να εκληφθούν, τη στιγμή ειδικά που τα περισσότερα μέλη της Cosmos FC έχουν πλέον νόμιμα έγγραφα και μάλιστα για μερικούς εξ’ αυτών ενδιαφέρθηκαν μέχρι και ο Αιολικός με τον Διαγόρα Αγ. Παρασκευής, να τους εντάξουν στο δυναμικό τους, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ας  απαντήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι, ποιους ενοχλεί τελικά το να γεμίζει ένα γήπεδο, σε ώρες που κανείς δεν το χρησιμοποιεί, από ανθρώπους που το μόνο που αναζητούν στη νέα τους ζωή είναι λίγη χαρά μέσω του ποδοσφαίρου; Και επειδή κάποιοι, ως φαίνεται, έχουν χάσει την… μπάλα το τελευταίο διάστημα , πριν αποφανθούν από μόνοι τους για το αν εκείνοι που αθλούνταν προχθές και τους χάλασαν την αισθητική, δικαιούνται άσυλο ή όχι. Λίγη σοβαρότητα θα έκανε καλό σε όλους μας.

Β.Παπ.

 

Διευκρινίσεις Νοσοκομείου (1)

Για το περιστατικό με τον διαβητικό που έλαβε ραντεβού τέσσερις μήνες μετά το αίτημά του από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και επεσήμαναν οι συνεργαζόμενες ενώσεις συνταξιούχων, η αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Βοστανείου», αρμόδια του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, Μαρία Ζερβού προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι στις 21-2-18 επισκέφθηκε το νοσοκομείο ο ασθενής Ε.Κ προκειμένου να κλείσει ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του παθολογικού-διαβητολογικού ιατρείου. «Επειδή το συγκεκριμένο ιατρείο λειτουργεί προσωρινά, λόγω συνταξιοδότησης της ιατρού δυο φορές τη εβδομάδα, το ραντεβού κλείστηκε για τις 28-6-18» πρόσθεσε.

Η αρμόδια υπάλληλος για τα ραντεβού επισήμανε στον Ε.Κ., σύμφωνα με την κ. Ζερβού ότι αν ήθελε να επισκεφθεί νωρίτερα την συγκεκριμένη ιατρό μπορούσε να πάει στο εξωτερικό ιατρείο να μιλήσει μαζί της και «αν η ίδια το έκρινε αναγκαίο και επείγον θα τον έβλεπε νωρίτερα, όπως άλλωστε συνηθίζει να το κάνει και με άλλους ασθενείς.» Ο ασθενής, πρόσθεσε, απάντησε ότι ήθελε να του δοθεί το ραντεβού στο έντυπο γραπτά και ότι είχε τους λόγους του γι’ αυτό. Μάλιστα η κ. Ζερβού κατέληξε: «Για την ιστορία σάς ενημερώνω ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είχε να επισκεφτεί το διαβητολογικό ιατρείο από τις 25-7-2011.»

 

Διευκρινίσεις Νοσοκομείου (2)

Η κ. Ζερβού εκτός από τις δύο προαναφερθείσες ιδιότητές της, να επισημάνουμε ότι διατηρεί κι άλλη μία. Επανεξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών, ενός από τους πιο δραστήριους Συλλόγους ανά την Ελλάδα και χάρη στις δικές της ενέργειες. Είναι επίσης αρμόδια ενός νεοσύστατου γραφείου αυτό της Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο καλό θα είναι οι ασθενείς να γνωρίζουν και σε αυτό να προσφεύγουν κατ’ αρχήν.

Στο επίμαχο ζήτημα με τον διαβητικό και σε όλα όσα μπορούν να εννοούνται, θα προσθέταμε εμείς ότι πράγματι με την άμεση συνεννόηση του ασθενούς με τη γιατρό θα βρίσκονταν χώρος και για κείνον. Όμως το πρόβλημα είναι συνολικότερο και το γράφουμε πια καθημερινά, σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις γιατρών τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας. Και οι συνταξιούχοι επισημαίνουν ότι για ραντεβού πρέπει να περιμένουν πάνω από δύο μήνες. Μπορεί το προαναφερθέν παράδειγμα να ήταν κραυγαλέο, όμως η μεγάλη καθυστέρηση είναι γεγονός.

Αν.Παζ.

 

Επιβεβαιώνονται οι αμφιβολίες (1)

Τα νέα στοιχεία που προστίθενται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ε» σε σχέση με τα ερωτήματα για τους προφυλακισθέντες στο περιστατικό της «καραμπίνας» στη Μόρια ενισχύουν τις αμφιβολίες των Αρχών αναφορικά με το αν συνελήφθησαν τα σωστά άτομα για απόπειρα ζωοκλοπής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ από τον Στρ. Μπαλάσκα ο επιχειρηματίας στον οποίο απευθύνθηκαν οι αλλοδαποί που προφυλακίστηκαν τους επιβεβαίωσε πλήρως σε ό,τι αφορά  τους ισχυρισμούς τους  και τη δική του εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Όπως λέει, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και ενώ ετοιμαζόταν να κλείσει, τρεις-τέσσερις άνθρωποι μπήκαν στο μαγαζί του και άρχισαν να φωνάζουν "police, police" καθώς και κάτι άλλο που δεν καταλάβαινε αφού δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες. Αμέσως κάλεσε το 100, λέγοντας σε μια γυναίκα αστυνομικό που απάντησε στην κλήση, ότι κάτι συμβαίνει. Λίγο μετά ήρθε και άλλος ένας ενώ όλοι μαζί παρέμειναν εκεί μέχρι που ήρθε η αστυνομία που τους προσήγαγε, όπως και τον κτηνοτρόφο. Ο επιχειρηματίας ο οποίος δεν κατέθεσε ποτέ στην Αστυνομία όπως είπε, γνωρίζει αυτούς τους ανθρώπους, αφού συχνά αγοράζουν κεριά και λιβάνια από αυτόν για τις λατρευτικές τους συνήθειες στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μετά.

 

Επιβεβαιώνονται οι αμφιβολίες (2)

Σειρά στοιχείων, σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται και το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε πρώτα στην εφημερίδα μας, συνηγορούν στο ότι οι μετανάστες βρέθηκαν απλά εκείνη την ώρα κοντά στη στάνη των ζώων, και τράπηκαν σε φυγή επειδή είδαν τον ιδιώτη να τους ακολουθεί, κραδαίνοντας αρχικά ένα ξύλινο κοντάρι, και στη συνέχεια όπλο, με το οποίο και πυροβόλησε στον αέρα. Δικηγόροι που εξετάζουν την όλη υπόθεση, θα εξετάσουν τη δυνατότητα προσφυγής κατά της πράξης του ανακριτή με την οποία προφυλακίστηκαν οι τρεις μετανάστες από την Ερυθραία αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που δεν λήφθηκαν υπόψη στην προδικασία.

Το ότι δεν κλήθηκε να καταθέσει, πάντως, στην ανάκριση ο άμεσα -σύμφωνα με τον ίδιο- καλών το «100» είναι απορίας άξιο. Και όσο το ρεπορτάζ προχωρεί, εκτός από το βίντεο που φέρεται να προσκόμισε ο κτηνοτρόφος, οι Αρχές έχουν όλο και μεγαλύτερο υλικό για να διευκολυνθούν στις έρευνές τους.Γιατί θα είναι

Αν.Παζ.

 

Η Αντωνοπούλου και οι… σεισμοπαθείς της Βρίσας (1)

Το συνειρμό της μη απόδοσης επιδόματος ενοικίου στους σεισμοπαθείς της Βρίσας που έχουν δηλώσει ότι έχουν σπίτι στα Βατερά, προκαλεί στη ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ η προκλητική αποδοχή του επιδόματος ενοικίου εκ μέρους της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και γενικά ο ντόρος που προκλήθηκε από τη σχετική αποκάλυψη. «Απροκάλυπτα και χωρίς ίχνος ντροπής η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. μοιράζει επιδόματα κατά το δοκούν αγνοώντας ποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη. Από την μία δίνει 12.000 ευρώ ετησίως επίδομα ενοικίου στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και από την άλλη το στερεί από τους σεισμοπαθείς της Βρίσας», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ.

 

Η Αντωνοπούλου και οι… σεισμοπαθείς της Βρίσας (2)

Αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την περίπτωση όπου κάποιοι από τους πληγέντες της 12ης Ιουνίου του 2017 κάτοικοι (και) της Βρίσας που έχουν σπίτι και στα Βατερά, δεν δικαιούνται επίδομα ενοικίο. «Βέβαια η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι τα σπίτια αυτά είναι μόνο για παραθερισμό και κάθε άλλο παρά κατάλληλα για να μείνει κανείς σε αυτά τον χειμώνα. Προφανώς νομίζουν ότι τα σπίτια στα Βατερά είναι παρόμοια με εκείνο που νοικιάζει στο Κολωνάκι η κα Αντωνοπούλου», συνεχίζει η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη Λέσβο και αναδεικνύει στη συνέχεια την καθυστερημένη ανταπόκριση του κράτους στους πληγέντες του σεισμού στη Λέσβο. Υποστηρίζοντας ότι οι  περισσότεροι κάτοικοι της Βρίσας όχι μόνο επίδομα ενοικίου δεν δικαιούνται αλλά ακόμη περιμένουν τα χρήματα για τις οικοσυσκευές που καταστράφηκαν από τον σεισμό…

Α.Ω.

 

99.000 ευρώ στον Δήμο 

Περίπου 99.000 ευρώ θα λάβει ο Δήμος Λέσβου, μέσω του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ (σ.σ. που δίνει συνολικά περί το 1,05 εκατ. ευρώ σε δήμους) για την εξόφληση υποχρεώσεών του, που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, οι οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων. Η χρέωση για την εξόφληση αυτή θα γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ανακοίνωσε χθες και τη σχετική διευκόλυνση και ειδικότερα μέσω λογαριασμού του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).

Α.Ω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά 28-2-18 Δηκτικά 2-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top