Δηκτικά

07/09/2017 - 12:17

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!

Δεν του βγήκε σε καλό η σπουδή του βουλευτή Γιάννη Τραγάκη να χρίσει τον υιό του διάδοχο, μετά την αποχώρηση του από τα βουλευτικά έδρανα, αφού προανήγγειλε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν. Η προαναγγελία για τον υιό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει ότι ο υιός Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τη ΝΔ, θέλοντας έτσι να στείλει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σε όσους βιάζονται να προκαταλάβουν τις επιλογές του προέδρου και να χριστούν υποψήφιοι. Η αντίδραση Μητσοτάκη είναι γεγονός ότι προκάλεσε αίσθηση και σχολιάστηκε και εντός και εκτός ΝΔ, ενώ δείχνει και την πρόθεση της ηγεσίας να πάει συγκροτημένα στις επόμενες εκλογές και για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, που φαίνεται να έχουν άρωμα ανανέωσης με τη σφραγίδα του Κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς, ο συμπατριώτης μας βουλευτής Γ. Τραγάκης …πήγε για μαλλί, και βγήκε κουρεμένος ο υιός, και μάλιστα με την ...ψιλή!

Μα.Μ.

 

Κάτω από το χαλί;

Εργαζόμενοι στη Μόρια, μας έλεγαν χτες την «εμπειρία» τους από την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος συνόδευε τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας, Αντρέ Ανβέλτ, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, στο πλαίσιο ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Εσθονία από την 1η Ιουλίου και για ένα εξάμηνο. Και δεν στάθηκαν στο τι είδαν κατά την επίσκεψη των αξιωματούχων, αλλά στο τι συνέβη νωρίτερα.

«Φορτηγά πήγαιναν κι έρχονταν, μετέφεραν κόσμο μέσα από το καμπ για αλλού και καθάριζαν» μας έλεγαν χαρακτηριστικά. Φανταζόμαστε πως όλες αυτές οι προετοιμασίες, οι αρκετά πρόχειρες, δεν έχουν να κάνουν με το τι θα έβλεπε ο κ. Μουζάλας, αλλά ο Εσθονός αξιωματούχος που εκπροσωπεί αυτή την περίοδο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για ποιο λόγο και με εντολή ποιου, έπρεπε τα προβλήματα (που όσο και να προσπαθήσεις δεν θάβονται) να κρυφτούν κάτω από το χαλί;

Δεν θέλουμε να δώσουμε στην Ε.Ε. την πραγματική εικόνα του «ευρωπαϊκού» μας καταυλισμού; Για να νομίζουν οι Ευρωπαίοι ότι απλώς «γκρινιάζουμε» και να προχωρούν την ατζέντα σε άλλα θέματα, κρίνοντας ότι τα δικά μας προβλήματα (δηλαδή ο εγκλωβισμός τόσων ανθρώπων σε αναντίστοιχη για τον αριθμό τους, χωρητικότητα) είναι άνευ ουσίας;

Αν.Παζ.

 

Εγκυμονεί «κινδύνους» το Πάρκο Αγίας Ειρήνης

Επικίνδυνο έχει γίνει το Πάρκο Αγίας Ειρήνης, γεγονός που μας επισημαίνουν πολύ συχνά οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να χτυπούν συνέχεια στο ακατάλληλο δάπεδο. Την περασμένη Κυριακή, άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε με ένα κοριτσάκι που σκουντούφλησε στο σπασμένο δάπεδο και χτύπησε όλο το μέτωπό του στο παγκάκι. Εκτός του ότι πρέπει να γίνουν κι άλλες επισκευές, άμεσα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τον φωτισμό, καθώς από τις 8.30 το βράδυ και μετά, επικρατεί σκοτάδι. Δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα, οι γονείς φαίνεται να προτιμούν την παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία πρόσφατα έχει δημιουργηθεί, που έχει και φύλακα. Είναι κρίμα όμως να αχρηστευτεί το κεντρικό πάρκο της πόλης.

Αν.Παζ.

 

Έχουν κουράσει…

Δεν αντιλαμβάνεται (!) -γράφει στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης- «την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου να εμπλέξει τη δημοτική αρχή στην αντιπαράθεση των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων στη Λέσβο». Και κατά κάποιους, η απάντησή του αυτή στην επίθεση της Νομαρχιακής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του, βγάζει «υπευθυνότητα» γιατί αποφεύγει την… «μικροπολιτική» μπροστά στο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το αβέβαιο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, ενώ για άλλους αποτελεί μία ακόμη «νομιμοποίηση» των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να εμπλέκουν όποτε θέλουν τη δημοτική αρχή, για να καλύψουν τις όποιες ολιγωρίες διαπιστώνονται εκ μέρους της κυβέρνησης. Στο δια ταύτα, ας μας απαντήσει υπεύθυνα κάποιος από τη δημοτική αρχή: Ποιος φταίει που άρχισαν να έρχονται μόλις χθες οι λυόμενες αίθουσες στο νησί; Όταν οι γονείς (δικαιολογημένα) θα αγριέψουν και θα ζητούν εξηγήσεις για το ότι τα σεισμόπληκτα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα και ενδεχομένως και όλο τον Σεπτέμβρη, θα βγει να αναλάβει κανείς την ευθύνη; Ή πιστεύουν αλήθεια στη δημοτική αρχή, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, πως όλος ο κόσμος είναι αφελής για να καταπίνει στο …διηνεκές αυτό το μεταξύ τους  «επικοινωνιακό κατενάτσιο», ώστε να μην υπάρχει στο τέλος ποτέ κανένας φταίχτης; Όπως συνέβη ας πούμε στο «προσφυγικό», όπου το ίδιο «κατενάτσιο» στο τέλος, έδωσε ελεύθερο χώρο σε κάθε φασιστάκο, να μας τα «εξηγάει ωραία» και στα ΚΕΦΑΛΑΙΑ για το ποιος φταίει… 

Μ.ΟΡΦ

 

Συνεδριάζει το ΠΑΣΟΚ Λέσβου

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το απόγευμα συνεδριάζει στα νέα γραφεία της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λέσβου. Στη συνεδρίαση θα τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν το κόμμα, προεξάρχουσας βέβαια της διαδικασίας για τη δημιουργία του νέου φορέα και την εκλογή του αρχηγού της. Άλλωστε την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων όπου όμως η ανακήρυξή τους θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι υποψήφιοι θα πρέπει, εκτός από την καταβολή ποσού 2.000 ευρώ, να προσκομίσουν 1.000 υπογραφές από τουλάχιστον επτά περιφέρειες της χώρας με μίνιμουμ 50 υπογραφές από καθεμία απ’ αυτές τις περιφέρειες. Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό πως η μάχη θα ξεκινήσει από τούτο το Σαββατοκύριακο με τους υποψηφίους και τους συνεργάτες τους να βγαίνουν στη… γύρα προκειμένου να μαζέψουν τις απαιτούμενες υπογραφές.

Τέλος, στη Μυτιλήνη αναμένεται να έλθουν την επόμενη εβδομάδα στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να συζητήσουν τα όποια προβλήματα θα υπάρξουν κατά την πορεία της διαδικασίας αυτής.

Σ.Σ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey