Δηκτικά

05/10/2017 - 12:35

Κι άλλη παράταση για την υγεία!

Κι άλλη παράταση για την υποβολή προτάσεων σχετικά με την αναβάθμιση των υποδομών υγείας πραγματοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, δόθηκε παράταση έως τις 15-12-2017 για την υποβολή προτάσεων στην 3η πρόσκληση του Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για έργα «επέκτασης, αναβάθμισης των υποδομών δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας».

Η Περιφερειάρχης σε δήλωσή της τόνισε χαρακτηριστικά: «Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε να υποβληθούν προτάσεις για να χρηματοδοτηθούν έργα στα νοσοκομεία του Βορείου Αιγαίου. Αναμένουμε την ανταπόκριση των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας καθόσον οι ανάγκες στα νοσοκομεία μας είναι επιτακτικές».

Αν.Παζ.

 

Υποβολή αιτήσεων στο ΕΠΑΛΘ

Ορίστηκε ο χρόνος υποβολής αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση για τους ενδιαφερομένους επαγγελματίες αλιείς, υδατοκαλλιεργητές και μεταποιητές αλιευμάτων να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ 2014-2020) και η περίοδος υποβολής ανά δράση είναι η εξής: Για τα Μέτρα 3.1.8 (Υγεία και ασφάλεια επί του σκάφους), 4.1.20  (Ενεργειακή απόδοση, επενδύσεις επί του σκάφους και συστήματα πρόωσης και σχεδιασμού του κύτους) και 3.1.22 (ποιότητα προϊόντων και χρήση ανεπιθύμητων αλιευμάτων) που αφορούν στην επαγγελματική αλιεία ορίστηκε το διάστημα από 10 Οκτωβρίου 2017 έως 10 Ιανουαρίου 2018. Για τα Μέτρα 3.2.2  (παραγωγικές επενδύσεις) και 4.2.4  (αύξηση απόδοσης και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) που αφορούν στην υδατοκαλλιέργεια, από 10 Οκτωβρίου 2017 έως 10 Ιανουαρίου 2018. Για το Μέτρο 3.4.4  για τη μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιεργειών, από 23 Οκτωβρίου 2017 έως 18 Ιανουαρίου 2018. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr και ο φάκελος των δικαιολογητικών αποστέλλεται με ταχυδρομείο στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΑΛΘ 2014-2020 (Μιχαλακοπούλου 103, 11527 Αθήνα). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αλιείας Λέσβου (Καραντώνη 2, Μυτιλήνη, τηλ. 22510-46667)  ή με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑΛΘ (e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Α.Ω

 

Καβγάς Πάλλη-ΚΚΕ για την… κάνναβη

«Μόνο θλίψη προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕ ΚΚΕ Λέσβου», γράφει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή μαζί με 45 συναδέλφους μου για την ιατρική χρήση της κάνναβης και τις αναπτυξιακές προοπτικές της. «Η ανακοίνωση της ΤΕ ΚΚΕ Λέσβου, όχι μόνο δεν αναφέρεται καθόλου στο περιεχόμενο της ερώτησης και διαστρεβλώνει πλήρως το πνεύμα της προκειμένου να την «αποδομήσει» ευκολότερα και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, αλλά καταφεύγει και στην προσωπική στοχοποίησή μου, και μάλιστα για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει σοβαρά λόγω της επιστημονικής και επαγγελματικής μου εμπειρίας και, σε κάθε περίπτωση, δικαιούμαι να διερευνήσω και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου», γράφει ο κ. Πάλλης στην απάντησή του ουσιαστικά και συνεχίζει: «Η συζήτηση για το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει την ιατρική χρήση των κανναβιδοειδών πρέπει να γίνει με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και εξέταση των επιστημονικών δεδομένων˙ όχι με κραυγές λαϊκισμού και δαιμονοποίησης. Φαίνεται όμως πως, δυστυχώς, εντός του ΚΚΕ επικρατούν συντηρητικές αντιλήψεις που, όχι μόνο αγνοούν τις κοινωνικές εξελίξεις και ανάγκες, αλλά φτάνουν τα όρια του σκοταδισμού. Ενδεικτική άλλωστε είναι η στάση που τηρεί το κόμμα εντός του Κοινοβουλίου αναφορικά με όλα σχεδόν τα θέματα ατομικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και το τρέχον νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Τέλος, φαίνεται πως η ΤΕ ΚΚΕ Λέσβου δεν έχει την επαφή που θα ήθελε ούτε με τους κοινωνικούς φορείς που καλεί σε συμπόρευση απέναντί μου. Απ’ τη μια, οι Έλληνες αγρότες είναι καλώς ή κακώς ιδιώτες αγρότες, συνεπώς πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης μια και τους αφορά άμεσα. Απ’ την άλλη, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο τις παρεμβάσεις μας για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και παραδόσεων του τόπου μας, όσο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως το κολυμβητήριο) που, μετά από χρόνια, εξαγγέλθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν επί των ημερών μας.

Α.Ω.

 

Μπράβο στο 9ο!

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης επιλέχτηκε να συμμετέχει σε διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Cultural Mapping of Europe” - Πολιτισμική Χαρτογράφηση της Ευρώπης. Οι άλλες χώρες που συμμετέχουν είναι η Ισπανία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ιταλία και η Βουλγαρία. Η διευθύντρια του σχολείου, Λεμονιά Πετρά μας έλεγε πόσο περήφανη είναι γιατί αυτή είναι η δεύτερη φορά που το σχολείο παίρνει μέρος σε τέτοιου είδους πρόγραμμα και πιστεύει, μάλιστα, ότι οι μαθητές, οι δάσκαλοι και η τοπική κοινωνία θα ωφεληθούν πολύ από αυτό.

Αν.Παζ.

 

Για αγγλικά σε άλλο νησί!

Νιώθουμε εμείς στη Λέσβο αποκλεισμένοι και μόνοι, τι να πουν και οι κάτοικοι των Φούρνων, όμως! Που πείσμωσαν τόσο πολύ, ώστε να έρθουν μέχρι τη Μυτιλήνη για να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό τους σχολείο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πάρα πολλά. Την Παρασκευή για παράδειγμα, μας έλεγε εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων λήγει η σύμβαση του μοναδικού γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου και δεν ξέρουν μετά τι θα γίνει. Για ακτοπλοϊκή σύνδεση το χειμώνα, δεν μιλούν καν!

Είναι πολύ σημαντικό για εκείνους να μην υποβαθμιστεί το σχολείο τους και να έχουν τα παιδιά τους την πρόσβαση στην εκπαίδευση, όπως τη δικαιούνται. Χαρακτηριστικά, μας έλεγε άλλη μητέρα ότι για να μάθει το παιδί της αγγλικά ταξίδευε κάθε εβδομάδα μαζί του για τη Σάμο!

Αν.Παζ.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey