FOLLOW US

Τα Δηκτικά

«Στράβωσαν» με τη βράβευση

Αρκετοί εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη βράβευση του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου, Θράσου Καλογρίδη, από το Επιμελητήριο το περασμένο Σάββατο, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι εκκρεμεί η δικαστική υπόθεση με τον ίδιο κατηγορούμενο για το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Η ενόχληση μελών του Επιμελητηρίου, ακόμα και μελών της διοίκησης, συζητήθηκε μετά την εκδήλωση, καθώς ειπώθηκε ότι κάποιοι επιδεικτικά δεν παρακολούθησαν τις ομιλίες και τις βραβεύσεις.

Την επιστολή διαμαρτυρίας που είχε αποστείλει στο ΔΣ του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε χτες και ο Σύλλογος Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας σημειώνοντας ότι ο κ. Καλογρίδης, νυν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. «έχει παρακαμφθεί να δικαστεί (διατηρώντας το τεκμήριο της αθωότητας) για την υπόθεση τής υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, για την οποία έχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον όλη η τοπική κοινωνία». Μάλιστα χαρακτήρισε άτοπη, άστοχη και διχαστική για όλον τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού, τη βράβευση και όπως φαίνεται, είχε ζητήσει την αναβολή της έως ότου τελεσιδικίσει η δικαστική εμπλοκή του κ. Καλογρίδη.

Προφανώς αυτό δεν έγινε δεκτό και ο Σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα την σχετική επιστολή. Πάντως, τα στελέχη του Επιμελητηρίου σημειώνουν ότι ο κ. Καλογρίδης βραβεύτηκε ως πρώην πρόεδρος και για την μακροχρόνια συμμετοχή του στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, όπως έχει γίνει με όλους τους απελθόντες προέδρους του οργάνου, ενώ αναφέρουν ότι το Επιμελητήριο δεν παίρνει θέση για υποθέσεις που είναι στη δικαιοσύνη.

Α.Ω.

 

Ο Γιάννης Ξανθούλης στην Μυτιλήνη

Ο γνωστός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στην Μυτιλήνη και παρουσίασε στο βιβλιοπωλείο «Book & Art» το νέο του βιβλίο με τίτλο «Εγώ ο Σίμος Σιμεών». Γλαφυρός, παραστατικός, απολαυστικός, με ρέοντα λόγο, οδήγησε τους παρευρισκόμενους μ’ έναν μοναδικό τρόπο, στα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια όπου τα θεωρεί ως κινητήριους μοχλούς της συγγραφικής του δράσης! Ένας συγγραφέας που με την γραφή του ...σκανάρει την ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια μέσα από τα βιβλία του, τις θεατρικές παραστάσεις και τα δημοσιογραφικά του κείμενα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του «Book & Art», αναμένεται το επόμενο διάστημα να έλθουν και άλλοι γνωστοί συγγραφείς, τους οποίους οι Μυτιληνιοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά.

Σ.Σ.

 

Εκτός πανικού, αλλά ανησυχούν

«Αυτές τις μέρες μπορούμε να πούμε ότι βγήκαμε κάπως από τον πανικό των τελευταίων εβδομάδων», λέει στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης, Μιχάλης Ρούσσης, που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα με τα μηχανήματα του Δήμου στη Δυτική Λέσβο και στις εργασίες αποκατάστασης. «Ολοένα και μεγαλώνει η πρόσβαση στο αγροτικό δίκτυο, ώστε να μεταβούν οι κτηνοτρόφοι στις μάντρες τους», πρόσθεσε. Παράλληλα, μηχανικός του Δήμου καταγράφει τις ζημιές σε όλο το νησί. Η ανησυχία, ωστόσο, παραμένει, καθώς προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις από την ερχόμενη Παρασκευή και όλοι φοβούνται μην καταστραφούν τα έργα αποκατάστασης που έχουν γίνει έως σήμερα.

Αν.Παζ.

 

Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων!

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία γι’ ακόμη μια φορά ανέλαβε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μυτιλήνης «Κιβωτός», που αυτή τη φορά οργανώνει γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, μεταξύ 10:00-14:00, στο χώρο της Μαρίνας Μυτιλήνης, τη διοίκηση της οποίας ευχαριστεί για την παραχώρηση του χώρου.

Η πρόσκληση αναφέρει: «Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά αυτές τις τετράποδες ψυχές που αναζητούν ένα σπίτι και αγάπη! Αν κάποιο από τα ζωάκια αυτά σας κλέψει την καρδιά, θα έχετε τη δυνατότητα να το παραλάβετε για μια δοκιμαστική υιοθεσία 7-10 ημερών (θα πρέπει να είστε ενήλικος και να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας για να παραλάβετε το ζωάκι -το οποίο είναι ήδη εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο), ώστε να έχετε το χρόνο να αποφασίσετε αν η οικογένειά σας θα αποκτήσει ένα νέο, τετράποδο μέλος!».

Αν.Παζ.

 

Πρόγραμμα προβολής για τη Λέσβο

Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσου στο νησί μας δεν πρόκειται να αποτελέσει απλώς μια εθιμοτυπική διαδικασία. Εξάλλου, ο ΣΕΤΕ έχει εκφραστεί ανοικτά για μια σειρά από θέματα που αφορούν στην, περαιτέρω, ουσιαστική, τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου και ειδικά εκείνων που επλήγησαν από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Παράλληλα, σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής, η Marketing Greece Α.Ε., η εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2013 και έχει ως πρωταρχικό στόχο την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος θα παρουσιάσει ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα προβολής για τη Λέσβο, προκειμένου να ενισχυθεί η ταξιδιωτική της εικόνα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις διεθνείς αγορές. Πρόκειται για τρία βίντεο, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Το βασικό τιτλοφορείται «Λέσβος. Μια Αιγαιοπελαγίτικη συμφωνία», ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη ειδικής θεματολογίας, ένα για τη γαστρονομία και ένα για τη φύση. Αναμφίβολα, κάτι φαίνεται να κινείται τελευταία προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί όλες αυτές οι προσπάθειες -έστω και μεμονωμένες- να βρουν επιτέλους ανταπόκριση από τις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Β.Παπ.

 

Να οργανωθούμε…

Δύο εκδηλώσεις με πανομοιότυπο περιεχόμενο, που αφορούν στην ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας, είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν προσεχώς και μάλιστα με απόσταση λίγων ημερών. Στον Μόλυβο, ο Φορέας Τουρισμού παρουσιάζει το Σάββατο (3/2) τη μελέτη προβολής που ανέθεσε στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Κολεγίου της Θεσσαλονίκης και τη Δευτέρα (5/2) ο Δήμος Λέσβου παρουσιάζει από την πλευρά του, την πρώτη φάση υλοποίησης του νέου brand της Λέσβου, όπως αυτό ανατέθηκε και σχεδιάστηκε από την εταιρεία υποστήριξης λήψης αποφάσεων «Hospitality, Tourism & Destination Consulting». Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά παρατηρούνται εξαιρετικές προθέσεις, αλλά μηδαμινή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού μας στο ευαίσθητο κομμάτι του τουρισμού, αφού ο καθένας λειτουργεί μεμονωμένα σε ένα παράλληλο σύμπαν. Αν και η λύση στο πρόβλημα φαντάζει απλή, στην πράξη αποδεικνύεται πως δεν είναι. Ειδικά στην παρούσα φάση, που το νησί βρίσκεται τουριστικά στο «ναδίρ» του. Κι αυτό ξεκάθαρα είναι στενάχωρο.

Β.Παπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top