Δηκτικά

28/06/2017 - 12:31

Τα ξαναμαζεύει…

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, πλην εκείνων που έλειπαν σε άδεια, παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης! Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου τάχθηκαν κατά της αξιολόγησης. Μάλιστα και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Κώστας Κουτσοβίλης, συγκέντρωνε τα φύλλα αξιολόγησης, ώστε να μη συμπληρώνονται.

Δεν θα πάμε χρόνια πίσω, αλλά μόλις στον περασμένο Μάρτιο. Ήταν τότε που με επικριτικό ύφος ο κ. Κουτσοβίλης έβαλε κατά της υπογράφουσας, και μεταξύ άλλων τόνιζε: «Το σημερινό σύστημα αξιολόγησης: 1. Δεν υποχρεώνει να διαμορφωθούν ποσοστά άριστων, μέτριων, και ακατάλληλων υπαλλήλων. 2. Οι Αξιολογητές των υπαλλήλων είναι οι δύο ιεραρχικά προϊστάμενοι τους. 3. Διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει αυθαιρεσία και κατάχρηση εξουσίας. Π.χ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ. 4. Δεν συνδέεται αρνητικά με τον μισθό του υπαλλήλου. 5. Δεν ωθεί σε ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων αλλά με την θεσμοθέτηση των Ολομελειών Διεύθυνσης και Τμήματος αποζητά την συνεργασία και την ομαδική δουλειά μεταξύ των εργαζομένων. 6. Τέλος, εισάγει 2 σημαντικές διαδικασίες: α) Την Στοχοθεσία και β) Την Λογοδοσία και τον Κοινωνικό Έλεγχο.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, όχι μόνο δεν είμαι αντίθετος στο νέο σύστημα αξιολόγησης αλλά θεωρώ ότι διαθέτει τα περισσότερα από τα στοιχεία μιας αξιολόγησης που ικανοποιεί όλα αυτά για τα οποία παλεύαμε όλα αυτά τα χρόνια. Πολύ περισσότερο που σήμερα δεν θα μπορούσα να υπερασπιστώ -απέναντι στους εξουθενωμένους πολίτες αυτής της χώρας- το αίτημα που προβάλουν κάποιοι συνάδελφοι, να μην υπάρχει αξιολόγηση για τους Δημόσιους υπάλληλους».

Τώρα αν απορήσουμε εκ νέου για την παραπάνω στάση και τα λεγόμενα που διατυπώθηκαν λίγους μήνες πριν, πάλι θα κατηγορηθούμε για αναξιοπιστία και κακόβουλη κριτική, μόνο που οι πράξεις και τα λεγόμενα του καθένα υπάρχουν και κρίνονται από όλους!

Αν.Παζ.

 

Για τους θανάτους στη Μόρια

«Να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2017,  τρεις άνθρωποι πέθαναν μέσα στις σκηνές τους στη Μόρια. Επισήμως δεν υπάρχουν απαντήσεις για την αιτία». Το θέμα έθεσε με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Πορτογαλίδα ευρωβουλεύτρια Άννα Μαρία Γκόμες. Η ευρωβουλεύτρια ρωτά αν έχει η Επιτροπή περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους θανάτους και τα αίτια τους, αν διεξήγαγε η ελληνική κυβέρνηση επίσημη και σε βάθος, έρευνα σχετικά με τα αίτια αυτών των θανάτων και ποια είναι τα πορίσματα, και εάν δεν έκανε, αν θα την υποχρεώσει η επιτροπή να το κάνει.

Η Άννα Μαρία Γκόμες είναι η ευρωβουλευτής που αποκάλυψε το 2007, το σκάνδαλο των μυστικών πτήσεων της CIA, με τις οποίες μεταφέρθηκαν, από το 2001 ως το 2006, σε παράνομους χώρους εγκλεισμού, διασκορπισμένους στην Ευρώπη, πολλοί ύποπτοι για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, που είχαν απαχθεί από τις χώρες διαμονής τους. Σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν αργότερα στο φως, οι απαχθέντες και παράνομα φυλακισμένοι ύποπτοι είχαν υποβληθεί σε βασανιστήρια.

Αν.Παζ.

 

Παρέχει… δροσιά ο Δήμος!

Λόγω του επερχόμενου καύσωνα, ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση για τους πολίτες που δεν διαθέτουν κλιματιστικά στις οικίες τους, ότι θα υπάρχουν ανοικτές  κλιματιζόμενες αίθουσες από την Πέμπτη έως και την Κυριακή από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα οι διαθέσιμες αίθουσες… δροσιάς είναι οι εξής:

- Στην Μυτιλήνη, το ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην Αλκαίου 18

- Στο Πλωμάρι, το ΚΑΠΗ και το Πολύκεντρο Πλωμαρίου

- Στην Καλλονή, η πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλλονής

- Στον Πολιχνίτο, στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου

- Στην Άντισσα, στο Κέντρο Υγείας Άντισσας

- Στην Ερεσό, το ΚΕΠ Ερεσού

- Στην Γέρα, το Πολύκεντρο Σκοπέλου και Παπάδου

- Στον Μανταμάδο, το Πολύκεντρο Μανταμάδου

- Στην Αγία Παρασκευή, το Μουσείο Ελιάς

- Στην Μήθυμνα, το Δημοτικό Τουριστικό Γραφείο

- Στην Θερμή, το Δημαρχείο Θερμής

- Στο Ευεργέτουλα, το Πολιτιστικό Κέντρο Ιππείου

- Στην Πέτρα, το Συνεδριακό Κέντρο Πέτρας

Α.Ω

 

Το ακριβώς ανάποδο

Μέχρι και το 2009, οι δήμαρχοι που συγκυριακά τύχαινε να έχουν θητεία, μέσα στην θητεία του κόμματος από το οποίο προέρχονταν πολιτικά ή ανήκαν ιδεολογικά, ήταν ιδιαίτερα διεκδικητικοί και δεν χάριζαν… κάστανο στις απαιτήσεις τους από την κυβέρνηση. Το θυμάται κανείς εύκολα από τις εποχές της δημαρχίας Χοχλάκα (ΠΑΣΟΚ), Γιακαλή (ΠΑΣΟΚ) και Χατζηκομνηνού (ΝΔ). Το ίδιο συνέβαινε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και με τους κατά περιόδους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας. Την τελευταία τριετία είδαμε όμως το ακριβώς ανάποδο! Τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, να βάζει πλάτη (σε πολιτικό επίπεδο) ακόμα και στα δύσκολα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ειδικά την περίοδο της «διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές και του δημοψηφίσματος, αλλά και στο προσφυγικό, όπως και τον κυβερνητικό βουλευτή Γιώργο Πάλλη. Ο πρώτος μάλιστα έφτασε στο σημείο να έχει πάρει μόλις 700.000 ευρώ βοήθεια σε 2,5 χρόνια σχεδόν μόνιμης «έκτακτης κατάστασης» για να… απασφαλίσει και να ασκήσει μέσα στο 2017, κριτική στην κυβέρνηση, και ο δεύτερος ακόμα πιστεύει ότι είναι αδιανόητο να διαπιστώσει έστω ότι θα μπορούσε ο νομός να έχει ενισχυθεί πιο ουσιαστικά από την κυβέρνησή του… Θα πει κανείς, άλλες εποχές. Η «συγκαταβατική» στάση όμως των κατοπινών, σαφέστατα δεν αποδίδει και θα γυρίσει αργά ή γρήγορα σαν μπούμερανγκ εις βάρος τους.  

Μ.ΟΡΦ

 

Την κατάλληλη στιγμή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ, από χθες 27 Ιουνίου στις 11 το βράδυ έως σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα περιοριστεί η υδροδότηση της Μυτιλήνης λόγω εργασιών στο κεντρικό αντλιοστάσιο. Περισσότερες διευκρινίσεις δεν δίνονται από την εταιρεία και απλά ζητείται η κατανόηση των πολιτών. Πόση κατανόηση μπορούν να δείξουν οι πολίτες όταν οι εργασίες στο αντλιοστάσιο πραγματοποιούνται μια από τις μέρες που επικρατεί καύσωνας; Φυσικά τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ είναι βέβαιο ότι γνωρίζουν πως η μείωση του όγκου νερού που παρέχεται στην πόλη, θα έχει ως συνέπεια να μείνουν χωρίς νερό οι πιο απομακρυσμένες περιοχές του δικτύου, όπως είναι ο οικισμός των Ταξιαρχών. Νισάφι πια!

Ν.Μ.

 

Μια τροπολογία που έχει την ιστορία της!

Η Χριστιάνα Καλογήρου ενημερώθηκε από τον Γιώργο Πάλλη για την τροπολογία που πέρασε στην Βουλή και δίνει την δυνατότητα στις Περιφέρειες της χώρας να χρηματοδοτήσουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με τους σεισμούς. Μαθαίνουμε ότι η κ. Καλογήρου είχε ήδη συμφωνήσει με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, να λάβει χρηματοδότηση κοντά στα 3 εκατ. ευρώ περίπου από τα αναπορρόφητα αποθεματικά της Περιφέρειας, προκειμένου να γίνει ένα έργο στο νησί. Με το ποσό αυτό, η Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου προτίθεται να κατασκευάσει τον επαρχιακό δρόμο, χωματόδρομο σήμερα, που παρακάμπτει τον οικισμό του Αγ. Ισιδώρου, μειώνοντας τη διαδρομή κατά δύο χιλιόμετρα και παρακάμπτοντας το τμήμα του δρόμου που οδηγεί από την ποτοποιία «Ισιδώρου Αρβανίτη» ως την περιοχή του γηπέδου του Πλωμαρίου. Το έργο αυτό εντάχθηκε προ μηνών στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι ώριμο προς δημοπράτηση με τις απαλλοτριώσεις και αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του οδικού άξονα που οδηγεί στο Πλωμάρι μετά την παράκαμψη της Λαγκάδας, που βρίσκεται προς την ολοκλήρωση του.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey