Δηκτικά

28/10/2017 - 12:27

Οι νέες πτήσεις δημιουργούν προσδοκίες!

 

Η αεροπορική εταιρεία «TUI fly» ξεκινάει δώδεκα (12) νέες πτήσεις από το Βέλγιο και συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια των Βρυξελλών, της Αμβέρσας και της Οστάνδης, συμπεριλαμβάνοντας και το νησί μας στους προορισμούς της για το 2018.

Η σύνδεση με τη Μυτιλήνη αναμένεται να ξεκινήσει με τη νέα τουριστική περίοδο από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και θα είναι σε εβδομαδιαία βάση. Η «TUΙ fly» θα συνδέσει επίσης το Βέλγιο και με τη Σάμο, όπου θα πραγματοποιούνται μάλιστα δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα, αφού η ζήτηση είναι μεγαλύτερη.

 

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμά της για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018 ανακοίνωσε και η αεροπορική εταιρεία «Germania», που έχει εντάξει στα δρομολόγιά της μία πτήση κάθε εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, από το Ντίσελντορφ προς τη Μυτιλήνη. Αυτές θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσουν ως τα τέλη του Οκτώβρη, με τελευταία αναχώρηση από το αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» του νησιού μας στις 30 του μήνα.

 

Πτήσεις προς τη Μυτιλήνη έχει προγραμματίσει, ωστόσο, και η αεροπορική εταιρεία «Eurowings», από το αεροδρόμιο της Βιέννης στην Αυστρία. Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί, αυτές θα ξεκινήσουν από τις 7 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Οκτωβρίου, σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Σάββατο.Σε αυτές τις καλές ειδήσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν βασίζονται οι αισιόδοξες προβλέψεις τουριστικών παραγόντων της Λέσβου ότι η τουριστική κίνηση το 2018 από την κεντρική Ευρώπη  θα είναι καλύτερη από  φέτος ,  ελπίζοντας  ότι δεν θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την εικόνα . Δυστυχώς η επιστροφή στις καλύτερες εποχές , τις πριν τη προσφυγική κρίση που έπληξε το νησί μας , θα πρέπει οι παράγοντες του κλάδου να τις χτίσουν με προσεκτικά βήματα και τέτοια είναι οι παραπάνω καλές ειδήσεις .

 Β.Παπ.

 

  

2.000 αφίξεις

Στους 2000 ανήλθε ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στη Λέσβο από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και χτες Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το πρωί. Χτες σε δυο περιστατικά άφιξης περίπου 140 άτομα προστέθηκαν στα 1804 που είχαν καταγραφεί μέχρι και χθες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Συνολικά από 1ης Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, στα νησιά του βορείου Αιγαίου επίσημα έχει καταγραφεί η άφιξη 2.995 ατόμων, 1804 στη Λέσβο, 998 στη Χίο και 193 στη Σάμο όπου να σημειωθεί ότι οι αφίξεις το τελευταίο 15θήμερο είναι μηδενικές.

Την αντίστοιχη περίοδο, από 1ης Οκτωβρίου μέχρι και χθες 26 Οκτωβρίου, η τουρκική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι παρενέβη σε 49 περιστατικά μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και επαναπροώθησε στις ακτές 2.082 άτομα.

Α. Ω.

 

Εναντίον της Ύπατης

Συγκάλυψη, αποσιωπήσεις, καθυστερήσεις και αδράνεια καταλογίζουν στο ελληνικό τμήμα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η γερμανική οργάνωση ProAsyl και η ελληνική οργάνωση Refugees Support Agean (RSA) σε ό,τι αφορά την ελληνοτουρκική συμφωνία και τις απελάσεις Σύρων στην Τουρκία με τον ισχυρισμό ότι αποτελεί ασφαλή τρίτη χώρα.

Σύμφωνα με τις δύο οργανώσεις, η αμφιλεγόμενη στάση της Υπατης Αρμοστείας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οριακή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε, με πλειοψηφία 13 έναντι 12, σύννομη την απέλαση δύο Σύρων στην «ασφαλή τρίτη χώρα» Τουρκία.

Οπως υπογραμμίζουν, οι απορριπτικές αποφάσεις της υπηρεσίας Ασύλου και των Επιτροπών Προσφυγών στα αιτήματα των Σύρων επικαλούνται δύο επιστολές της Ύπατης Αρμοστείας προς την υπηρεσία Ασύλου, σε συνδυασμό με τις διπλωματικές διαβεβαιώσεις της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι παρέχει στους Σύρους επαρκές καθεστώς προστασίας, κάτι που αμφισβητείται.

Α.Ω.

 

«Ανεπάρκεια», «ΝΔ» και… άλλα για Τζιμή (1)

Επί… «προσωπικού» ήταν περισσότερο η παρέμβαση του ανεξάρτητου πια δημοτικού συμβούλου Στρατή Τζιμή για την υπόθεση του στεγαστικού του  Μουσικού Σχολείου, επί…. «προσωπικού» ήταν και η απάντηση της δημοτικής αρχής προς αυτόν. Μάλιστα για πρώτη φορά, εκ μέρους του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, γράφτηκαν οι απόψεις του χωρίς περιστροφές (σ.σ. την περίοδο της ανεξαρτητοποίησης του κ. Τζιμή, ο δήμαρχος απέφυγε να μιλήσει ευθέως για τους λόγους του «διαζυγίου» τους) για τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του, κάνοντας πια λόγο μέχρι και για «ανεπάρκεια» αλλά και για «διοικητική ανικανότητα» του κ. Τζιμή. Μπλέκοντας μάλιστα επί του προκείμενου ζητήματος που αφορά στο Μουσικό Σχολείο και την πρότερη ιδιότητα του άλλοτε αντιδημάρχου, ως περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης…

«Ανεπάρκεια», «ΝΔ» και… άλλα για Τζιμή (2)

«Τίθεται το εύλογο ερώτημα, πως είναι δυνατόν να λοιδορεί και να επιτίθεται στο Δήμαρχο και να στρέφεται, ουσιαστικά, εναντίον πολιτικών που υπηρέτησε αναντίρρητα όταν ήταν μέλος της δημοτικής παράταξης με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Μια Δημοτική αρχή που ήταν η μόνη που τόλμησε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση λύσης. Η απάντηση είναι απλή και κατανοητή πλέον από όλους. Όταν λόγω διοικητικής ανεπάρκειας μετακινήθηκε από τη θέση του Αντιδημάρχου και έπειτα εισέπραξε αρνητική απάντηση για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, που με πείσμα επεδίωξε, ανεξαρτητοποιήθηκε», γράφει χαρακτηριστικά η απάντηση του γραφείου Τύπου του δημάρχου στην τοποθέτηση του κ. Τζιμή για το Μουσικό και στη συνέχεια μπλέκει και τον παράγοντα «Νέα Δημοκρατία». Αφού η συνέχεια της απάντησης, γράφει:  «Τώρα με τις ανοίκειες δηλώσεις του «δίνει εξετάσεις» για να γίνει δεκτός σε άλλη παράταξη, ζητώντας μετάνοια. Αυτή ίσως είναι και η μόνη εξήγηση για την ακατανόητη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του να χρησιμοποιεί θέματα και πρόσωπα για να εξαπολύσει χαμηλού επιπέδου προσωπική κριτική εναντίον του Δημάρχου. Ευχόμαστε, λοιπόν, να του δοθεί η ιδιότυπη αυτή άφεση αμαρτιών και να τον δεχθεί η παράταξη στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί, μήπως καταλαγιάσει το μένος του εναντίων ανθρώπων με τους οποίους καιροσκοπικά και συμφεροντολογικά, όπως αποδεικνύεται,  συμπορεύτηκε». Δυστυχώς οι προσωπικές αιχμές και της απάντησης της δημοτικής αρχής στην αντίστοιχη παρέμβαση του πρώην στελέχους της ρίχνουν λάδι στη φωτιά μιας αντιπαράθεσης που απ΄ότι φαίνεται θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια!

Μ.ΟΡΦ

 

Στη Χίο με τον Μητσοτάκη η Χριστιάνα

Στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Χίο πρόκειται να παραστεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμένεται να παραστεί στη Δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Χίου και στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις Οινούσσες. Για το λόγο αυτό στο νησί βρίσκεται ήδη από χθες η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία όχι μόνο θα παραστεί στις εκεί εκδηλώσεις συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα της δοθεί η δυνατότητα να συζητήσει μαζί του θέματα που άπτονται της Περιφέρειας αλλά και  γενικότερων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή , όπως το προσφυγικό που ειδικά αυτήν την περίοδο έχει πάρει διαστάσεις με τις συνεχιζόμενες αυξητικές ροές. Με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ προφανώς θα συζητηθούν και οι προοπτικές των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και της δικής της υποψηφιότητας . Γεγονός είναι πάντως πως, παρά τις διάφορες διαρροές για πιθανές άλλες υποψηφιότητες  οι στενοί της συνεργάτες εκφράζουν τη μεγάλη αισιοδοξία τους πως, όχι μόνο θα είναι και πάλι υποψήφια, αλλά και θα κερδίσει τις εκλογές.

Σ.Σ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey