Δηκτικά

27/09/2017 - 11:00 Ενημερώθηκε 27/09/2017 - 10:53

Δύο εξώδικα;

Δύο εξώδικα σημειώνει η παράταξη των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Λέσβου «Αυτόνομη Πρωτοβουλία» ότι έχουν σταλεί αρμοδίως αναφορικά με την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, τα κενά και άλλα. Περισσότερη από κάθε άλλη χρονιά είναι έντονη η δυσφορία των καθηγητών και η παράταξη θεωρεί ότι «εύλογα εξηγείται, μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα, και η εμφάνιση δύο εξωδίκων.» Επίσης αναφέρει, εναντίον του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Καπιωτά ότι αδιάψευστοι μάρτυρες σε όλα όσα καταγγέλλει (βλ. σχετικό ρεπορτάζ) είναι και οι σχετικές γραπτές τοποθετήσεις μελών του ΠΥΣΔΕ  στα πρακτικά. Η παράταξη προτρέπει τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν τα πρακτικά για του λόγου το αληθές σημειώνοντας όμως ότι «επίσημα πρακτικά έχουν να δουν τα μέλη αυτού του συμβουλίου από τον Μάιο, χωρίς φυσικά να φταίει το διοικητικό προσωπικό.»

Όσον αφορά την λειτουργία του ΠΥΣΔΕ μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί, σύμφωνα με την εικόνα που δίνει η παράταξη: «Στα μέλη δεν δίνονται τα απαραίτητα στοιχεία και αναγκάζονται να κάνουν αιτήσεις. Το να ζητήσει κανείς τον σχετικό νόμο αποτελεί αιτία πολέμου. Εκλαμβάνεται ως αμφισβήτηση του προέδρου ο οποίος και ασκεί μπούλινγκ στο μέλος αυτό. Αν το μέλος επιμένει, σηκώνεται φωνάζει, βγαίνει από τον χώρο των συνεδριάσεων, φωνάζει στους διαδρόμους και επανέρχεται όταν εκτιμά ότι πλέον κανείς δεν θα έχει την διάθεση να συνεχίσει.

Αυτά και άλλα πολύ σοβαρότερα συμβαίνουν στη Λέσβο, γι’ αυτό καλούμε τις αρμόδιες Διοικητικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, ποιοι κακοί χειρισμοί και άλλες στραβοτιμονιές οδήγησαν σε αυτή την ασυνεννοησία μεταξύ εκπαιδευτικών και προϊσταμένου, αλλά το κλίμα αρχίζει να θυμίζει συνέλευση φοιτητικού αμφιθεάτρου…

Αν.Παζ.

 

Να λυθούν τα της Άγρας

Ένα άλλο ζήτημα που «βαραίνει» τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρέπει άμεσα να εξετάσει ο προϊστάμενος και κυρίως να επιλύσει είναι αυτό του σχολείου της Άγρας. Ούτως ή άλλως ο ίδιος ο κ. Καπιωτάς ανέφερε ότι πρόκειται περί διοικητικών θεμάτων τα οποία εξετάζονται, απαντώντας μας σχετικά με τις καταγγελίες γονέων περί δύο μαθητριών που κλειδώθηκαν, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση και τους όρθιους μαθητές που μεταφέρει το σχολικό. Ναι είναι «διοικητικά θέματα», αλλά αφορούν την ασφάλεια των μαθητών.

Εξάλλου, οι ντόπιοι, όπως επισημάναμε και στο σχετικό ρεπορτάζ δυσφορούν για το ότι το σχολείο της Άγρας δεν μοιάζει να είναι πρώτης προτεραιότητας. Θυμίζουμε ότι πολλά ζητήματα έχουν προκύψει. Το 2012 για παράδειγμα  τις έντονες αντιδράσεις των γονέων του Γυμνασίου της Άγρας είχε προκαλέσει συμπεριφορά καθηγήτριας του Σχολείου, που, είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης λανθασμένες απαντήσεις μαθητών της σε διαγώνισμα της Ιστορίας. Μάλιστα οι γονείς έλεγαν ότι η εν λόγω καθηγήτρια είχε επιδείξει προσβλητική συμπεριφορά και μέσα στην τάξη, και ζητούσαν από τον τότε προϊστάμενο της ΔΔΕ, Βασίλη Κοντάρα την απομάκρυνσή της. Σίγουρα ο κ. Καπιωτάς δεν μπορεί να φορτωθεί όλα τα...αμαρτήματα «από τον Αδάμ», πρέπει όμως να λύσει το πρόβλημα για να σταματήσει ο παραγκωνισμός της Άγρας.

Αν.Παζ.

 

Τέλος στη βραδινή πτήση του Σαββάτου

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστριας του «Ε», σχετικά με τα χειμερινά δρομολόγια της Aegean από Αθήνα προς Μυτιλήνη, επισημαίνεται πως η εταιρεία προέβη σε αφαίρεση της βραδινής πτήσης κάθε Σάββατο, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η αεροπορική σύνδεση με την πρωτεύουσα. Όπως σημειώνει στην καταγγελία της, καμία πτήση -έστω άλλης εταιρείας- δεν υπάρχει προγραμματισμένη το βράδυ του Σαββάτου με προορισμό τη Μυτιλήνη, κάτι που αναγκάζει όσους επιθυμούν να μεταβούν αυθημερόν από το νησί στην Αθήνα, είτε να επιστρέψουν νωρίς το μεσημέρι, είτε να διανυκτερεύσουν. Και αυτό ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Μάλιστα, το διήμερο πριν την παραμονή Χριστουγέννων (23-24/12), πέραν του Σαββάτου, το ίδιο ισχύει και για το βράδυ της Κυριακής, με τελευταίες προγραμματισμένες πτήσεις στις 11:55 το μεσημέρι κάθε ημέρας, δημιουργώντας αναστάτωση σε όσους πιθανώς επιστρέφουν από το εξωτερικό και θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν τις ανταποκρίσεις των πτήσεών τους, για να φτάσουν στο νησί πριν τις γιορτές! Το αν η Aegean θα επανεκτιμήσει την κατάσταση, ορίζοντας πιθανώς κάποιο έξτρα δρομολόγιο, δεν είναι γνωστό τη δεδομένη στιγμή. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι πρωτόγνωρη, αφού και πέρυσι δεν υπήρχε αντίστοιχο δρομολόγιο Σάββατο βράδυ από το «Ελ. Βενιζέλος» προς τη Μυτιλήνη. Ομως το κενό αυτό μήπως πρέπει να το επα;νεξετάσει η εταιρεία ,αφού πέρα από την εν λόγω καταγγελία υπάρχουν και άλλα παράπονα από επιβάτες που αναγκάζονται είτε να διανυκτερεύσουν για να φύγουν την επομένη ,είτε να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα για να προλάβουν !

Α.Ω.

 

Και ξανά ο Αυγενάκης για Γαληνό

Αν και είναι γνωστό -βάσει της σταθερής επικοινωνίας των συνεργατών του με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λέσβου- πως παρακολουθεί την επικαιρότητά μας, ο βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, επανέφερε το ζήτημα «Μουζάλα», μέσω του αφηγήματος του Σπύρου Γαληνού, αυτή τη φορά μάλιστα στην βουλή. Ο κ. Αυγενάκης, παρά το ότι σε τοπικό επίπεδο η ΝΔ, έδειξε πως δεν θέλει ούτε να… ακούει για τον δήμαρχο Λέσβου, φαίνεται πως είτε δεν πληροφορήθηκε για το… ντόρο περί του «φλερτ» Γαληνού-ΝΔ (σ.σ. που ενισχύθηκε από τις αναφορές του ιδίου προς το πρόσωπο του δημάρχου), είτε… αδιαφόρησε και χρησιμοποίησε τη μαρτυρία του για την κατάσταση στο νησί, ως αφορμή να ξεσπαθώσει κατά της κυβέρνησης συνολικά για το προσφυγικό. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι παρεμβάσεις του κ. Αυγενάκη που έρχονται και προς κάλυψη των θέσεων του κ. Γαληνού, σημαίνει απαραίτητα κάτι συγκεκριμένο, αλλά εύλογα προκαλούν… συνειρμούς.

Μ.ΟΡΦ

 

Το «Ε» συμμετέχει στην απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ διαπιστώνοντας «ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο στην διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, για την σωτηρία των Ταμείων μας, ΤΕΑΣ, μετά την κατάργηση του «πόρου», που τα διατηρούσε βιώσιμα και εξασφάλιζε στα μέλη μας, ασφαλιστική κάλυψη και αξιοπρεπή σύνταξη», προβαίνει σε προειδοποιητική απεργία διαμαρτυρίας από τις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017, όλων των συντακτών που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ ( Τύπο , Ραδιοφωνικούς, Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Διαδικτυακά Μέσα ), στα γραφεία τύπου, την ΕΡΤ, τα ΝΠΔΔ τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο Ελληνικό δημόσιο. Ως εκ τούτου το «Ε» θα κυκλοφορήσει ξανά, στις 28 Σεπτεμβρίου.

«Ε»

 

Αργήσανε, αλλά…

Η παρέμβαση του προέδρου της ΝΟΔΕ Στρατή Καραγεωργίου σχετικά με το προσφυγικό. Η παρέμβαση του Νίκου Κατράνη με την ιδιότητα του τομεάρχη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βορείου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας σε ρεπορτάζ του «Ε» που αφορά τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τον ρόλο του Σπ. Γαληνού. Η παρέμβαση του Στρατή Κυρατζή με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου για την οικονομική διαχείριση της ΔΕΔΑΠΑΛ. Όλα αυτά δείχνουν μια διάθεση να κινηθεί πιο δυναμικά και πιο ουσιαστικά ο κομματικός μηχανισμός και τα στελέχη της Ν.Δ., κάτι που συνάδει με τις επιδιώξεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλει να κινητοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός του κόμματος στη στρατηγική που εκείνος έχει χαράξει.

Αλλά βέβαια είναι άλλος ο βασικός λόγος. Σπεύδουν να αντιμετωπίσουν αλλά και να περιορίσουν μια συζήτηση που έχει αρχίσει σχετικά με την ενδεχόμενη στήριξη Σπύρου Γαληνού από τη Ν.Δ. Από την άλλη όμως θα πρέπει η εδώ Ν.Δ. να επιλέξει αλλά και να προωθήσει ένα πρόσωπο τέτοιο ως μια πειστική εναλλακτική πρόταση στον σημερινό δήμαρχο. Θα το κάνει; Άγνωστο. Σίγουρο είναι όμως ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. απαιτούν από το κόμμα περισσότερη ενεργή παρουσία στο τοπικό γίγνεσθαι με παρουσίαση προτάσεων στα πολλά τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λέσβος.

Σ.Σ.

 

Χωρίς νερό στην Καραντώνη

Λόγω επισκευής βλάβης του δικτύου  ύδρευσης στην οδό Καραντώνη Μυτιλήνης- Λέσβου, σήμερα  26/9/2017 και από ώρα 8:00 έως 14:00 θα διακοπεί η διέλευση των οχημάτων στο τμήμα της οδού από το ύψος της Θεοφράστου έως Ανδρομέδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ. Διακοπές όμως επιφυλάσσει η ΔΕΥΑΛ και για την Τετάρτη. Και συγκεκριμένα από τις 8:00 πμ θα γίνει  διακοπή υδροδότησης στην Μεσαία ζώνη ύδρευσης λόγω επισκευής τριών βλαβών κεντρικού αγωγού του δικτύου ύδρευσης Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την διακοπή είναι οι παρακάτω: Βουναράκι, Πυργέλια, Καλλιθέα, Μαύρα σίδερα, Υφαντήρια, Λόφος αρτεργατών και  περιοχή πάνω από το γήπεδο. Επίσης, λόγω των παραπάνω θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Νάξου, (στο τμήμα της από την οδό Στρατή Μυριβήλη έως την οδό Αγ. Ιωάννου Καλυβίτου) και δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων στη συμβολή των οδών Αγ. Ιωάννου Καλυβίτου και Πάρου και Ψυχάρη και Σημηριώτη.

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey