Δηκτικά

26/10/2017 - 12:09

Τι κάνει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών…

Τη στιγμή που η Μητρόπολη Μυτιλήνης, όχι μόνο δεν προσφέρει για τους σεισμοπαθείς τη γνωστή δωρεά (που έγινε σαφώς για αυτούς) από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, αλλά δεν έχει δεήσει να πει έστω και μία κουβέντα για όλα όσα της καταλογίζει ο Τύπος αλλά και πολλοί εκ των πιστών, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, δείχνει την εκ δια μέτρου αντίθετη στάση της, αλλά και προσέγγισή της στα… πάντα. Καταφέρνοντας να καταδείξει πως η Εκκλησία, παρά τις γνωστές της αγκυλώσεις και τις (αρκετές) αναχρονιστικές αντιλήψεις της, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται συνολικά από τον τρόπο τουλάχιστον που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η τοπική μας ιερατική ηγεσία. Μετά από δημοσιεύματα λοιπόν, εφημερίδων των Αθηνών για την τύχη κάποιων ακίνητων που ανήκουν στην περιουσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκείνη ανταποκρίθηκε και τοποθετήθηκε δια του Τύπου επισήμως. Για να ενημερώσει ότι έδωσε δέκα ακίνητά της σε αναξιοπαθούσες οικογένειες, χωρίς φυσικά τίμημα…Εύγε και για τη χειρονομία, που τιμά την εκκλησία και αναδεικνύει στην πράξη το φιλανθρωπικό της έργο και για το γεγονός ότι επικοινωνεί με την κοινή γνώμη και δίνει τις δικές της υπεύθυνες εξηγήσεις.

Μ.ΟΡΦ

 

Για παράδειγμα…

Είναι ενοχλητικό το ύφος εκείνων που επικαλούνται την κατά γράμμα τήρηση του νόμου και κουνάν το δάχτυλο γι’ αυτόν, όταν οι ίδιοι, έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Μάλιστα απαντάται πολύ συχνότερα αυτού του είδους η υποκρισία σε όσους υποδεικνύουν στους άλλους πώς να συμπεριφέρονται, με όλη την αυστηρότητά τους την ίδια ώρα που η δική τους συμπεριφορά βγάζει μάτι.

Ένα υποθετικό παράδειγμα. Είναι ένας συγγενής ασθενούς στο Νοσοκομείο και βρίσκεται εκεί για να συμπαρασταθεί στον δικό του άνθρωπο για μία επέμβαση. Ο γιατρός έχει ειδοποιήσει ότι αυτή η επέμβαση διαρκεί περίπου μισή ώρα. Ο συγγενής βρίσκεται έξω από το χώρο και αναμένει. Περνά το μισάωρο, περνά η μία ώρα. Δεν εμφανίζεται κάποιος νοσηλευτής. Ο συγγενής αγωνιά και μπαίνει στον χώρο του τμήματος ψάχνοντας να βρει κάποιον αρμόδιο. Ο αρμόδιος του τα ψέλνει που μπήκε στον εν λόγω χώρο. Ο συγγενής εξηγεί ότι το έκανε επειδή αγωνιά και ο αρμόδιος του απαντά ότι «απαγορεύεται να μπαίνετε μέσα στο χώρο. Να περιμένετε να βγει κάποια νοσηλεύτρια και να ρωτήσετε».

Καλά ως εδώ; Έτσι κι έτσι. Ο αρμόδιος όμως έκανε το τσιγαράκι του μέσα στο τμήμα και έκανε δασκαλίστικες υποδείξεις στον άνθρωπο που αγωνιούσε για το συγγενή του.

Όλα τα παραπάνω, είναι προϊόν μυθοπλασίας. Δεν συνέβησαν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αν.Παζ.

 

Τα περί Κοινωνικών Φαρμακείων (1)

Το σημειώσαμε εξαρχής, αλλά αξίζει να το υπενθυμίσουμε. Η παρότρυνση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου να κλείσει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της λειτουργίας του, εντάσσεται στην κίνηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να τηρηθούν στα Κοινωνικά Φαρμακεία οι ίδιες προϋποθέσεις με τα ιδιωτικά.

Για κλείσιμο των κοινωνικών φαρμακείων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) κατηγορώντας τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ότι έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Υγείας.

Πιο αναλυτικά, υποστηρίζει ότι ο ΠΦΣ με επίσημο έγγραφό του ζητά από το υπουργείο Υγείας το κλείσιμο των κοινωνικών φαρμακείων με το αιτιολογικό ότι «θεωρώντας πως δεν έχουν να παίξουν κανένα ρόλο στην σημερινή πραγματικότητα», αναφέροντας ταυτόχρονα «πόσο χρήσιμος και ουσιαστικός ήταν ο ρόλος τους όσο διαρκούσε η κρίση».

 Και τι λέει ο ΠΦΣ (2)

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει κατ' επανάληψη επισημάνει την ανάγκη οριοθέτησης του πλαισίου λειτουργίας των Κοινωνικών Φαρμακείων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με το μέλος ΔΣ του ΠΦΣ, Γιάννη Δαγρέ «είναι άγνωστο αν τα φάρμακα ή τα εμβόλια που διανέμονται μέσω αυτών πληρούν τους κανόνες ασφαλείας, αφού ενδέχεται οι συσκευασίες να είναι αλλοιωμένες ή τα σκευάσματα να έχουν λήξει.  Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει πρόσβαση σε ποια φάρμακα. Αν απασχολούνται σε μόνιμη βάση φαρμακοποιοί και πως οι δήμοι οριοθετούν την ασφαλή διάθεση των φαρμάκων», υποστηρίζει ο ίδιος.

Στην περίπτωση της Λέσβου, όμως σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Κοινωνικού Φαρμακείου, υπάρχει πτυχιούχος φαρμακοποιός, ο οποίος προσελήφθη μάλιστα με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Ας ελπίσουμε ότι αυτό, όσο και ότι ο έλεγχος που έγινε από πλευράς ευρωπαϊκού προγράμματος για την ένταξη του Κοινωνικού Φαρμακείου Λέσβου σε αυτόν καθησυχάζει τους ανησυχούντες, κλείνοντας το μεγάλο κεφάλαιο αυτής της αντιπαράθεσης.

Αν.Παζ.

 

Παίζουν καθυστέρηση…

Η κατάσταση  με το προσφυγικό- μεταναστευτικό ξεφεύγει και πάλι στα νησιά αφού οι ροές από απέναντι  δεν θέλουν να σταματήσουν , με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους να …εξωραίζουν την κατάσταση  , παίζοντας καθυστέρηση! Όμως η εικόνες που φθάνουν στη διεθνή κοινή γνώμη από διεθνή μέσα ενημέρωσης , αλλά και διεθνείς οργανώσεις  δείχνουν μια κατάσταση εκτός ελέγχου που προσβάλει τη χώρα μας και τις τοπικές κοινωνίες  που προσπαθούν να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα μετά τα όσα έχουν  βιώσει τα τελευταία χρόνια με αυτήν την υπόθεση. Παρά τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών για αναζήτηση λύσεων και συζήτηση με τους κυβερνητικούς παράγοντες  -έχει ζητηθεί και η παρέμβαση του πρωθυπουργού- άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί  ,τη στιγμή που απ΄όλες τις πλευρές εντός και εκτός Ελλάδας και  από τα νησιά ζητούνται επειγόντως  μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών που δεν αντέχουν άλλο τη διαιώνιση αυτής της τραγικής κατάστασης στις δομές , αλλά και εντός των πόλεων.

 

Ενώ ο χειμώνας ήρθε και απειλεί!

Και το ανησυχητικό είναι ότι έρχεται χειμώνας , οι πρώτες βροχές βρήκαν  απροετοίμαστες  τις υφιστάμενες δομές  και οι  καλοκαιρινές σκηνές  για άλλη μια φορά αποτελούν …σκηνές ντροπής που μας εκθέτουν διεθνώς . Η διαφαινόμενη λύση της μεταφοράς των ευάλωτων ομάδων από τα νησιά , προκειμένου να αποσυμφορηθούν  κάπως και η κατάσταση να γίνει πιο διαχειρίσιμη δεν φαίνεται  να προχωρά στους ρυθμούς που πολλοί προσδοκούσαν  και έτσι οι προβλέψεις  μάλλον είναι δυσοίωνες! Ετσι όμως δεν πάμε πουθενά και με δεδομένη την …εξαφάνιση του αρμόδιου υπουργού Γ. Μουζάλα , αναρωτιόμαστε πως θα αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό θέμα  που δεν μπορεί να περιμένει πότε θα δεήσουν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι να κινηθούν  και να πάρουν αποφάσεις που θα υλοποιήσουν πριν το… κακό  παραγίνει και μας πλακώσει όλους!

Μα. Μ.   

 

Ολομέλεια της οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας

Σήμερα το απόγευμα στις 6:30 στο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» θα συνεδριάσει η ΝΟΔΕ Λέσβου από κοινού με τέσσερις Τοπικές Επιτροπές. Σκοπός της κοινής αυτής συνεδρίασης, στην οποία αναμένεται να δώσουν όλοι «παρών», θα τεθούν και να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα την τοπική μας κοινωνία. Το προσφυγικό, οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και πολλά άλλα που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν επί μακρόν τους συνέδρους, ειδικά μάλιστα μετά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου της ΝΟΔΕ Στρατή Καραγεωργίου στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος όπου συζήτησε εκτενώς για όλα αυτά με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Πρόκειται για μια κομματική συνάντηση στην οποία για εύλογους λόγους δόθηκε μεγάλο βάρος με έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου, συνοδευόμενο και από φωτογραφία της συνάντησης των δύο κομματικών στελεχών. Στη σημερινή λοιπόν συνάντηση, στην οποία αναμένεται να δώσουν «παρών» ακόμα και κομματικά στελέχη τα οποία δεν διατηρούν καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, θα τεθούν και θα εξετασθούν διεξοδικά όλα αυτά τα θέματα. Και σαφώς για μια ακόμα φορά τα κομματικά στελέχη είναι αποφασισμένα , σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται , να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε χρίσμα αυτοδιοικητικών εκλογών σε υποψήφιο που δεν είναι μέλος του κόμματος.

Σ.Σ.

 

Τους κατάκλεψε!

Εξιχνιάστηκαν, προχθές μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, οκτώ περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε καταστήματα και οικίες στη Μυτιλήνη, τις οποίες και διέπραξε ένα και μόνο άτομο! Ένας αλλοδαπός 27 ετών, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και είδη άμεσης κατανάλωσης. Η αξία αυτών που έκλεψε ο… πολυμήχανος 27χρονος εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, αλλά όπως λένε στην Αστυνομία, μεγάλο είναι το κόστος των ζημιών που προκάλεσε για να καταφέρει να ανοίξει τους συνολικά οκτώ χώρους που παραβίασε.

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey