Δηκτικά

25/08/2017 - 12:56

Η κωλυσιεργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής...

Πριν τον Αύγουστο είδε το φως της δημοσιότητας, και μάλιστα με έντονο ύφος, η δημόσια τοποθέτηση του συντονιστή για τον σεισμό στη Λέσβο Β. Τεντόμα για την κωλυσιεργία που παρατηρείται από την πρόεδρο του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής στην εξέταση των πρωτοκόλλων αυτοψίας των προς κατεδάφιση κτισμάτων που έχουν φθάσει στην υπηρεσία, διαδικασία υποχρεωτική για τους παραδοσιακούς οικισμούς προκειμένου να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα ώστε έγκαιρα να αρχίσει το έργο της κατεδάφισης πριν αρχίσουν οι κακοκαιρίες. Στη δημόσια αυτή παρέμβαση του συντονιστή αντέδρασε ο σύλλογος υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης, υπάλληλος της οποίας είναι η πρόεδρος, ενοχλημένος για την κριτική αυτή στη συνάδελφο.

Όμως το θέμα είναι σοβαρό και η κωλυσιεργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, τη στιγμή που οι διαδικασίες θα πρέπει να... τρέξουν με τα χίλια προκειμένου οι κατεδαφίσεις να επισπευστούν, για να πάρουν σειρά οι επόμενες κινήσεις ενόψει της επιχειρούμενης ανοικοδόμησης των κτισμάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα πρωτόκολλα αυτοψίας που έχουν πρωτοκολληθεί για εξέταση στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, αν δεν έχουν ξεπεράσει τα 150, σίγουρα είναι κάπου σ’ αυτόν τον αριθμό. Μεγάλος αριθμός απ’ αυτά ήδη έχει περάσει και εξεταστεί και έχουν προωθηθεί από την Αρχαιολογία (Νεοτέρων Μνημείων) και έχουν «κολλήσει» στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο με ευθύνη της προέδρου του δεν έχει εξετάσει κανένα παραπέμποντας την έναρξη της όποιας διαδικασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, προφανώς γιατί ακόμη είναι σε... διακοπές!

 

Ποιος διοικεί και βάζει προτεραιότητες;

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, καταλαβαίνει κανείς -και κυρίως οι πληγέντες που αγωνιούν να ξεκινήσει το έργο της κατεδάφισης πριν πλακώσουν οι βροχές και οι κακοκαιρίες- ότι τα όποια χρονοδιαγράμματα για τα οποία και οι κυβερνητικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν δεσμευτεί και εξαγγείλει πάνε στράφι. Είναι δυνατόν σε μια τέτοια συγκυρία και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση από έναν κρίσιμο «κρίκο» της όλης διαδικασίας, όταν θα έπρεπε να συνεδριάζει και δύο και τρεις φορές την εβδομάδα προκειμένου να διεκπεραιώσει τάχιστα το έργο της και να μη στέκεται εμπόδιο;

Και τα ερωτήματα έχουν ως εξής: η προϊσταμένη αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τι κάνει για να λύσει αυτό το υπαρκτό πρόβλημα που έχει ανησυχήσει σφόδρα όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς και παράγοντες με τα του σεισμού; Το αρμόδιο Υπουργείο δεν θεωρεί ότι πρέπει να παρέμβει καθώς διαφορετικά το ακυρώνει αυτή η κωλυσιεργία; Και ο διαμαρτυρόμενος σύλλογος υπαλλήλων θεωρεί ότι δεν έχει λόγο να παρέμβει όταν το θέμα δεν αφορά μια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων που βιάζονται να βάλουν σε μια σειρά τη ζωή τους μετά το χτύπημα που δέχθηκαν από τον εγκέλαδο; Επιτέλους, ποιος διοικεί και βάζει προτεραιότητες σ’ αυτόν τον τόπο; Και μπορεί το κάθε υπηρεσιακό στέλεχος να χαράζει δικιά του ατζέντα, παίζοντας με τις αγωνίες ανθρώπων και βραχυκυκλώνοντας την όλη διαδικασία που απαιτεί εγρήγορση και καλή συνεργασία και όχι αντιδικίες και πείσματα που στην προκειμένη περίπτωση στερούνται λογικής και υπευθυνότητας;

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις και δεν θα συνεχιστεί αυτή η τακτική, διαφορετικά οι αρμόδιοι θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε αυτή η «ανορθογραφία» να διορθωθεί!

Μα.Μ.

 

Και οι «δικές μας» επιτυχίες!

Χτες κι εμείς χαρήκαμε -μαζί με όλο το νησί- με την ανακοίνωση των βάσεων. Γιατί το κορίτσι της δικής μας Ρίτας Λάγαρη πέρασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χαρούμενη και η μητέρα και ο πατέρας της Γιώργος Ζαφειρίου, δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο Μόριας, που η κόρη τους έπιασε τον πρώτο της στόχο… Γιατί μπορεί τα Μέσα Ενημέρωσης να μη βρίσκονται και στην καλύτερή τους περίοδο, όμως έχουν ανάγκη από νέους ανθρώπους που θέλουν να υπηρετήσουν την ενημέρωση.

Και βέβαια έχουμε χαρές της ευρύτερης «οικογένειας». Ο Μανώλης Μανδαμαδιώτης, γιος της συναδέλφου του «Δημοκράτη» Μαρίας Χατζηγεωργίου, πέρασε στην Πληροφορική Αθήνας, έχοντας συγκεντρώσει «χρυσή» βαθμολογία. Επίσης, ο Δημήτρης Μακαρώνης του Νίκου, γιος της Αναστασίας Σπυριδάκη, αλλά και πνευματικό παιδί της αρθρογράφου του «Ε» Καλυψώς Λάζου, πέρασε στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ!

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και, παρά τη δύσκολη συγκυρία, πείσμα και αισιοδοξία σε όλους τους εισακτέους!

«Ε»

 

Στη Μυτιλήνη διεθνές συνέδριο

Σε λίγες μέρες στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της κριτικής εγκληματολογίας με τίτλο «Uncovering Harms: States, corporations and organizations as Criminals». Θα υπάρχουν παρουσιάσεις στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, ενώ η συμμετοχή είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το επερχόμενο 45ο συνέδριο της ευρωπαϊκής ομάδας μελέτης της παρέκκλισης και του κοινωνικού ελέγχου θα διεξαχθεί από 31/8 έως 3/9 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πάνω από 100 ξένοι επιστήμονες απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και από Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία θα έρθουν να μιλήσουν -γιατί άλλο;- για τα οικονομικά εγκλήματα, τις (κυβερνητικές και μνημονιακές) πολιτικές, τη δράση των πολυεθνικών και οργανισμών της «κοινωνίας των πωλητών» ως έγκλημα. Μαζί τους θα είναι και 20 νέοι Έλληνες επιστήμονες.

Αν.Παζ.

 

Ανάλυση για... γέλια!

Και να δεις που την είχα κατατάξει στους σοβαρούς και συμπαθείς πολιτικούς. Ο λόγος για την παλιά βουλευτή και υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, που έκανε την παρακάτω δήλωση - πολιτική ανάλυση (πολύ υψηλού επιπέδου!!): «Ο εθνικοσοσιαλισμός, όπως ξέρετε, εμπεριέχει τη λέξη “σοσιαλισμός”. Κατά συνέπεια... παραπέμπει στην... Αριστερά!».

Έξοχη ιδεολογική - πολιτική ανάλυση! Και ακόμα καλύτερη η απάντηση που της ήρθε από έναν... κακεντρεχή αναλυτή: «Ναι, κυρία μου, και όπως ξέρετε, στη λέξη “κομμουνισμός” εμπεριέχεται η λέξη “@ουνί”. Κατά συνέπεια, να το λάβετε υπόψη για την επόμενη υψηλού επιπέδου ανάλυση που θα κάνετε!»

Α.Κ(κακεντρεχής)

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey