Δηκτικά

21/10/2017 - 12:09

Σημαντικός ο συντονισμός

Ζήτημα προέκυψε με τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό επίδομα για τους σεισμοπλήκτους, τα οποία ευτυχώς ξεπεράστηκαν μέσα από τις συντονισμένες ενέργειες του Βασίλη Τεντόμα, τις επαφές του κυβερνητικού βουλευτή Γιώργου Πάλλη και τις πρωτοβουλίες της προϊσταμένης της Διεύθυνσης της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου Ευστρ. Βουγιούκα. Άκρως σημαντικό το γεγονός πως υπήρχε αυτός ο συντονισμός, αφού η επίλυση του θέματος επηρεάζει σημαντικό αριθμό σεισμόπληκτων, που είδαν τη γραφειοκρατία να τους… στερεί το κοινωνικό επίδομα των 585€. Τελικώς, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ γίνονται δεκτοί στις αιτήσεις ως απόδειξη μόνιμης κατοικίας (αντί του Ε1) και θα επανεξεταστούν όλες οι απορριπτικές αιτήσεις από την υπηρεσία. Όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι σε τέτοιες διαδικασίες καλό είναι να υπάρχει ένας ενδελεχής έλεγχος ως προς την αλληλογραφία προς τα υπουργεία, αφού όπως αποδεικνύεται από την υποσημείωση του εγγράφου του Γ.Γ. Πρόνοιας Δημ. Καρέλλα, τα αναφερόμενα ως συνημμένα στην επιστολή που του απεστάλη στις 4 του Οκτώβρη,  δεν τη συνόδευαν. Κάτι, που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει επιπρόσθετη καθυστέρηση, αλλά και εκνευρισμό στους άμεσα εμπλεκόμενους.Ευτυχώς όμως αυτά δεν στάθηκαν εμπόδιο για να ξεπεραστούν τέτοιου είδους γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ,που όμως δένουν τα χέρια υπηρεσιών και μπλοκάρουν καταστάσεις που πρέπει να τρέχουν με τα ...χίλια!

Β.Παπ.

 

Αύριο με τον «Ορειά»

Δημοφιλείς έχουν γίνει οι πεζοπορίες του «Ορειά». Μετά το «ζέσταμα» των πρώτων πεζοποριών της σεζόν, ο πεζοπορικός Σύλλογος, αύριο, Κυριακή θα κάνει μια απαιτητική διαδρομή στην περιοχή του Πλωμαρίου. Θα ξεκινήσει από το Αμμουδέλι και αρχικά θα ανηφορίσει προς το Κάτω Χωριό. Μετά μέσα από διαρκείς ανηφόρες και κατηφόρες, με κάποια δύσβατα σημεία, θα συνεχίσει νότια της «Αγκαθερής» και κινούμενοι παράλληλα με την ακτογραμμή, θα φτάσει στις «Αποθαμένες» και τελικά στη παραλιακή Μελίντα. Έπειτα έχει μεριμνήσει για φαγητό σε εστιατόριο κοντά στο Πλωμάρι.

Η διαδρομή δεν είναι κυκλική. Ανήκει στο δίκτυο των επίσημων σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών της Λέσβου που υλοποιήθηκαν από την ΕΤΑΛ. Αποτελείται από μονοπάτια και χωματόδρομους. Η διάρκεια της είναι περίπου 3,5 ώρες. Για τη διαδρομή αυτή απαιτούνται τα πεζοπορικά μποτάκια.

Η αναχώρηση είναι στις 9:30 το πρωί στο My Market του πάρκιγκ με πούλμαν.

Αν.Παζ.

 

Μπουφάν για τον πεζοπορικό σύλλογο «Ορειάς»

Ο γνωστός πεζοπορικός σύλλογος του νησιού μας «Ορειάς» δεν είναι μόνο ότι συνεχίζει κάθε Κυριακή να πεζοπορεί στη λεσβιακή ύπαιθρο. Δεν είναι ότι η οργάνωση και το κλίμα των πεζοπορικών αυτών εκδρομών είναι τόσο πετυχημένα που κάθε Κυριακή προσελκύουν και καινούριους φίλους. Είναι ότι στο πλαίσιο της σωστής οργάνωσης έφτιαξαν και μπουφάν ειδικά για τον Σύλλογο!

Είναι γαλλικής σχεδίασης, καλής ποιότητας, από το μαλακό και ελαφρύ νέο υλικό «SoftShell», που είναι μεν αδιάβροχο, επιτρέπει δε το σώμα να αναπνέει. Το χρώμα είναι πράσινο absinthe και το λογότυπο του «ΟΡΕΙΑΣ» είναι κεντημένο. Έχουν δύο πλαϊνές τσέπες, μία ακόμη στο στήθος και μία εσωτερική, όλες με φερμουάρ. Κι όλα αυτά στην προσιτή τιμή των 40 ευρώ. Σε μια περίοδο που η ζωή μας έχει γίνει… ποδήλατο και η υγεία παίζει πρωτεύοντα ρόλο, η πεζοπορία στα πάτρια εδάφη μας είναι το καλύτερο φάρμακο…

Σ.Σ.

 

Προσοχή για τους ωφελούμενους 

Σε βεντέτα εξελίσσεται η διαμάχη Φαρμακοποιών και Κοινωνικού Φαρμακείου ή Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου και Αναστασίας Αντωνέλλη σε ό,τι αφορά τη συνέχιση ή μη του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λέσβου. Μάλιστα σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, από την πρώτη στιγμή που ο ΦΣΛ εξέφρασε δημόσια το ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της συγκεκριμένης δομής, πολλοί ωφελούμενοι θορυβήθηκαν ότι θα κλείσει. Με νέο έγγραφο από το υπουργείο Υγείας, ο ΦΣΛ εξηγεί ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την εν λόγω δομή ή την ίδρυσή του και αυτό μπορεί να σημάνει πολλά έως και το οριστικό λουκέτο του Κοινωνικού Φαρμακείου. Ακόμα κι αν φτάσουμε στην έσχατη αυτή περίπτωση, θα πρέπει οι ωφελούμενοι να μη βρεθούν σε απόγνωση- και σύμφωνα με το ΦΣΛ κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, εφόσον καλύπτονται όλοι με φαρμακευτική περίθαλψη. Αν όμως υπάρχουν ακόμα και ελάχιστοι αστερίσκοι, αυτό θα πρέπει να το δουν διεξοδικά οι αρμόδιοι.

Και αναρωτιόμαστε γιατί εξαρχής δεν κάθισαν στο τραπέζι να λύσουν το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Αν.Παζ.

 

Προσοχή στις ύποπτες κλήσεις εξωτερικού

Θύματα απάτης έπεσαν και στη Λέσβο δεκάδες πολίτες, οι οποίοι δέχονται κλήσεις από αριθμούς του εξωτερικού και συγκεκριμένα από χώρες όπως η Βοσνία και οι Μαλδίβες. Μάλιστα, οι κλήσεις αυτές πραγματοποιούνται, κατά κανόνα, μεταμεσονύκτιες ώρες, ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες, επιδιώκοντας την επιστροφή της κλήσης, χρεώνοντας τον κάτοχο του τηλεφωνικού αριθμού με μεγάλα ποσά.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν υποβληθεί και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη (00387) και Μαλδίβες (00960) αντίστοιχα. Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, συστήνεται στους συνδρομητές: α) να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες-ανεπιθύμητες κλήσεις ή β) να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (sms), προβαίνοντας στην άμεση διαγραφή αυτού, καθώς και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Α.Ω.

 

 

Στο Μόλυβο το κέντρο βάρους

Μετά τις εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί εντός της Ένωσης Ξενοδόχων, ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού και των συνεπειών που προκλήθηκαν στον τουριστικό κλάδο, μια νέα εποχή άνοιξε πλέον στην Ένωση, με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου. Εκείνο που έχει αξία αναφοράς, είναι ότι πλέον μετά από 10 και πλέον χρόνια, ο Περικλής Αντωνίου αποχωρεί από την προεδρία και τη θέση καταλαμβάνει η Μαρία Μπρερέ-Βέρου, πλαισιωμένη από αρκετούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Επιπρόσθετα, είναι εμφανής πλέον η μετατόπιση του κέντρου λήψης αποφάσεων στο τουριστικό τρίγωνο τους νησιού, αν και το νέο διοικητικό συμβούλιο φρόντισε εξαρχής να αναφέρει ως μια πρώτη δέσμευση την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε ολόκληρο το νησί. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που προέχει είναι τη νέα αυτή προσπάθεια να την πλαισιώσουν άπαντες, αφού μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στο τουριστικό προϊόν του νησιού, που τα τελευταία χρόνια απαξιώθηκε και κάνει τεράστια προσπάθεια ανάκαμψης, μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Β.Παπ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey