FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Ήρθε κοπέλα, έφυγε Κυρία!

Πριν από λίγες μέρες αποχώρησε για προσωπικούς της λόγους από το «Ε» η Μαριάνθη Παρασκευά, που ξεκίνησε μαζί μας το εγχείρημα της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας μας τον Απρίλιο του 2003. Είχε ολοκληρώσει τότε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ήδη έκανε το μεταπτυχιακό της στο Παν. Αιγαίου όταν προσλήφθηκε στην εφημερίδα για να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη και ό,τι άλλο χρειαζόταν τότε στα πρώτα της βήματα η εταιρεία μας.

Η Μαριάνθη ήταν η πρώτη που εντάχθηκε στο ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικό της νέας εταιρείας και από τότε πέρασαν πάνω από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας -με διακοπή την εγκυμοσύνη της- παρέχοντας πολλές και ποικίλες υπηρεσίες με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, με τελευταία υπηρεσία την επιμέλεια των κειμένων της εφημερίδας και των άλλων εκδόσεών μας. Έζησε και τα καλά αυτής της διαδρομής και τις δυσκολίες που η κρίση έφερε, αλλά πάντα είχε ένα δικό της τρόπο να διαχειρίζεται τις καταστάσεις, χωρίς μιζέρια και πολλές κουβέντες, αλλά με καθαρή ματιά και άποψη που εξέπεμπε σεβασμό. Η Μαριάνθη, που εντωμεταξύ απέκτησε και δυο υπέροχα διδυμάκια, που την ταλαιπώρησαν και όταν ήταν στην κοιλιά, αλλά και τώρα που μεγαλώνουν, είχε δυσκολία να συνδυάσει την ανατροφή των δυο μικρών της παιδιών με το ακατάστατο και πολλές φορές απρόβλεπτο ωράριο της εφημερίδας και έτσι έκλεισε ο κύκλος της στο «Ε», στο οποίο ήρθε νέα κοπέλα, κάνοντας τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, για να μας αποχωριστεί μάνα και... Κυρία!

Ένιωσε το «Ε» οικογένειά της και δεν το έκρυβε σε κάθε ευκαιρία και αυτό ήταν και για μας μια επιβράβευση, γι’ αυτό και η αποχώρηση της Μαριάνθης μας λείπει, γιατί σε τελική ανάλυση το πιο πολύτιμο που έχει να επιδείξει μια επιχείρηση είναι οι άνθρωποί της. Ξέρουμε ότι όποτε χρειαστούμε τη βοήθειά της η Μαριάνθη θα είναι απίκο, όταν φυσικά μπορεί, προς το παρόν στον ρόλο της μάνας έχει να δώσει πολλά, να είναι καλά λοιπόν και την ευχαριστούμε για όλα!

«Ε»

 

Το ηφαίστειο μας έλειπε!

Τι σεισμούς και τι καταποντισμούς ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Κατζανός δικαιολογώντας στους μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης τον λόγο για τον οποίο η Δημοτική Αρχή δεν πρόλαβε να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. «Το νησί μας έχει πληγεί και πλήττεται κάθε χρόνο. Ναι μεν η παιδεία προηγείται, αλλά δεν μπορώ να απολογηθώ. Κάθε χρόνο έχουμε θεομηνίες, μεταναστευτικό, σεισμούς, καταποντισμούς. Ένα ηφαίστειο μόνο μας έλειπε. Πάμε λίγο πίσω, οφείλω να το παραδεχτώ».

Τόσο αυτή η δήλωση, όσο και το ότι χτύπησε το χέρι του μετά στο γραφείο (όπως λέμε χτύπα ξύλο) δείχνει ότι απεύχεται ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί και βέβαια ότι όλα είναι πιθανά για τη Λέσβο.

Κρατάμε όμως και την πρότερη δήλωση στους μαθητές: «Θα καλέσουμε αυτούς που μας κυβερνούν να φέρουν το χρήμα»…

Αν.Παζ.

 

23 χρόνια… μουσικό!

Τα 23 χρόνια συμπληρώνει η διεκδίκηση του αιτήματος για ένα Μουσικό σχολείο αντάξιο των επιδόσεων, του προσωπικού και των αποφοίτων του. Και φαίνεται ότι άλλη μια σχολική χρονιά θα «χαθεί», ειδικά εφόσον προκρίνεται από τους γονείς η ανέγερση νέου κτηρίου σε οικόπεδο της Βαρειάς… αφού αγοραστεί. Εξίσου πάντως οι μαθητές θέτουν το ζήτημα της σίτισης και της μεταφοράς τους, αλλά και την έλλειψη καθηγητών σε βασικά μαθήματα τόσο γενικής όσο και μουσικής παιδείας που δημιουργεί προβλήματα στο καθημερινό πρόγραμμα με ύπαρξη κενών και διδακτικών ωρών που δεν φαίνεται ότι θα αναπληρωθούν.

Αν.Παζ.

 

Καμία έκπληξη…

Δεν προκαλεί δυστυχώς σε κανέναν έκπληξη το ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον μια ακόμη δέσμευση της κυβέρνησης δεν μπορεί να περπατήσει γιατί υπάρχουν... εμπόδια! Και αναφερόμαστε φυσικά σε αυτήν της «αποζημίωσης» του Δήμου Λέσβου για τις έκτακτες δαπάνες τής μετά σεισμόν εποχής.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι προτεινόμενες «φόρμουλες» από κυβερνητικά στελέχη -σαν την τελευταία του κ. Κορκολή- αποδείχθηκαν σχέδια του… ποδαριού και στοίχισαν όμως πολύ στην επιβαρυμένη Λέσβο. Να θυμηθούμε την «αποζημίωση» του Δήμου Λέσβου για το προσφυγικό; Τις αποζημιώσεις (του 2015) των Μοριανών που μόλις πριν από λίγες μήνες… πληρώθηκαν; Τη νομοθετική ρύθμιση για το «Μιχαλέλλειο»; Να μην προσθέσουμε καν τις καθυστερημένες ανταποκρίσεις της στα (μικρά και μεγάλα) ζητήματα που προέκυψαν μετά τον σεισμό.

Όλα αυτά βέβαια δεν διατυπώνονται ως κριτική «περί δικαίων και αδίκων» στην κυβέρνηση, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι που ενοχλούνται. Αλλά γιατί οι παρατηρήσεις και οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και η ευκολία με την οποία δίνονται χωρίς όμως να υπάρχει διά ταύτα και αποτέλεσμα πολλές φορές δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα υπευθυνότητα αιτήματα όπως για παράδειγμα αυτό της χρηματοδότησης του δήμου από το ΠΔΕ, αφήνοντας εκτεθειμένους τους κυβερνητικούς παράγοντες εντός και εκτός νησιού και το δήμο με την... πίκρα ότι έμεινε ξανά με τις υποσχέσεις!

Μ.ΟΡΦ

 

Να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο…

Μετά από ώρες συζητήσεων για τα προβλήματα των νεφροπαθών, μεταφέραμε πιστά τα όσα μας κατήγγειλαν. Και για να προλάβουμε κάθε κακοπροαίρετο σχόλιο από το πρώτο ρεπορτάζ, ζητήσαμε και παραθέσαμε την άποψη των αρμοδίων. Από κει κι έπειτα, λάβαμε επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών, που όπως μάθαμε εκ των υστέρων δεν τους εκφράζει, η οποία έλεγε πόσο καλό είναι το προσωπικό του Νοσοκομείου. Το ίδιο, με αναφορά στη σκληρή δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι -για την οποία ουδέποτε αμφέβαλλε η εφημερίδα μας- στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μας επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αν υπήρξαν εσωτερικές έριδες εντός του Νοσοκομείου ή παρεξηγήσεις, ακόμα κι αν «τράβηξαν» κάποιοι αφτιά, αυτό δεν αφορά την κοινή γνώμη και δεν έχουν καμία σχέση με το μέσο που δίνει βήμα στους πολίτες. Δεν θα παραθέσουμε την παροιμία που τελειώνει στον ξένο αχυρώνα, απλώς θέλουμε να υπενθυμίσουμε το εξής: Η εφημερίδα καταγράφει όλες τις απόψεις όπως έχει υποχρέωση και δεν κλείνει τα μάτια σε καταγγελίες ευάλωτων συμπολιτών μας.

Αν.Παζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top