Δηκτικά

15/07/2017 - 11:47

Βολές πίσω από τον... πρίνο!

Σε έκτακτες εκλογές οδεύει η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου όπως μαθαίνουμε. Μάλιστα λάβαμε και μια επιστολή η οποία ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρό της Περικλή Αντωνίου. Η επιστολή που λάβαμε όμως δεν φέρει καμία υπογραφή και ως εκ τούτου δεν μπορεί να δημοσιευτεί.

Είναι άξιο απορίας ποιοι έχουν λόγο να αντιπολιτεύονται τον κ. Αντωνίου με αυτόν τον τρόπο, τη στιγμή που θα μπορούσαν να βγουν και να πουν δημόσια τις απόψεις τους, ασκώντας και την κριτική τους για τα λάθη και τις παραλείψεις τού προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων και της διοίκησής της. Προφανώς και μπορεί να υπάρχουν και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και ενδεχομένως και διαφορετικά συμφέροντα, αλλά η αντιπαράθεση γίνεται δημόσια και πάντως επωνύμως και όχι πίσω από τον... πρίνο «πετροβόλημα» ανωνύμως και με βολές αδιακρίτως.

Α.Ω.

 

Επισκευάστηκαν πέντε παιδικοί

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού του Συμβουλίου, πραγματοποίησε και φέτος επισκευές και συντηρήσεις κτηρίων, συνολικού προϋπολογισμού 25.880 ευρώ, στους εξής Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου:

Στον Παιδικό Σταθμό Αγιάσου πραγματοποιηθήκαν εργασίες ανακαίνισης (βαψίματα κ.λπ.).

Στον Παιδικό Σταθμό Πέτρας έγιναν εργασίες περίφραξης αύλειου χώρου και προμήθεια εξοπλισμού.

Στον Παιδικό Σταθμό Πλωμαρίου έγιναν εργασίες τοποθέτησης τάπητα και οργάνων παιδικής χαράς.

Στον Παιδικό Σταθμό Παπάδου έγιναν εργασίες επισκευής ξύλινων κουφωμάτων και στον Παιδικό Σταθμό Καλλονής επισκευή αύλειου τοίχου.

Η πληρωμή όλων των ανωτέρω ποσών ολοκληρώθηκε από τον Οργανισμό εντός μηνός από την κατάθεση των τιμολογίων.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών των Παιδικών, ευελπιστώντας, μετά και την ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης της επισκευής των Παιδικών Σταθμών Πλωμαρίου, 1ου Παιδικού Μυτιλήνης και την αντικατάσταση του εξοπλισμού όλων των Παιδικών, να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες -και με τον τρόπο αυτό- στον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής ηλικίας.

Αν.Παζ.

 

 

Με αίσιο τέλος

Το κολύμπι στη θάλασσα, εκτός από δροσερή απόλαυση, έκρυβε και έναν θανάσιμο κίνδυνο για συμπολίτη μας την περασμένη Τρίτη. «Κάτι τον τσίμπησε και, επειδή η σύζυγός του άκουσε ότι εφημερεύει το ΠΕΔΥ, προτίμησε να μας τον φέρει για να μη χάσει χρόνο», λέει ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μιχάλης Χατζηγιάννης, που επεσήμανε ότι η απόφασή της αυτή αποδείχθηκε σωτήρια γιατί στην είσοδο ο άνθρωπος κατέρρευσε, χάνοντας τις αισθήσεις του από αλλεργικό σοκ.

Για καλή του τύχη, εκτός του team των επειγόντων, στη μονάδα εφημέρευαν και ο γυναικολόγος, η μικροβιολόγος, η οδοντίατρος, νοσηλεύτρια και μαία. Με την άμεση κινητοποίηση του επικουρικού γενικού ιατρού κ. Μεσσάρη και την καθοριστική συμβολή της οδοντιάτρου κ. Χατζηχρήστου, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος (και τα δευτερόλεπτα μετρούσαν), ο ασθενής ανατάχθηκε, ανέκτησε τις αισθήσεις του και είναι καλά.

«Ήταν κάτι σαν άσκηση ετοιμότητας, αλλά με πραγματικά… πυρά», σχολίασε ο κ. Χατζηγιάννης.

Αν.Παζ.

 

Η Εισαγγελέας κάλεσε τους σεισμολόγους…

Η παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την… τεχνητή κλιμάκωση του πανικού μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιούνη έφερε τα πρώτα αποτελέσματα καθώς, σύμφωνα με επιβεβαίωση του ιδίου του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, κλήθηκε για εξηγήσεις για τις δηλώσεις του κατά την περίοδο της μετασεισμικής ακολουθίας. Ο κ. Τσελέντης, που είναι και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε εκτιμήσει σε συνέντευξή του σε αθηναϊκό κανάλι στις 14 του Ιούνη ότι ο σεισμός της 12ης Ιούνη εντάσεως 6,3 ρίχτερ μπορεί και να μην ήταν ο κύριος σεισμός, προκαλώντας ομολογουμένως πανικό με τη βοήθεια των αδηφάγων παρά… sites που αναπαρήγαγαν άκριτα την επίμαχη (μόνο) εκτίμηση. Την ίδια ήμερα μάλιστα κυκλοφόρησε και η φήμη πως… το μεσημέρι θα είχαμε νέο μεγάλο σεισμό, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κόσμου στο νησί να τρέχει πανικόβλητος στις πλατείες και στους δρόμους!

Ο κ. Τσελέντης (κλήθηκε και ο κ. Χουλιάρας) αντέδρασε δυναμικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, λέγοντας πως η «Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φιμώσει τις ελεύθερες επιστημονικές φωνές», ωστόσο η αλήθεια είναι ότι λησμονεί το πόσο κακό έκανε η υπερέκθεσή του (και άλλων συναδέλφων του) στα μέσα ενημέρωσης εκείνη τη δύσκολη περίοδο για τη Λέσβο, όπως και το ότι ενόχλησε ακόμα και σημαντική μερίδα άλλων επιστημόνων ο τρόπος που κατέθετε τις εκτιμήσεις του.

Πέραν αυτών, εμείς θα θυμίσουμε ότι ο κ. Σπίρτζης, με αντίστοιχη επιστολή με αυτήν που έστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είχε ζητήσει και από την Εισαγγελία Μυτιλήνης προκαταρκτική εξέταση και για την… τοπική διασπορά πανικού. Αλλά δεν έχουμε νεότερα επί αυτού, να αναμένουμε όμως οσονούπω και αντίστοιχες προσκλήσεις για εξηγήσεις και στην εδώ Εισαγγελία;

Μ.ΟΡΦ

 

Διευκρινίσεις για την κατάσχεση

Διευκρινίσεις σχετικά με την κατάσχεση των τελευταίων ευρώ του λογαριασμού τού Κώστα Κωστάκη από τη Βρίσα που κατέγραψε σε σχόλιό του το «Ε» έδωσε ο έφορος της ΔΟΥ Μυτιλήνης Παναγιώτης Μπαρούτης. Ο κ. Μπαρούτης καταρχάς τόνισε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση ως προς τα επιδόματα που έχουν εξαγγελθεί για τους σεισμοπαθείς. Επίσης, επεσήμανε προς τους ενδιαφερόμενους ότι θα πρέπει να απευθυνθούν στο λογιστή ή φοροτεχνικό τους ώστε μέσω του taxisnet να ζητήσουν το ακατάσχετο του λογαριασμού τους για να μη δημιουργηθούν παρόμοια περιστατικά.

Αν.Παζ.

 

 

Δεν ήταν μόνο ο Κάρμαντζης

Το ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης εμφορείται από υπερσυντηρητικές απόψεις δεν αποτελεί είδηση. Το έχει καταδείξει και στο παρελθόν με δηλώσεις του κατά αλλοθρήσκων και αλλοεθνών, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στη Χίο, ακόμα και από την περιφερειακή αρχή. Προχθές υποστήριξε πως για να σωθεί η χώρα πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να το κάνει μόνο η Ν.Δ., κατά την άποψή του.

Εκείνο που μας εντυπωσίασε είναι πως κανένας από τα μέλη της παράταξης της κ. Καλογήρου που πήραν τον λόγο μετά τον αντιπεριφερειάρχη Χίου δεν προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του. Προφανώς γιατί ενδεχομένως να μην εκπλήσσονται από τις απόψεις του αντιπεριφερειάρχη Χίου που κατά καιρούς εκτοξεύει ή εκτός κι αν συμφωνούν με τα όσα δήλωσε. Είθισται πάντως προς άρση κάθε παρεξήγησης αυτά τα θέματα να μη μένουν αίολα.

Ν.Μ.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey