Δηκτικά

31/10/2017 - 13:12

Τι γίνεται με τον Μουζάλα;

Δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση τις πληροφορίες για υποβολή παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές κορυφώθηκαν μετά την ολομέτωπη επίθεση που δέχθηκε ο Γ. Μουζάλας κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας από στελέχη που πρόσκεινται στην ομάδα των «53» - και όχι μόνο - για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και για το γεγονός ότι έχει εγκλωβιστεί σε αυτά, μεγάλος αριθμός μεταναστών. Ο Γ. Μουζάλας σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε να εννοηθεί ότι έχει θέσει την παραίτησή του στα χέρια του πρωθυπουργού καθώς προτίθεται να διεκδικήσει τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θέση για την οποία τον πρότεινε η Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 15/11 θα έχει δημιουργηθεί μία πρώτη short list με αυτούς που διεκδικούν την θέση και η τελική επιλογή θα γίνει τον Μάρτιο του 2018 και ο κ,. Μουζάλας θέλει να διεξάγει κάποιου είδους καμπάνια σε όλη την Ευρώπη για την προώθηση της υποψηφιότητάς του και πιθανότατα αυτή η βούλησή του είναι που καθιστά δύσκολη τη διατήρηση του υπουργείου. Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Μουζάλα επί του παρόντος. Ομως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ίσως η παραίτηση να μην αργήσει αφού εκ των πραγμάτων ο κ. Μουζάλας έχει χάσει εντελώς το ...παιχνίδι με το μεταναστευτικό ιδίως στα νησιά και τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις σ΄αυτά λόγω χειμώνα να τορπιλίσουν και την υποψηφιότητα του για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης που απ΄ότι φαίνεται ήταν και στόχευση του ως συνέχεια της  υπουργικής του ιδιότητας! 

Α.Ω.

 

Επίσκεψη Τζελέπη για την Κεντροαριστερά

Όπως είχαμε γράψει από την Παρασκευή, τη Μυτιλήνη επισκέπτεται αύριο Τετάρτη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης. Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 στο Νομό Σερρών, γεννήθηκε το 1961, είναι πτυχιούχος της Συνεταιριστικής Σχολής Θεσ/νίκης. Εξειδικεύθηκε σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και Αγροτικής Οικονομίας - management πωλήσεων. Είναι στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και τη στηρίζει στη προσπάθειά της να εκλεγεί ως πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Θα μιλήσει λοιπόν την Τετάρτη στο «Λώριετ» στις 5:30 μ.μ. με θέμα τη Δημοκρατική Αναγέννηση του χώρου.

Σ.Σ.

 

Και η  Ερεσού για την ευλογιά

Πάνω που ήλπιζαν ότι θα αρθεί επιτέλους η καραντίνα εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τον κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού, ήρθε η ευλογιά που δε λέει μάλιστα να… φύγει. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ερεσού, είναι ο επόμενος που τοποθετείται για το σημερινό μείζον ζήτημα για τον κτηνοτροφικό κόσμο, με κριτική για όλα όσα έγιναν και δεν έγιναν από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε η νόσος στα κοπάδια του νησιού. «Αν και τα πρώτα κρούσματα της νόσου παρουσιάστηκαν πριν από δυο χρόνια, κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και προστασίας δεν πάρθηκε το προηγούμενο διάστημα. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο, κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, να ρίχνουν τις ευθύνες για την εξάπλωση της νόσου, στους κτηνοτρόφους και ζητούν απ΄αυτούς να πάρουν οι ίδιοι μέτρα προστασίας των κοπαδιών τους και να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Κατ΄αρχάς θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους αιγοκτηνοτρόφους , που επλήγησαν από την ασθένεια και έχασαν τα κοπάδια τους. Απαιτούμε δε από την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή, να αφήσουν τις αποποιήσεις ευθυνών και τις παλινωδίες και να πάρουν μέτρα στήριξης των αιγοκτηνοτρόφων του νησιού μας. Οι κτηνοτρόφοι περιμένουν έργα και όχι λόγια. Ανάπτυξη δεν έρχεται με το ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων.

Ή μήπως αυτό επιδιώκετε»;

Α.Ω.

 

Να μη μείνει στα αζήτητα!

Ήταν, αν δεν κάνουμε λάθος, 2002 όταν ξεκίνησε στα σοβαρά η προοπτική κατασκευής του δρόμου Σταυρός - Αμπελικό που θα συνέδεε με άσφαλτο την περιοχή του Πλωμαρίου με τα Βατερά με την ανάθεση της σχετικής μελέτης. Έκτοτε πέρασαν 15 χρόνια και άλλαξαν μια σειρά νομαρχιακές και περιφερειακές αρχές και ακόμη η πολυπόθητη μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο και εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες. Η τελευταία τέτοια υπόσχεση προς τους τοπικούς εκπροσώπους της ευρύτερης περιοχής δόθηκε πριν ένα περίπου χρόνο σε συνάντηση της επιτροπής αυτής με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Θ. Βαλσαμίδη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες σε σχέση με τη μελέτη και τις απαλλοτριώσεις προκειμένου να καταστεί «ώριμη» προς δημοπράτηση αν προφανώς βρεθούν και εξασφαλιστούν και οι απαραίτητοι πόροι.

Έκτοτε ο χρόνος πέρασε, βαδίζουμε πλέον για το 2018 και οι πληροφορίες θέλουν η μελετήτρια του έργου να είναι έτοιμη να τα παρατήσει γιατί δεν βρίσκει την ανταπόκριση που χρειάζεται από τις τεχνικές υπηρεσίες για να την ολοκληρώσει και να είναι έτοιμη για δημοπράτηση όποτε αυτό προκριθεί. Ο παπα-Στρατής του Αμπελικού, που το έχει πάρει προσωπικά το όλο θέμα, έχει επανειλημμένως επικοινωνήσει και με την μελετήτρια και τους εδώ εμπλεκόμενους μηχανικούς και διαπιστώνει την εγκατάλειψη του έργου και την απογοήτευσή του για την τύχη του τόσα χρόνια μετά.

Μπορεί να κατανοήσει κανείς ότι υπάρχουν και άλλα έργα που περιμένουν και ότι ο δρόμος Σταυρός-Αμπελικό δεν είναι ο μοναδικός που εκκρεμεί, αλλά τουλάχιστον επείγει να ολοκληρωθεί η μελέτη ώστε να μπορεί να αναζητήσει χρηματοδότηση όποτε αυτό το έργο ενταχθεί στις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής. Το γεγονός πάντως ότι ο οδικός άξονας Πλωμάρι-Μελίντα-Βατερά έχει κυριολεκτικά παραπεμφθεί στις καλένδες, νομίζουμε ότι ο δρόμος Σταυρός-Αμπελικό αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση με αναπτυξιακή διάσταση γιατί συνδέει με άσφαλτο το νότιο τμήμα του νησιού που παραμένει ξεκομμένο μεταξύ του εν έτει 2017!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η περιφερειακή αρχή δεν θα βάλει στα αζήτητα ένα τέτοιο έργο για το οποίο τόσα πολλά έχουν λεχθεί ως υποσχέσεις από επίσημα χείλη. Οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν επιτέλους να ξεκολλήσει από την ακινησία που έχει περιέλθει και το επόμενο διάστημα να υπάρξουν καλές ειδήσεις που να δημιουργούν προσδοκία ότι δεν θα χαθεί!

Μα.Μ.

 

Ικανοποίηση κομματικών στελεχών της Ν.Δ. (1)

Ιδιαίτερα επιτυχημένη θεωρήθηκε η κομματική συγκέντρωση της ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ». Εκεί, παρουσία πολλών στελεχών, εξετάστηκαν τα επίκαιρα προβλήματα που απασχολούν το κόμμα στη Λέσβο. «Παρών» έδωσε και ο βουλευτής του κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος, αναφερόμενος στο καυτό θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόνισε: «Πρώτον, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα αρχίσουν να απασχολούν το κόμμα από την άνοιξη του 2018. Δεύτερον, το κόμμα, σύμφωνα με όσα έχει πει και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, θα στηρίξει καθαρά δικούς του συνδυασμούς. Και τρίτον, πεποίθηση του κόμματος είναι πως πρώτα θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές και μετά θ’ ακολουθήσουν οι αυτοδιοικητικές, όπου εκεί πλέον θα έχει διαμορφωθεί ένα εντελώς νέο και διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον». Επίσης, ο βουλευτής επεσήμανε στα κομματικά στελέχη πως δεν πρέπει να δίνουν καμία σημασία στις όποιες φημολογίες προσώπων ως υποψήφιων, ειδικά αυτών που έχουν φύγει από τη Ν.Δ. και τώρα επιθυμούν να επιστρέψουν παίρνοντας και αυτοδιοικητικό χρίσμα.

Σ.Σ.

 

Ικανοποίηση κομματικών στελεχών της Ν.Δ. (2)

Στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στρατής Καραγεωργίου αναφέρθηκε στις επαφές του με το κόμμα στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και στη συνάντησή του με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. δήλωσε πως μετά το Συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο θα επισκεφθεί το νησί μας προκειμένου να συζητήσει με κομματικά στελέχη. Πολλά στελέχη ζήτησαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στα χωριά, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Νίκος Κατράνης, ζητώντας κι αυτός να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στις εθνικές εκλογές και λιγότερο στις αυτοδιοικητκές εκλογές, όταν μάλιστα δεν είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο στο οποίο θα δοθούν οι εκλογές. Γεγονός πάντως είναι πως τη μεγάλη πλειοψηφία των κομματικών στελεχών περισσότερο απασχολούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και τα πρόσωπα που «παίζουν» παρά οι εθνικές.

Σ.Σ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey