Δηκτικά

14/09/2017 - 12:31

Άντεξε στην πίεση ο Ψαρρόπουλος

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, εξελίχθηκε ο καταρτισμός των ομίλων στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρο Ψαρρόπουλο, να μπαίνει κατευθείαν στα… βαθιά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονες, ώστε η κάθε Ένωση να εξασφαλίσει αντιπάλους στα μέτρα των δικών της εκπροσώπων. Κάποιες εξ αυτών μάλιστα δεν δίστασαν να βάλουν ακόμα και τα μεγάλα… μέσα, αφού, όπως φημολογείται, στο «μαγείρεμα» των ομίλων ανακατεύτηκαν ακόμα και οι ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο καθένας βέβαια για τα δικά του συμφέροντα. Ωστόσο, η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου δεν υπέκυψε στο ασφυκτικό πρέσινγκ και έτσι ο καταρτισμός αποδείχθηκε ορθολογικός. Η μεγάλη μάχη στο παρασκήνιο δόθηκε για να μην μπουν στον ίδιο όμιλο ο Πειραιάς και τα Δωδεκάνησα, έχοντας έτσι τέσσερα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο (Εθνικό, Διαγόρα, Ρόδο, Ιάλυσο). Αλλά ο Σταύρος Ψαρρόπουλος όρθωσε ανάστημα, με αποτέλεσμα να μην τους… περάσει, παρά την γκρίνια. Από σπόντα πάντως, βρέθηκε ο Πανθηραϊκός στον όμιλο Αιολικού και Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Σαντορίνη, σε ένα ταξίδι που κοστολογείται όσο δύο αντίστοιχα στην Αθήνα, σε ένα ερασιτεχνικό -κατά τα άλλα- πρωτάθλημα, για το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή συνεισφορά από την ΕΠΟ προς τα νησιωτικά σωματεία.

Β.Παπ.

 

Ο Μαλέλλης πάει ΠΑΣΟΚ

Την Παρασκευή το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Λέσβου, ο Σταμάτης Μαλέλλης του οποίου πλέον οι προθέσεις για κάθοδο στις εκλογές, είναι δεδομένες. Όπου και αναμένεται εκτός από τις σχετικές γνωριμίες με τα μέλη, να συζητηθούν και θέματα που αφορούν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ενδεχομένως και ο Σταμάτης Μαλέλλης ν’ ανοίξει τα χαρτιά του, ζητώντας προφανώς όχι μόνο στήριξη αλλά και το κατάλληλο έμψυχο υλικό που θα στελεχώσει τον συνδυασμό του. Ο Στ. Μαλέλλης αναμφισβήτητα θεωρείται μια καλή υποψηφιότητα του Κεντροαριστερού χώρου διότι εκτός του ότι είναι ήδη προβεβλημένος από την παρουσία του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αλλά και σε άλλα κανάλια, είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο που μπορεί πολλά να προσφέρει.

Σ.Σ.

 

Οι Πρόσκοποι ξανά εν δράσει

Το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου ξεκινά επίσημα η καινούργια προσκοπική χρονιά και πολλοί είναι οι γονείς που με τη νέα σχολική χρονιά, αναζητούν να απασχολήσουν εξωσχολικά με κάτι εποικοδομητικό τα παιδιά τους. Ο Προσκοπισμός λοιπόν μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, συνδυάζει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, πετυχαίνει μια πολυδιάστατη ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο αποκτά ικανότητες, δεξιότητες, γνώσεις και αξίες. Αφού το παιδί μέσω του συστήματος μικρών ομάδων, το οποίο ο Προσκοπισμός εφαρμόζει για περισσότερο από έναν αιώνα, αναλαμβάνει ρόλους, αναπτύσσει το αίσθημα της συμμετοχής και της υπευθυνότητας, ενώ περνάει από την παθητική στάση σε έναν πιο ενεργητικό ρόλο. Η Προσκοπική παρέα λοιπόν θα ξαναλειτουργήσει επίσημα από το διήμερο 7 - 8 Οκτωβρίου σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές με σωστά εκπαιδευμένους εθελοντές ενήλικες βαθμοφόρους. Στη Μυτιλήνη λειτουργεί κάθε Κυριακή το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης στο Κιόσκι (δίπλα από το γήπεδο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου) και κάθε Σαββάτο το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό (στο ύψος του γηπέδου απέναντι από τη μαρίνα). Πληροφορίες για τα προσκοπικά συστήματα της Μυτιλήνης στο τηλέφωνο 6932-408758, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μόλυβο λειτουργεί κάθε Σαββάτο το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας (στην πλατεία Λευκονίκου).

Α.Ω

 

Η διαχείριση του προσφυγικού...

Η εκρηκτική κατάσταση με το μεταναστευτικό στη Λέσβο, βάζει όλους τους εμπλεκόμενους προ των ευθυνών τους, αφού δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αντιμετώπιση, που στέκεται στις διαπιστώσεις και αφήνει τον καιρό να περνά χωρίς να δρομολογούνται λύσεις που θα βελτιώσουν τη διαχείριση του προβλήματος, άρα και την αποσυμφόρηση του νησιού. Η κυβέρνηση προέταξε εδώ και μήνες, από την προηγούμενη χρονιά, ότι η δημιουργία προαναχωρητικού κέντρου τόσο στη Λέσβο όσο και στα άλλα νησιά, αποτελεί λύση για τους παραβατικούς μετανάστες και για αυτούς που είναι για επαναπροώθηση στην Τουρκία, μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου. Η δημιουργία στη Μόρια, του προαναχωρητικού, απ’ ό,τι πληροφορούμαστε, έγινε, ωστόσο την αποτελεσματικότητα του δεν την γνωρίζουμε ακόμη, δεδομένου ότι οι μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις απορρίπτονται, σύμφωνα και με δηλώσεις αρμοδίων, εξαφανίζονται και αναζητούνται για να επαναπροωθηθούν. Άλλωστε γι’ αυτό γίνονται και οι επιχειρήσεις «σκούπα» της Αστυνομίας, για να συλληφθούν -υποτίθεται- οι μετανάστες εκείνοι που δεν δικαιούνται άσυλο. Αλλά πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια τέτοια επιχείρηση όταν γίνεται με αυτόν τον τρόπο κάθε δυο μήνες και αποσπασματικά, και όταν σε καθημερινή βάση τα αστυνομικά δελτία καταγράφουν περιπτώσεις μεταναστών που συλλαμβάνονται σε αεροδρόμιο και λιμάνι που προσπαθούν να φύγουν από το νησί;

 

Και τα αναγκαία συμπεράσματα

Κατά τη γνώμη μας, κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην όλη διαδικασία, μετά από τόσο καιρό, στέλνοντας λάθος μηνύματα ...απέναντι, ότι τα νησιά είναι «ξέφραγο αμπέλι», όπου ο παρανόμως εισελθών που δεν έχει καμιά τύχη να λάβει άσυλο, μπορεί να βρει διέξοδο! Αν ξέρει ότι απ’ τη στιγμή που δεν έχει προσφυγικό προφίλ, η μόνη κατάληξη θα είναι να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία, αυτό θα αποτελούσε ισχυρό αντικίνητρο για να κάνει τελικά αυτό το ταξίδι. Δυστυχώς όμως, όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις δεν υπηρετούν την αποτροπή των αφίξεων και εδώ είναι η ευθύνη των αρμοδίων. Δυο χρόνια μετά την προσφυγική κρίση, δεν έχουν βγει τα αναγκαία συμπεράσματα για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών να ελαττωθούν όχι μόνο λόγω κακοκαιρίας, αλλά και από τις ενέργειες της χώρας μας που θα λειτουργούν αποτρεπτικά. Δυστυχώς, εξακολουθούμε ως υπεύθυνη πολιτεία, να λειτουργούμε σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, τη στιγμή που και στην Ε.Ε. και στις γειτονικές χώρες, η αντιμετώπιση του προσφυγικού τυγχάνει άλλης διαχείρισης.

Μα.Μ. 

 

 

Πάνε για ντέρμπι στην Κεντροαριστερά...

Για τα καλά, και δυναμικά μάλιστα, έχουν μπει στην προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών εκλογών του νέου Κεντροαριστερού φορέα, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου, υποψήφιοι αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε από τα εδώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο παιχνίδι έχει μπει ενεργητικά και ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος έχει ήδη επικοινωνήσει με πολλά από τα τοπικά στελέχη προκειμένου να στηρίξουν την Φώφη Γεννηματά. Από την άλλη, ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζει η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο ευρωβουλευτής θα έλθει πρώτος στην Λέσβο. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες δεν έχουν κάνει ακόμα …αισθητή την παρουσία τους, σε μια μάχη όπου οι περισσότεροι υποψήφιοι στοχεύουν στην …δεύτερη θέση! Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι την πρώτη θέση θα κατακτήσει η νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πλην όμως στο δεύτερο γύρο ενδέχεται να στηριχθεί απ’ όλους τους υπόλοιπους, ο δεύτερος υποψήφιος. Ειδικά εάν πρόκειται για έναν εκ των Ανδρουλάκη και Καμίνη.

Σ.Σ.

 

Για υπηρεσίες που δεν προσφέρονται

Από τη μία το καθήκον και από την άλλη το ηθικό ζήτημα. Γιατί όπως και να ‘χει, τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας που καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες δημότες (έστω και με έκπτωση) -όσο κι αν είναι ανεξάντλητη η κουβέντα περί των «χαρατσιών» πάσης λογής- δεν παύουν να αφορούν σε υπηρεσίες που δεν προσφέρονται σε εκείνους που θα πληρώσουν! Έτσι μπορεί να θεωρείται πολιτικό ζήτημα και να σηκώθηκε ψηλά το όλο θέμα περί των ΤΑΠ από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς πρακτικό. Γιατί τα πρόστιμα και γενικά οι προβλεπόμενες χρεώσεις, είναι για υπηρεσίες του Δήμου που δεν προσφέρονται και για τις οποίες ο Δήμος σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχει και ιδέα ότι πρέπει να τις προσφέρει. Ειδικά για τους αγρότες. Ως εκ τούτου, δεν είναι παράλογο το να γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί μία φόρμουλα διεκδίκησης μίας νομοθετικής φόρμουλας, εκτός από την απόφαση να εισπραχθούν τα ποσά για να μην έχει και ποινικές ευθύνες το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είναι ευκαιρία για τη δημοτική αρχή να επαναπροσδιορίσει τη θέση της, σε ό,τι αφορά την αντίληψή της περί των «ανταποδοτικών». Υπαρκτών και ανύπαρκτων…

Α.Ω.

 

Κλειστά τα καταστήματα, του Σταυρού

Τιμώντας την εορτή Ύψωσης του Τίμιου Σταυρού, o Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης γνωστοποιεί ότι σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος. Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος προσκαλεί τις τοπικές αρχές, τα μέλη του, τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της πόλης, τους συνταξιούχους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό της Μυτιλήνης, να τιμήσουν με την παρουσία τους, τη γιορτή.

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey