Δεύτερη Ανάγνωση

05/04/2017 - 09:55 Ενημερώθηκε 26/04/2017 - 10:35

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ…

Και βεβαίως εμείς θα συνεχίσουμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου! Και βεβαίως εμείς θα συνεχίσουμε να εκστομίζουμε τα γνωστά φληναφήματα περί αλληλεγγύης και άλλων τέτοιων θεωριών με τα οποία έντεχνα… ψεκάζεται η τοπική κοινωνία. Και βέβαια θα συνεχίσουμε να θεωρούμε «καλά παιδιά» αυτούς που συλλαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές του τόπου που παραβίασαν τους νόμους του ελληνικού κράτους. Και βεβαίως θα συνεχίσουμε τις αφελείς θεωρίες περί ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Και βεβαίως θα συνεχίσουμε ν’ αγνοούμε τις… τυχαίες ανακαλύψεις όπλων σε διάφορα ακριτικά μέρη της πατρίδας μας. Και βεβαίως θα συνεχίσουμε να θεωρούμε πως όλα αυτά που λέει ο Σουλτάνος Ερντογάν αποσκοπούν μόνο σε κάποιες προεκλογικές εκρήξεις. Και βεβαίως θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις ανά την Ευρώπη ως φυσικό επακόλουθο… αγωνιστών που καταπιέζονται.

Και βεβαίως εμείς θα ονειρευόμαστε μαγικούς τόπους σαν την Βενεζουέλα, Κολομβία κ.λπ. Και βέβαια θα συνεχίσουμε αφελώς να θεωρούμε ότι για τα πάντα φταίει η… κακή Ευρώπη. Και βεβαίως θα συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι είμαστε μόνιμα θύματα μιας παγκόσμιας συνομωσίας. Και πόσες άλλες βεβαιότητες θα μας καταδυναστεύουν και δεν θα μας αφήνουν να απεγκλωβιστούμε από το τέλμα που έχουμε κολλήσει.

Μέχρι πότε όμως; Μέχρι να ξυπνήσουμε βιαίως σ’ ένα νέο τοπίο το οποίο θα είναι τόσο εφιαλτικό που το σημερινό θα φαντάζει ως παράδεισος. Που αφελώς μεγάλη μερίδα του λαού τα θεωρεί ως δεδομένα όλα όσα κατάκτησε η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια δηλαδή της κατασυκοφαντημένης μεταπολίτευσης. Έλα όμως που δεν είναι όμως δεδομένη ούτε η ειρήνη, ούτε καν η πολιτική σταθερότητα. Και εάν στο κυνηγητό αόριστων επιθυμιών βρεθούμε στο χάος, προφανώς δεν θα φταίνε οι όποιοι αντίπαλοι μας. Το κακό μας το κεφάλι (πάλι) θα φταίει…

ΖΗΤΩ Ο ΛΕΝΙΝ…

Και τώρα πάμε στα ευχάριστα! Ο σύντροφος Λένιν Μορένο εκλέχθηκε πρόεδρος του Εκουαδόρ! Ο ΣΥΡΙΖΑ (σιγά μη χάσει την ευκαιρία) χαιρετίζοντας την εκλογή του με μήνυμά του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η εκλογή του συντρόφου Λένιν Μορένο αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια της “Επανάστασης των Πολιτών” στο Εκουαδόρ...”. Εκεί, εκεί στη Νότια Αμερική…

 


1833 τότε που η Εφημερίδα της Κυβέρνησης κυκλοφορούσε ελέω Θεού και… Όθωνος δίγλωσση. Στα Ελληνικά και στα Γερμανικά! Για τέτοιες… κατακτήσεις τραβάμε και σήμερα!

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1965

 

Μια Μις Υφήλιος στη Λέσβο…

 

Η Μις Υφήλιος Κορίνα Τσοπέη έρχεται στη Μυτιλήνη για πασχαλινές διακοπές. Την υποδέχεται ο δήμαρχος Μυτιλήνης Απόστολος Αποστόλου ενώ η δημοτική υπάλληλος Λέλα Χατζημαμώλη τής προσφέρει μια ανθοδέσμη. Η Τσοπέη συνοδευόταν από την οικογένειά της και τον Τζέιμς Πάρις ο οποίος διέψευσε πληροφορίες για ταινία με τη Μις Υφήλιος. Αντιθέτως, ανακοίνωσε την έναρξη γυρισμάτων με την Ελένη Ανουσάκη για ταινία με θέμα τον αγώνα των αγροτών.

Η Κορίνα Τσοπέη από τη Μυτιλήνη μετέβη στο Μόλυβο όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό ενώ ανακηρύχτηκε επίτιμη δημότης. Βεβαία υπήρξαν κι αντιδράσεις για την υποδοχή της ενώ στον τοπικό Τύπο δημοσιεύθηκε επιστολή «Υπανάπτυκτων Μολυβιατών», που κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή του Μολύβου για τη ανακήρυξή της ως επιτίμου δημότη.

 

ΕΙΠΕ


«Δεν πρέπει να κρύβεται το Υπουργείο Εσωτερικών πίσω από τις προτάσεις της Επιτροπής, αλλά να παρουσιάσει τις θέσεις του για να γνωρίζουμε όλοι πού βαδίζουμε».

Προκόπης Σινάνης, Συντονιστής Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου («ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Φορολογικό σεμινάριο με θέμα τη «Φορολογία Εισοδήματος» από το Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο αμφιθέατρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην προκυμαία της Μυτιλήνης, στις 3 μ.μ., είσοδος δωρεάν.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Teriade» στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παλλεσβιακοί μαθητικοί αγώνες μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8 μ.μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας στις 7:30 μ.μ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Καλλονής «Ευστράτιος Μουφλουζέλλης», που θα διεξαχθεί στις 23 του Απρίλη.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Παραλαβή αναλογούσας ποσότητας πορτοκαλιών και ακτινιδίων στους πολύτεκνους από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου στις αποθήκες της ΕΨΥΠΑΛ στον Καρά Τεπέ από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στα γραφεία της από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Power Rangers» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Moonlight» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey