Δεύτερη Ανάγνωση 25-5-18

25/05/2018 - 17:26

ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ…

Το θέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θέλουν να κρίνονται με βάση τις προθέσεις τους, αλλά οι αντίπαλοι με βάση τις πράξεις τους! Δηλαδή τι λένε; Εμείς είμαστε οι καλοί, έχουμε τις καλύτερες των προθέσεων αλλά κάποιοι άλλοι, εν προκειμένω η Τρόικα, δεν μας αφήνουν. Είχαμε την πρόθεση να σκίσουμε π.χ. το μνημόνιο, αλλά δεν μας άφησαν. Θέλαμε ν’ ανεβάσουμε τους μισθούς, αλλά δεν μας άφησαν. Θέλαμε να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν μας άφησαν. Δεν θέλουμε να μειώσουμε τις συντάξεις, αλλά μας υποχρεώνουν. Θέλουμε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, αλλά είναι απαίτηση της Τρόικας. Το γνωστό μοτίβο της διακυβέρνησης τους. Ακόμα κι αυτές τις (πολυδάπανες) αυταπάτες τους, τις σερβίρουν ως μια δόση αθωότητας, σαν δήθεν κάποιοι κακοί (;) να τους εξαπάτησαν! Τους αντιπάλους τους όμως, τους καθυβρίζουν ακριβώς για την ίδια πολιτική, για τα ίδια μέτρα που και οι ίδιοι εφαρμόζουν! Λογικό, γιατί αυτοί έχουν το τεκμήριο των καλών προθέσεων! Μα αγαπητοί Συριζαίοι, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν πριν από σας τούτη τη χώρα, είχαν επίσης τις καλύτερες των προθέσεων. Αλλά όλοι κρίθηκαν από τις πράξεις τους. Έτσι βέβαια γίνεται στην πολιτική, σε όλο τον πλανήτη, με την Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία να έχει το πλεονέκτημα (για κάποιους ενδεχομένως μειονέκτημα), να έχουν την δυνατότητα να κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες δια της ψήφου τους, τις πράξεις των κυβερνώντων. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί το σχέδιο της κυβέρνησης που φέρει τον φανταιζί τίτλο «Ολιστικό»(!;), εάν κανείς το διαβάσει είναι μια απλή καταγραφή προθέσεων. Προθέσεις, οι οποίες εάν πάνε να εφαρμοστούν θα αποδειχθεί για μια ακόμα φορά σε τι αυταπάτες δυστυχώς συνεχίζουν να κινούνται. Διότι δεν αρκεί να ισχυρίζεσαι ότι έχεις μια άλλη αντίληψη. Και ούτε πλέον έχει σημασία σήμερα τι αντιλήψεις έχεις. Και ακόμα περισσότερο τι ιδεολογία έχεις. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να μοιράζεις χρήμα. Το ζητούμενο είναι πώς παράγεις πλούτο! Το ερώτημα αυτό πέρα από κάποια ιδεολογήματα και συνεταιρισμούς όπου δήθεν αγαθοί πολίτες θα παράγουν τυριά, μέλια και άλλα τέτοια γραφικά, δεν έχει ακόμα απαντηθεί πειστικά από τους κυβερνώντες. Κι ούτε θ’ απαντηθεί. Αρκεί να έχεις τη σιγουριά της Τρόικας και τα δάνεια των νεοφιλελεύθερων κρατών της Ευρώπης για να λες ό,τι παραμύθι θέλεις. Το θέμα είναι πόσο ακόμα θα παραμυθιάζεται τούτος ο λαός…

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ…

Επειγόντως εξετάσεις DNA από το 9% των πολιτών που δηλώνει ικανοποιημένο από την πορεία της χώρας.

Ε όχι κύριε Τραμπ. Αυτό πια η εθνική μας αξιοπρέπεια δεν το σηκώνει. Ν’ απλώσεις χέρι σε Ελληνίδα!

 

 

Είπε

«Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου να κατανοήσουν ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι αγώνισμα σκυταλοδρομίας. Και ως γνωστόν στην σκυταλοδρομία πρέπει όλοι να τρέξουμε σωστά και εγκαίρως για να κερδίσει η ομάδα. Πολύ περισσότερο, όταν από το αποτέλεσμα της ομάδας εξαρτάται η επιβίωση ανθρώπων».

Αναστασία Αντωνέλλη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας

 

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΜΑΪΟΣ 1979

Ο Απόστολος Αποστόλου, Πρόεδρος Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λέσβου

Γενική Συνέλευση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λέσβου και εκλογή νέου προεδρείου. Οι υποψήφιοι είναι 24 και εκλέγονται οι Χρύσανθος Γαλέτσας, Δήμαρχος Πλωμαρίου με 54 ψήφους, Κώστας Πελέκος, Δήμαρχος Πολιχνίτου με 42 ψήφους και Παναγιώτης Κουτρής, Δήμαρχος Αγιάσου με 40 ψήφους και εκ του νόμου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Απόστολος Αποστόλου. Ο οποίος μάλιστα ανέλαβε την προεδρία με αντιπρόεδρο τον Π. Κουτρή και Γραμματέα τον Χ. Γαλέτσα. Από τους Κοινοτάρχες εκλέχτηκαν οι Ερμόλαος Παπάζογλου, Κοινοτάρχης Παλαιοκήπου με 52 ψήφους, Άρης Πλαταράς, Κοινοτάρχης Περάματος 35 ψήφους, Δ. Βέης από τον Μανταμάδο με 29 ψήφους και Δ. Μπούρδος από Κάσπακα Λήμνου με 28 ψήφους.

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey