Δεύτερη Ανάγνωση 24-5-18

24/05/2018 - 14:01

Ο «ΖΟΡΡΟ» ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ !

Με έκδηλη αγωνία αναμένεται η άφιξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Λέσβο, προκειμένου με την παρουσία του να βάλει τη δική του σφραγίδα σε τοπική πολιτιστική εορτή! Μια εμπνευσμένη, ρηξικέλευθη απόφαση η οποία δείχνει ότι ο ελληνικός νους, ιδιαίτερα δε ο Λεσβιακός, συνεχίζει να είναι σε εγρήγορση γεννώντας νέες ιδέες. Ιδέες οι οποίες απαιτείται να διαχυθούν στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου αυτή να τονωθεί και να ξεφύγει από τη μιζέρια που την έχουν ρίξει τα μνημόνια. Εύλογο όμως ερώτημα. Γιατί μόνο πέντε ευρώ είσοδο προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος σε ένα τέτοιο δρώμενο; Τόσο φθηνά αποτιμάται η αξία του παυθέντος Περιφερειάρχη; Ντροπή και άμεσα να επανεξεταστεί το θέμα. Παράλληλα, να έχουν τον νου τους οι διοργανωτές μην την πατήσουν όπως την πάτησαν στον Ταξιάρχη Μανταμάδου. Όπου στα καλά καθούμενα τους έκανε ντου η ΣΔΟΕ και τους έκλεισε το μαγαζί! Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι διάγουμε το τέταρτο καλοκαίρι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να παραμένουν πιστοί στις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις του τόπου. Μόνο που έφτασε ο καιρός για κάποιες εκσυγχρονιστικές αλλαγές. Γιατί να καλούνται μόνο προσωπικότητες σαν τον «Ζορρό» Ψωμιάδη και να μη καλούνται π.χ. οι Ρουβίκωνες; Οι οποίοι βέβαια στην πρώτη τους αποκεντρωμένη εκδήλωση προ ημερών στην Τήνο, τους έπιασαν, άκουσον, άκουσον «κότσους». «Μπουζούριασαν» στα καλά καθούμενα δέκα συντρόφους τους! Αν είναι δυνατόν. Δικαιώνοντας έτσι τον Υπουργό… Προστασίας του Πολίτη ότι «ο Ρουβίκωνας πολιτικά κινείται με τα τέσσερα, σαν τα μωρά». Όμως, θα συμφωνήσετε ότι σαν ιδέα είναι ιδανική για τις δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις που αρχίζουν να ξεσπούν τέτοιες εποχές ως καλοκαιρινές καταιγίδες στην ελληνική επικράτεια. Θέλετε κι άλλες ιδέες; Γιατί να μην πάρουν μέρος στα πολιτιστικά δρώμενα και οι ομάδες των Survivor; Για σκεφτείτε τι κόσμο θα τραβούσαν η Ντάρια, η Όλγα Φαρμάκη, ο Μιχάλης Μουρούτσος και τα άλλα παιδιά των Μαχητών και των Διάσημων. Με τα καλλίγραμμα σώματά τους θα προσέλκυαν δεκάδες κόσμο, ενώ θα έδιναν πλέον τις μάχες τους σε φίλια εδάφη κι όχι σε μακρινά αφιλόξενα νησιά. Άλλη ιδέα. Γιατί όχι κι ένα «Game of Love», όπου οι επαρχιώτες θα έχουν την δυνατότητα να δείξουν τις ικανότητές τους στους… τζιτζιφιόγκους πρωτευουσιάνους. Εν κατακλείδι. Το καλοκαίρι φθάνει. Η έξοδος από το μνημόνιο αναμένεται. Ο Τσίπρας εξαγγέλλει ολιστικό (!;) σχέδιο ανάπτυξης. Τι είχαμε, τι χάσαμε. Οπότε, καλός και ο Ψωμιάδης…

Είπε

«Το μέτρο, έτσι όπως λειτούργησε για το ιστορικό κέντρο πέρυσι, ήταν επιτυχημένο και αυτό το κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών που το απόλαυσε».

Πάνος Πίτσιος

Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΜΑΙΟΣ 1981

Εκδήλωση του ΕΦΟ «Μπουρίνι»

Πραγματοποιούνται σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του ΕΦΟ «Μπουρίνι». Ανεβάζει το έργο «Το μπουρίνι» του Δ. Μπόγρη, το οποίο παρουσιάζεται στην Καρδίτσα, στην Αθήνα και στην Μυτιλήνη. Την παράσταση της Αθήνας προλογίζει η Άννα Συνοδινού, η οποία αναφέρθηκε στην πορεία του ΕΦΟ «Μπουρίνι». Οι εκδηλώσεις της Μυτιλήνης καλύπτονται από συνεργείο της ΥΕΝΕΔ. Στη Μυτιλήνη, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου παρουσιάζεται έκθεση ντοκουμέντων από την πολύμορφη δράση του Ομίλου, ενώ πραγματοποιείται πνευματικό μνημόσυνο του Σωκράτη Καραντινού, φίλου του Ομίλου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey