FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση 24-3-18

ΝΑΤΑΝΕ ΤΟ ΄21…

Αν οι ήρωες του εικοσιένα πολεμούσαν στα βουνά με τα καριοφίλια τους, εμείς πώς θα πρέπει να πολεμάμε; Σήμερα αλλού δίνονται οι μάχες. Στα διεθνή φόρουμ, στο εμπόριο, στις διεθνείς σχέσεις. Και πώς κερδίζεις; Ή τουλάχιστον μάχεσαι για να μην βρεθείς από κάτω; Με ισχυρό κράτος. Και πώς γίνεται ισχυρό κράτος; Με... δίκαιη ανάπτυξη λέει ο Αλέξης και φεύγει τροχάδην στις φωλιές του νεοφιλελευθερισμού προκειμένου ν’ αρπάξει κανά δανειάκι. Όπου στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι: «Είμαστε σε κρίσιμη στιγμή, χρειάζεται μια μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη»! Βέβαια τέτοιες δηλώσεις δεν γίνονται για να βάλουν… μυαλό οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Γίνονται για την… Ακριβοπούλου της κρατικής τηλεόρασης όπου στις ανταποκρίσεις της αντιλαμβανόμαστε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάθονται ουρά για να συναντήσουν το… χρυσό παιδί. Το οποίο όμως δεν μας ξεκαθάρισε τι εννοεί «μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη»; Υποπτευόμαστε ότι εννοούσε να παράγουν πλούτο τα… κακά κράτη κι εμείς οι… καλοί θα διορίζουμε στο Δημόσιο! «Το κακό με τον σοσιαλισμό» έλεγε ο Τσώρτσιλ «είναι ότι τα λεφτά των άλλων τελειώνουν»! Βέβαια από την άλλη ο Αλέξης έχει και τα δίκια του. Θέλει να διορίσει, να στήσει δικό του κράτος, ν’ αρπάξει ψήφους. Το ίδιο δεν έκαναν και οι προηγούμενοι του παλαιού καθεστώτος; Δεν διόριζαν οι Πασόκοι και οι Νεοδημοκράτες που είχαν κάνει τέχνη το... άθλημα; Να τώρα αυτά πληρώνουμε κι έχουμε υποταχθεί πλήρως στην γερμανική ΕΕ. Δεν μας υπέταξαν όμως. Οικειοθελώς υπογράψαμε μια σειρά από συμφωνίες που μας μετέτρεψαν σε αποικία μέσω του χρέους. Η υποταγή μας δεν έγινε ύστερα από έναν πόλεμο και μια κατοχή, αλλά ύστερα από επιλογή των κυβερνήσεων που πίστευαν πως αν μπούμε στην Ευρώπη, αυτομάτως θα γίνουμε Ευρώπη με όλα τα καλά της (επίπεδο ζωής, υποδομές, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός). Όμως κάναμε τραγικό λάθος όταν νομίσαμε πως ο εχθρός μας παραμένει ο Ιμπραήμ. Ο κακός μας εαυτός ήταν ο εχθρός. Κι αυτόν έπρεπε να πολεμήσουμε. Τον αφήσαμε ανεξέλεγκτο και ιδού η κατάντια μας. Βολοδέρνουμε σαν κράτος, σαν πολίτες. Τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν. Οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά, οι ηλικιωμένοι τρομοκρατημένοι από τις συντάξεις τους. Μια κοινωνία σε μόνιμη κατάθλιψη. Κι ένα κράτος με όλα τα μέτωπα του ανοικτά. Θα μας σώσει ο Αλέξης; Είδαμε και μάθαμε… Ο Κυριάκος; Αυτός θέλει, θα τον αφήσουν; Ίσως εδώ που φτάσαμε να μην μπορεί κανείς να μας σώσει. Ούτε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας…

Αλέξανδρος Λυκουρέζος- Νατάσα Καλογρίδη: Καρέ-καρέ ο νέος έρωτας που έβαλε «φωτιά» στα gossip πρωτοσέλιδα!

 

Είπε

«Θα φτιάξουμε ένα πλάνο μαζί, ώστε να αισθάνονται οι κάτοικοι ασφαλείς, αλλά και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να έχουν τα δικαιώματά τους».

Δημήτρης Βίτσας,

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατά την επίσκεψη του στην Λέσβο.

 

Μια σταγόνα ιστορίας
ΜΑΡΤΙΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
1972: Αρχίζουν εργασίες για την αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης. Οι εργασίες γίνονται με προοπτική να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για παραστάσεις.
1974: Νέο Δ.Σ. της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε. Πρόεδρος: Λάζαρος Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος: Ε. Βακάλης, Διευθύνων Σύμβουλος: Μιχ. Πίτσιος και μέλη: Αναστασίου Π., Παυλακέλλης Ι., Μητρέλιας Ε., Ουζουνέλλης Θ., Τσόχατζης Αλ., Τακτικός Φώτης, Τζανής Π., Σκληράκης Δημ.
1975: Συγκροτείται η Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ως εξής: Α΄ Γραμματέας: Ελευθ. Κιοσκλής, Β΄ Γραμματέας: Δημ. Καυλακώνης, Οικονομικού: Μιχ. Δουκάκης, Οργανωτικού: Γ. Μεταξάς, Διαφώτισης: Π. Αναγνώστου , Νεολαίας: Π. Αναγνωστόπουλος, Συνεταιριστικού: Δ. Βούρος και Αλληλεγγύης: Π. Παττές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 12:28
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση 31-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top