Δεύτερη Ανάγνωση 23-4-18

23/04/2018 - 16:44

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ…

Ας υποθέσουμε ότι αντί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκλεγόταν πρόεδρος της Ν.Δ. ο Μεϊμαράκης. Οι δημοσκοπήσεις θα ήταν καλύτερες ή χειρότερες για το κόμμα τους; Με υποθέσεις και με ασκήσεις επί χάρτου προφανώς δεν αντιμετωπίζεται η πραγματικότητα. Πλην όμως κι αυτές, έχουν την πολιτική τους σημασία. Τη στιγμή μάλιστα που παρατηρούνται τρία πράγματα. ΠΡΩΤΟΝ. Έχει «μπετονάρει» υπέρ της Ν.Δ. η δημοσκοπική διαφορά από τον Σύριζα. ΔΕΥΤΕΡΟ. Την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης, να πείσει με περίεργες δημοσκοπήσεις ότι μειώνεται η διαφορά. ΤΡΙΤΟΝ. Συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι της Κεντροδεξιάς παράταξης να έχουν «φρενιάσει» εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν οδηγεί σωστά την παράταξη, φωνάζουν. Χωρίς να διευκρινίσουν επακριβώς ποιός είναι ο σωστός δρόμος. Ενίοτε μάλιστα οι εκτιμήσεις και οι απόψεις τους να είναι αλληλοσυγκρουόμενες! Αλλά από μια πλευρά έχουν δίκιο. Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει σαν έναν ογκώδες άρμα γερασμένων επιβατών που διακατέχονται από παλιές αντιλήψεις αλλά και παλιές πρακτικές. Αλλά μ’ έναν οδηγό που θέλει να τους ξεβολέψει. Γιατί βλέπει τον βάλτο μπροστά και θέλει να του αλλάξει κατεύθυνση. Κι αυτό είναι κάτι που δεν βολεύει τους… φυλάρχους του κόμματος. Αλλά είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλείται ν’ απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μπορεί να ανανεώσει ένα γερασμένο κόμμα; Μπορεί να του αλλάξει κατεύθυνση και να μην βυθιστεί μαζί του; Γιατί την ίδια στιγμή που «πλακώνονται» μεταξύ τους, η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Και πολύ περισσότερο οι ψηφοφόροι της. Οι οποίοι, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο επέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να στρίψει το άρμα. Να δώσει πνοή στο κόμμα. Έστω και με τα ξενέρωτα μητρώα στελεχών. Απαίτηση όλων αυτών η Ν.Δ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Κεντροδεξιό κόμμα. Διότι εάν εκλεγόταν, ο κατά τα άλλα συμπαθής Μεϊμαράκης, μπορεί να μην άνοιγαν σαμπάνιες στου Μαξίμου. Αλλά είχαν έτοιμη την… διακομματική επιτροπή του ΕΣΡ. Είχαν έτοιμα τα σχέδια που με το πρόσχημα της συναίνεσης και των εθνικών λόγων θα περνούσε ο πονηρός Αλέξης Τσίπρας την στρατηγική του. Τους χάλασε τη σούπα η εκλογή Μητσοτάκη, που η τακτική του και η κάθετη αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια επιβραβεύεται δημοσκοπικά. Κι αυτό θα επιβεβαιωθεί στις εκλογές. Γιατί το γνωστό δίλημμα Δεξιών Αριστερών είναι ξεπερασμένο. Ο αγώνας δίνεται πλέον μεταξύ εκσυγχρονιστών και λαϊκιστών. Και σ’ αυτό το ερώτημα θα κληθούν ν’ απαντήσουν οι ψηφοφόροι…

Η Νέα Δημοκρατία (πάνω γραμμή) έχει πάρει κεφάλι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (κάτω γραμμή) από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και εκλέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκτοτε η πρωτιά αλλά και η διαφορά έχει «μπετονάρει». 

 

Είπε

«Δεν μπορώ να μην εκφράσω τον φόβο, ότι η απλή αναλογική μπορεί να φέρει ακυβερνησία στους δήμους. Έχω δει την αδυναμία συμφωνίας των παρατάξεων να συμφωνήσουν, ακόμα και σε σχετικά απλά θέματα».

Στρατής Κυρατζής

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης

 

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1965

Γεγονότα

- Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εκλέγεται ο Στυλιανός Τατάς με 50 ψήφους έναντι 26 του Ε. Ανεζίνου, ο οποίος και υποστηρίχθηκε από την ΕΔΑ. Στο νέο Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι: Ν. Μουράτης, Τάσος Ελευθεριάδης, Βας. Ηλείας, Ν. Σαράφης, Ι. Μανωλιός, Μ. Δεληγιάννης, Ε. Ψωμάς, Ν. Ψυχογιός, Μ. Κόκκινος, Δ. Ψωμαδέλλης και Ιγνάτιος Αργυρίου.

- Ιδρύεται σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Βορείου Τμήματος της Λέσβου με πρωτοβουλία του Προέδρου της Πέτρας Γ. Ξεντέ. Σκοπός του συνδέσμου η ίδρυση κονσερβοποιείου φρούτων, λαχανικών καθώς και ιχθυόσκαλας.

- Λειτουργεί ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός από «Το Μπουρίνι». Υπεύθυνος ο Αλέκος Πεσμαζόγλου, σε συνεργασία με τον ηλεκτρολόγο Μάριο Κρητικόπουλο. Μετά από μικρό διάστημα σταμάτησε, επειδή δεν του δόθηκε άδεια από το κράτος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey