Δεύτερη Ανάγνωση

19/04/2017 - 12:47 Ενημερώθηκε 26/04/2017 - 10:39

ΑΝΑΣΤΑΣΗ…

Πάσχα, ζωή, θάνατος, Ανάσταση! Τα αιώνια υπαρξιακά θέματα του ανθρώπου τα περιχαρακώνουμε σε απολαυστικά, ηδονικά τριήμερα. Και ήδη έχουμε κλείσει ραντεβού για το… αγωνιστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς! Καθότι, γνωστόν ήδη από τους… κατατρεγμένους Νεοέλληνες, η επόμενη αργία πέφτει Δευτέρα!

Η ηδονή του χρόνου σε παρασέρνει, σε κάνει να τρέχεις ασταμάτητα και κυλάει η ζωή μας σε μια ράγα που αδυνατείς να ελέγξεις την ταχύτητά της. Φτάνεις στο τέρμα κι έκπληκτος αναρωτιέσαι πότε έφτασες… Είναι οι μέρες τούτες που η περισυλλογή, η μνήμη ταυτίζεται με το Θείο δράμα, ενώ συνήθως μέσα σου ανακαλύπτεις το αίσθημα της κενότητας. Είναι οι υπαρξιακές αναζητήσεις που σφυρηλατούν τη συνείδηση, είναι η ροή του χρόνου που ρέει εκεί που χαράσσονται τα σύνορα ζωής και θανάτου. Είναι όλα αυτά που καθορίζουν την πορεία της ζωής του καθενός μας…. Πόσο μάλλον όταν αυτή έχει σφραγιστεί από απώλεια προσωπικών σου ανθρώπων, φίλων, γνωστών. Σαν να σπάνε βίαια οι δικλείδες ασφαλείας της ζωής σου. Στο τέλος όμως πάντα η ζωή βρίσκει το δρόμο της, που με τη δική της ρουτίνα, βουτηγμένη στα δικά της καθημερινά, ανθρώπινα προβλήματα, σε παρασέρνει στη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξής μας. Πένθος και ζωή σε μια αέναη μάχη, σε μια μάχη χωρίς νικητές. Αλλά και σε μια μόνιμη μάχη με τον εαυτό σου, με το Θείο, με τα αγωνιώδη ερωτήματα της ζωής…

Επιστρέφουμε ταχέως στην (επίγεια) ζωή όπου ως γνωστόν φέτος τα βαρελότα άρχισαν να πέφτουν προτού καν προλάβουν οι παπάδες να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη. Γιατί ο Παππάς της δικής μας ζωής μας, ο «κολλητός» του Αλέξη, έριξε νωρίτερα τα βαρελότα των δανειστών με μια νέα σειρά μειώσεων συντάξεων, μισθών, επιδομάτων. Μια ζωή όλο ορθοπεταλιές…. Υποταγμένοι, απεγνωσμένοι, τσακισμένοι, παθητικοποιημένοι, παρακολουθούμε αποσβολωμένοι το (μνημονιακό) χρόνο… Με μια και μοναδική ευχή. Να έχουμε την υγειά μας!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ EUROVISION

Για ποιο δημοψήφισμα Τουρκίας, ποιες εκλογές στη Γαλλία. Εμείς έχουμε τη Demy! Η δική μας απάντηση στην Ευρώπη της 13ης Μάιου, όπου το κορίτσι μας θ’ αγωνιστεί σκληρά στο Κίεβο προκειμένου να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Διότι ως γνωστόν οι… κακοί Ευρωπαίοι πέρυσι χωρίς να σεβαστούν τον αιώνιο πολιτισμό μας είχαν το θράσος (άκουσον, άκουσον) να μας αποκλείσουν από τον τελικό! Βεβαίως και ήταν δάκτυλος των δανειστών μας οι οποίοι επιμένουν να βάζουν εμπόδια στην πορεία του Αλέξη. Εμπρός λοιπόν, Demy, Αλέξη (με ολίγον Σουλτς) για μια Ευρώπη νέα…

 

 

Κέρδισε την εξουσία, έχασε το λαό… Κι εμείς ας το πάρουμε απόφαση. Θα γεράσουμε με τον Ερντογάν δίπλα μας…

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1966

 

Συγκέντρωση της ΕΔΑ Λέσβου

 

Κυβέρνηση αποστατών στην Ελλάδα με μια πολιτική σκηνή σε συνεχή ένταση με κεντρική αντιπαράθεση Γεωργίου Παπανδρέου και αποστατών. Ρευστό πολιτικό σκηνικό με φήμες να διατρέχουν όλη την κοινωνία περί πολιτικής εκτροπής. Η Αριστερά, εκφραζόμενη με την ΕΔΑ, πραγματοποιεί σειρά συγκεντρώσεων στην Αθήνα αλλά και στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση της ΕΔΑ στον κινηματογράφο «Αρίωνα».

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΑ μιλάει ο Κώστας Βασάλος, ο μετέπειτα βουλευτής του ΚΚΕ. Στη συνέχεια πολιτικό λόγο εκφωνούν οι βουλευτές του κόμματος Σταύρος Ηλιόπουλος, που εκλεγόταν από τη Β΄ Αθηνών (1958, 1961, 1963 και 1964), και ο Θεόφραστος Παππάς, βουλευτής Νομού Λέσβου (1961, 1963 και 1964). Και οι δύο, αφού ανέλυσαν την πολιτική κατάσταση, αναφέρθηκαν στους αποστάτες και το φόβο εκτροπής του πολιτεύματος.

 

ΕΙΠΕ

«Τώρα που είναι ώριμες οι συνθήκες, να στείλουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα για τη δημιουργία περισσότερων δήμων στο νησί».

Γιάννης Βατός, πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου στη συνάντηση στην Καλλονή

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΡΙΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Bird watching στην Ερεσό, στη Γέφυρα Ψαροποτάμου στις 8:30 π.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Μαχητές των δρόμων 8» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ. και στις 10 μ.μ.

- Η ταινία «Αρχηγός από κούνια» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Μαυραγάνη «Το ουζερί» στο «Δίαυλο» στις 7:30 μ.μ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ενημερωτική εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερεσού με θέμα «Η φύση και τα πουλιά της δυτικής Λέσβου» στις 11 π.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πλωμάρι στο Κέντρο Υγείας το πρωί.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάδου «Οδυσσέας Ελύτης» το απόγευμα.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

«Η κόμισσα της φάμπρικας» από το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey