FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

ΚΑΡΥΔΟΤΣΟΥΦΛΟ…

Εντάξει, δεν χρειάζεται να εμφανισθούν οι Τούρκοι. Μπορούμε και μόνοι μας, να γίνουμε «παστά ψάρια και να πέσουμε στην θάλασσα»! Έχουμε και λέμε: ΠΡΩΤΟΝ: Η… αυτοκρατορική επέλαση του Σαββίδη προέδρου του… αθλητικού συλλόγου ΠΑΟΚ κι εκλεκτού της συγκυβέρνησης στον… αγωνιστικό χώρο με πιστόλι. ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Τα όσα επακολούθησαν με δηλώσεις, αντεγκλήσεις, διακοπές αγώνων, στο facebook και το twitter να γίνεται… παρανάλωμα πυρός. ΤΡΙΤΟΝ: Όλα όσα είχαν προηγηθεί σε δικαστικές αίθουσες με προσθέσεις και αφαιρέσεις βαθμών αλλά και θεατών. ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Τα όσα θα επακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και τις επόμενες εβδομάδες στο ήδη ζοφερό κοινωνικό κλίμα. Η Ελλάδα του Τσίπρα αλλάζει! Όλα αυτά προφανώς κάνουν την εμφάνιση Ερντογάν περιττή! Ο οποίος εάν είναι έξυπνος θ’ αράξει στο χιλίων τόσων δωματίων, αρχοντικό του και θα μας αφήσει στην αυτοκαταστροφή μας. Είναι βέβαιο ότι θα το διαλύσουμε το μαγαζί. Κι αν δούμε και ησυχάζουν… επικινδύνως τα αθλητικά δρώμενα, ρίχνουμε στην πιάτσα τους «πολιτικοποιημένους» νέους των Εξαρχείων και κάνουν κάθε βράδυ λαμπόγυαλο την Αθήνα. Και ιδού αμέσως υπέρλαμπρη ιδέα: Αντί να τρέχει ο αρχηγός ΓΕΣ στον Έβρο για να κάνει περίπολο (!;), ας στείλουμε αυτά τα καλόπαιδα. Να πολεμάνε δεν θέλουν; Ε, ιδού λοιπόν πεδίο δόξης για έναν χρήσιμο πόλεμο. Αυτούς σίγουρα θα τους φοβηθεί ο πασάς! Βέβαια είναι λίγο unfair τέτοιες εποχές να κάνεις χιούμορ. Από τη μια η πραγματική απειλή εξ Ανατολάς, από την άλλη η άτσαλη αλλά κυρίως άκρως επικίνδυνη διχαστική ιδεοληψία της κυβέρνησης, «εμείς οι καλοί, οι προηγούμενοι οι κακοί». Σε κάθε τομέα. Από την πολιτική στο ποδόσφαιρο. Από την οικονομία στην ελευθεροτυπία. Σε μια εποχή που παίζουν οι μεγάλοι παίκτες τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια, πόσο μας λείπει ένας Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτός που είχε τονίσει στην Ελληνική Βουλή ότι: «Δεν υπάρχουν φίλοι κι εχθροί. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα». Και με άξονα αυτά, με καίριες συμμαχίες, μεγάλωσε την Ελλάδα. Για να την μικρύνουμε εμείς. Και μια χώρα δεν μικραίνει μόνο όταν χάνει ή «γκριζάρει» κάποιο έδαφος της. Μικραίνει κυρίως όταν κινείται σαν ένα καρυδότσουφλο εκπέμποντας σε φίλους κι εχθρούς την αδυναμία της. Να μας συγχωρέσουν οι σύντροφοι αλλά αν πιστεύουν ότι με τα καμώματα τους κάνουν μεγάλη και δυνατή την Ελλάδα, τότε πράγματι βρισκόμαστε σε διαφορετικούς κόσμους. Ευτυχώς δηλαδή. Αρκεί ο ευνουχισμένος λαός να αντιληφθεί το πρόβλημα και να επιλέξει τον σωστό κόσμο. Διαφορετικά δεν θα έχουμε καθόλου μα καθόλου καλά ξεμπερδέματα…

 

ΕΙΠΕ

«Για μένα, δεν έχει ξεκινήσει καμία προεκλογική περίοδος. Για μένα είναι περίοδος που κορυφώνεται η υλοποίηση του έργου που έχουμε εξαγγείλει και το οποίο έχουμε ονειρευτεί για το νησί μας».

Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου («Πολιτικά»)

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 ΜΑΡΤΙΟΣ 1971

Μέγας ευεργέτης ο Στρατής Ελευθεριάδης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης, αποφασίζει να ανακηρύξει μέγα ευεργέτη της πόλης τον Στρατή Ελευθεριάδη και να αναρτηθεί η φωτογραφία του στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Επίσης αποφασίζεται να πάρει το όνομα του ο δρόμος από την παραλία της Βαρειάς μέχρι τη διασταύρωση Μυτιλήνης-Ταξιάρχη. Ο Στρατής Ελευθεριάδης γεννήθηκε το 1897 στη Μυτιλήνη, σπούδασε νομικά αλλά ασχολήθηκε με θέματα της τέχνης. Αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ παράλληλα εξέδιδε και βιβλία τέχνης. Ανακάλυψε τον ζωγράφο Θεόφιλο και ίδρυσε το ομώνυμο Μουσείο που βρίσκεται στο Ακρωτήρι. Πέθανε το 1983.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 14:17
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση 10-3-18 Δεύτερη Ανάγνωση 14-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top