Δεύτερη Ανάγνωση

03/05/2017 - 11:00

Η ΚΥΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ…

Λέτε η γειτόνισσά μου, η κυρά Γιαννούλα, άμα πάει να ψηφίσει, να θυμηθεί ότι η κυβέρνηση κατέβασε τροπολογία στη Βουλή χωρίς τη σχετική εισήγηση του Λογιστηρίου της Βουλής και να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Θα θυμηθεί όμως ότι τα Χριστούγεννα πήρε πεντακόσια ευρώ ως υποτιθέμενη 13η σύνταξη, θα θυμηθεί ότι ο γιος της νοίκιασε σε ΜΚΟ με χίλια πεντακόσια ευρώ τον μήνα ένα διαμέρισμα που είχε αποκτήσει με τα λεφτά που έπαιρνε επί … επαράτων κυβερνήσεων μεταπολίτευσης. Θα θυμηθεί ότι με κάτι πεντάμηνα που γίνανε οκτάμηνα ο εγγονός της βγάζει το χαρτζιλίκι του. Και πιθανόν αργότερα στη ζούλα, ποιος ξέρει μ’ ένα καλό «σπρώξιμο», μονιμοποιηθεί!

Γιατί λοιπόν να μην ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ σε θέλω Κυριάκο και Αθανασίου… Τι απαντάμε στην κυρά Γιαννούλα; Να αφήναν τον ΣΥΡΙΖΑ να περνούσε την τροπολογία; Ε και τι άλλαξε τώρα που έγινε τόσο ντόρος; Πήρε καμιά ψήφο η Ν.Δ. ή έστω κάποιο άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης; Προφανής η απάντηση.

Βέβαια θα μου πείτε ότι το προσφυγικό αφορά τη Λέσβο όπου ούτως ή άλλως η Ν.Δ. με χίλιες ψήφους πάνω, με χίλιες κάτω, μία έδρα είχε, πάλι μία έδρα θα έχει. Και άλλη μία έδρα προφανώς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα όμως είναι πόσες κυρά Γιαννούλες υπάρχουν στη φτωχοποιημένη πλέον Ελλάδα, οι οποίες είναι… πελάτισσες της πολιτικής της κυβέρνησης;

Διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι στοχευμένη σ’ αυτό το κοινό που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, βρίσκεται σε απόγνωση, είναι δεκτικό στο δηλητήριο του διχασμού και ολοένα και περισσότερο εξαρτάται από επιδόματα και πεντάμηνα. Και τις εκλογές δεν τις καθορίζουν ούτε οι δημοσκόποι, ούτε όσοι γράφουν στις εφημερίδες.

Από την άλλη , υπάρχει η Ν.Δ. με τον Κυριάκο μ’ έναν διαφορετικό λόγο, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί όμως; Όχι. Γιατί ο Κυριάκος δεν πρέπει να μιλάει μόνο σαν ένας ψυχρός λογιστής. Πρέπει να μιλήσει στην ψυχή του λαού, να του δώσει ένα όραμα τέτοιο που να μπορέσει ν’ ανατρέψει τον λαϊκισμό του Αλέξη. Και παράλληλα να δώσει μέσα στο κόμμα τη χροιά της ανανέωσης των προσώπων. Γιατί μπορεί ένας Κυριάκος να μην αρκεί να φέρει την άνοιξη, αλλά από την άλλη και ο ίδιος πρέπει ν’ αλλάξει…

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ…

Για τους εργαζόμενους υπάρχει η Εργατική Πρωτομαγιά. Για τους ανέργους υπάρχει «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»!!!

 

Τότε που δεν είχαμε tablet και game boy. Τα περιοδικά της παιδικής μας ηλικίας…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

Ο Κουν στη Μυτιλήνη

 

Το «Θέατρο Τέχνης» του Κάρολου Κουν δίνει σειρά παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Παρουσιάζει τα έργα του Λουίτζι Πιραντέλο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» και το «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα».

Στο τέλος των παραστάσεων ο Κάρολος Κουν αποστέλλει ευχαριστήρια επιστολή στον δήμαρχο Μυτιλήνης τονίζοντας: «Φεύγοντας από τη Μυτιλήνη, όπου είχαμε τη μεγάλη χαρά να εμφανισθούμε τις τελευταίες τρεις ημέρες στο άρτιο Δημοτικό Θέατρο που τιμά όχι μονάχα τη πόλη, μα και το νησί σας, αισθανόμαστε βαθύτατη την υποχρέωση να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες».

 

 

ΕΙΠΕ

«Οι Έλληνες και οι Λέσβιοι ειδικά γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει προσφυγιά και μετανάστευση».

Σταύρος Μυρογιάννης, διευθυντής του Κέντρου Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση διοργανώνει εκδήλωση στην Π. Βορείου Αιγαίου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις 6 μ.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Σάμου, Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Χίου, αντιπροσώπων για τα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, αντιπροσώπων για το συνέδριο της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.

ΑΓΟΡΑ

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις, οι οποίες και θα διαρκέσουν μέχρι 15 Μαΐου 2017.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας: «Καφενεία σε Δύση & Ανατολή» στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης 7-9 μ.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Έκθεση ζωγραφικής της Νίκης Ελευθεριάδη «Τοπία της Λέσβου και της φαντασίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη από τις 10 έως τις 2:30 μ.μ. & από τις 7 έως τις 9 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημερίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου με θέμα «Οδήγηση: μια συνήθεια που μπορεί να γίνει επικίνδυνη» στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 6:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Η Καλύτερη Στιγμή τους» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey