FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…

Πολύς θόρυβος για μια συνέντευξη της συζύγου του Πρωθυπουργού σε εφημερίδα. Λογικό, σύζυγος του Πρωθυπουργού είναι άλλωστε. Από την άλλη όμως, πολλές υπερβολές. Αξίζουν κάποιες παρατηρήσεις:

ΠΡΩΤΗ: Δικαιούται η σύζυγος Πρωθυπουργού να δώσει συνέντευξη; Γιατί να μην μπορεί; Όπως κάθε Έλληνας που με δημοσιογραφικά κριτήρια κρίνεται ενδιαφέρουσα μια συνέντευξη, ελεύθερα μπορεί να την παραχωρήσει. Εδώ η Μισέλ Ομπάμα, η γυναίκα του Μακρόν και τόσες άλλες κάθε τόσο συνεντευξιάζονται. Τις κατηγόρησε κανείς; Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει εάν της κάνει καλό ή κακό. Στην ίδια ή στον σύζυγο της Πρωθυπουργό.

ΔΕΥΤΕΡΗ: Μεγάλη συζήτηση έγινε σχετικά με τις απαντήσεις. Συμφωνείς κανείς ή διαφωνεί, οι απαντήσεις που έδωσε η σύζυγος του Πρωθυπουργού προφανώς θεωρούνται και λογικές και φυσιολογικές. Συριζαία είναι και μάλιστα σύζυγος του Πρωθυπουργού. Τι έπρεπε να απαντήσει; Να πει ότι έλεγε ψέματα ο σύζυγός της; Να του κάνει κριτική και μάλιστα δημόσια; Ή μήπως να περάσει τα μηνύματα της αντιπολίτευσης;

ΤΡΙΤΗ: Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και δήλωσε: «Αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν με αφορμή τη συνέντευξή της υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο της πολιτικής αντιπαράθεσης και φτάνουν στην ωμή χυδαιότητα». Ποιος όμως και με ποια κριτήρια καθορίζει τα όρια μεταξύ «πολιτικής αντιπαράθεσης και ωμής χυδαιότητας»; Διότι οι απόψεις αυτές θα είχαν αξία όταν ανάλογα παρέμβαινε στις αήθεις επιθέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβερνητικών παραγόντων όταν αυτό ήταν στην αντιπολίτευση. Χαρακτηρισμοί που συνεχίζονται και μέχρι σήμερα σε στελέχη της αντιπολίτευσης στις οποίες η λιγότερη χυδαία είναι «Γερμανοτσολιάς»!

ΤΕΤΑΡΤΗ: Στην ίδια εφημερίδα που δημοσιεύθηκε η συνέντευξη της συζύγου του Πρωθυπουργού δημοσιεύτηκε άλλη μια συνέντευξη η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Κι αυτή ήταν που έπρεπε να ανησυχήσει τους αντιπάλους του Πρωθυπουργού. Ειδικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Διότι το να βγαίνει ο Γιάννης Λούλης, γνωστό όνομα του χώρου, κατατασσόμενος στο στρατόπεδο των Καραμανλικών, και να λέει πως «ο Τσίπρας είναι εδώ για να μείνει». Συμπεραίνοντας πως «τα δύο πρώην κυρίαρχα κόμματα παραμένουν απωθητικά»!

Άρα καμία αξία δεν έχει το τι θα πει η σύζυγος του Πρωθυπουργού, ο θείος του ή όποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του. Σημασία έχει το τι λένε πρόσωπα και παράγοντες του αντιπολιτευόμενου χώρου σαν κι αυτό του Γιάννη Λούλη. Αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η ομογενοποίηση του χώρου από τις διάφορες φυλές και η προβολή μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης.

 


Τέλος εορταστικής περιόδου. Επανήλθαμε στη συνήθη ελληνική πραγματικότητα…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1963 

Γίνεται η Πλατεία Σαπφούς 

Κατεδαφίζονται τα κτίσματα του παλαιού Τελωνείου στην Προκυμαία Μυτιλήνης κι έτσι δημιουργείται ένας μεγάλος ανοικτός χώρος για τον οποίο υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί ένα πάρκο ή μια πλατεία. Οι τοπικές εφημερίδες με δημοσιεύματα επιχειρηματολογούν για πάρκο ή για πλατεία. Μετά από εξέταση αποφασίζεται στον ανοικτό αυτόν χώρο να δημιουργηθεί πλατεία.

Το έργο ανατίθεται με διαγωνισμό στον εργολάβο Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνο Μπαζίγο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες ολοκληρώνονται και δημιουργείται η πλατεία που αργότερα βαφτίστηκε πλατεία Σαπφούς.

 

ΕΙΠΕ

«Θα μπορούσαμε τα επόμενα χρόνια να αξιοποιήσουμε κατά πολύ περισσότερο τη δυναμική της αγοράς της Κωνσταντινούπολης. Είμαστε το πρώτο μεγάλο νησί που συναντούν οι επισκέπτες της Πόλης, οι οποίοι παραθερίζουν στα απέναντι παράλια».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα στο Δημοτικό Σχολείο στις 4 μ.μ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

Οι πολίτες, άντρες και γυναίκες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να καταθέσουν τα ερωτήματά τους, τα οποία αφορούν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, στη Νομική Σύμβουλο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λέσβου (Ζωοδόχου Πηγής 71), τηλ. 22510-55238, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία THE BACHELOR 2 στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία THE GREATEST SHOWMAN στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το καυτό και πάντα επίκαιρο ζήτημα του ασφαλιστικού και των συντάξεων θα αναλύσει ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Οι «ΑΣΤΕΓΟΙ» παρουσιάζουν Αφιέρωμα στο Αμερικάνικο Θέατρο με τίτλο «Φοβάσαι τον θάνατο;» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιεί την κοπή της Βασιλόπιτας στις 12:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική Ομάδα ΦΟΜ παρουσιάζει το έργο «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σεφτελή.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κώστας Χατζής στο Κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top