FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ…

Παράξενες μέρες… Διότι πρωτοβρόχια μπορεί να μην έχουμε, αλλά κατακλυζόμαστε από τόσα και τόσα γεγονότα, που αδυνατεί ο νους του μνημονιακού Νεοέλληνα να αφομοιώσει! Διότι τι να πρωτοαφομοιώσεις; Τον Ευκλείδη που δηλώνει ότι δεν του τράβηξαν οι δανειστές τ’ αυτιά στις Βρυξέλλες; Το ότι βέβαια τα δικά μας έχουν ξεχειλώσει από το τράβα - τράβα, προφανώς μικρή σημασία έχει. Πάντως για ένα είμαστε σίγουροι: Ότι και για τούτη την αξιολόγηση έχουμε να τραβήξουμε τα πάνδεινα. Τον επίτροπο Μοσχοβισί που ομολόγησε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε μόνιμο καθεστώς επιτροπείας μέχρι να μειώσει το χρέος στο 75%; Δηλαδή ποτέ! Κι ας λένε οι εκφραστές της δίκαιης ανάπτυξης ότι οσονούπω ξετινάζουμε το μνημόνιο από τις πλάτες μας. Τον Μακρόν με την Μπριγκίτ να βολτάρουν στην Αθήνα και από τα πίσω, δεκάδες επιχειρηματίες να συζητούν συμφωνίες με άγνωστο ποιους ωφελούν; Τον Κυριάκο που προτιμά να συναναστρέφεται με νεαρά παιδιά παρά με τους γηραιούς (στα μυαλά) βουλευτές του; Και μεταξύ μας, καλά κάνει αλλά ας έχει το νου του στους Καραμανλικούς… Ποτέ δεν ξέρεις. Τον Μαλέλλη που αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ έχοντας στο πίσω μέρος της κεφαλής του να κατέβει υποψήφιος στη Λέσβο; Πού πας ρε Σταμάτη, ξέρεις τι έχεις να τραβήξεις και με ποιους μπλέκεις; Και πράγματι είναι άξιον απορίας. Τι κάνει έναν τόσο πετυχημένο στον κλάδο του, που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων μέσα από τηλεοπτικό κανάλι, να θέλει να τα παρατήσει όλα και να έλθει να εγκατασταθεί εδώ; Εάν βέβαια εκλεγεί… Και συνεχίζουμε. Μπορείς να αφομοιώσεις μια δημοσκόπηση, την πρώτη μάλιστα της σαιζόν, που καταγράφει πρόθεση ψήφο στην προηγούμενη Ν.Δ. μόλις και μετά βίας ένα 22%; Την στιγμή που στην ίδια δημοσκόπηση, στους αναποφάσιστους καταγράφεται ποσοστό 20%, αποχή 9% και λευκό 4%; Και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, τι είχε, τι έχασε. Αλλά τόσο χαμηλά ποσοστά στην Ν.Δ. σε μια τέτοια μάλιστα περίοδο; Προφανώς και κάτι δεν πάει καλά δίνοντας την ευκαιρία στον Αλέξη να …ξερογλείφεται τους αναποφάσιστους! Για την επένδυση του Ελληνικού, τι να πούμε; Όταν κάποια επιχείρηση απολύει κανά υπάλληλο, οι εκφραστές της …δίκαιης ανάπτυξης ξεσηκώνονται ενάντια στους …κακούς ιδιώτες επιχειρηματίες. Εδώ που μιλάμε για μια επένδυση που θα δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, τσιμουδιά… Τελικά μόνη παρηγοριά η Εθνική μπάσκετ. Ας κερδίσει αύριο για να μας δώσει την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την μίζερη μελαγχολία του Σεπτέμβρη…

ΑΠΟΡΙΑ

Αν ο Αλέξης κάνει τον Ανδρέα, ποιος θα κάνει τον Άκη;

 

 


Την πρώτη Σεπτεμβρίου όλες οι αθηναϊκές εφημερίδες καταγράφουν πτώση στην πανελλαδική τους κυκλοφορία. Εκτός από δύο: το «Μακελειό» με τίτλο «Με πάσαρε σε άνδρες» και η «Espresso» με τίτλο «Από τις τσόντες στο Survivor», είχαν αύξηση φύλλων 1.920 και 470 αντίστοιχα! Διότι πάνω απ’ όλα η ενημέρωση…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1951

Εκλογές με 6 έδρες στο Ν. Λέσβου

Εκλογική πρεμιέρα για το νέο κόμμα του στρατηγού Παπάγου «Ελληνικός Συναγερμός», που έρχεται πρώτο με ποσοστό 36,53%. Ακολουθεί η Εθνική Πολιτική Ένωσις του Πλαστήρα με 23,49%, το Κόμμα Φιλελευθέρων του Σ. Βενιζέλου με 19,04% και η ΕΔΑ με 10,57%. Στην Λέσβο, ο Παπάγος αποσπά ποσοστό 29,86% με δύο βουλευτές: Τον Γ. Βιτούλια με 6.284 ψήφους και τον Δ.Π. Γεωργαντέλλη με 3.071 ψήφους. Η ΕΔΑ έρχεται δεύτερο κόμμα με 26,46% αλλά με έναν βουλευτή, τον Γ. Σίμο με 6.569 ψήφους. Η ΕΠΕΚ ναι μεν ήρθε τρίτο κόμμα στον Νομό μας με ποσοστό 23,55%, αλλά ανέδειξε δύο βουλευτές: Τον Μίμη Γαληνό με 3.820 ψήφους και τον Αρ. Πάλλη με 2.497 ψήφους. Το Κόμμα Φιλελευθέρων (ποσοστό 11,38%) εξέλεξε βουλευτή τον Θ. Τρύφων με 1.838 ψήφους. Το κόμμα του Γ. Παπανδρέου έλαβε ποσοστό 8,75% χωρίς να εκλέξει βουλευτή.

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Δεν θα βρείτε άλλη χώρα στην Ε.Ε., που να έχει στηρίξει τόσο τη Λέσβο».

Γενς Πλάιτνερ Γερμανός πρέσβης (ΕΜΠΡΟΣ)

 

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ..

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εικαστικό πρότζεκτ «Το σώμα είναι η νίκη και η ήττα των ονείρων» του Νικόλα Βαμβουκλή στην Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας έως τις 10/9.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Έκθεση ζωγραφικής «Στιγμές» της Μαρί Κωνσταντέλλη στη Δημοτική Πινακοθήκη «Χαλίμ Μπέη» (ώρες 08:30-14:30 και 19:00- 22:00) έως 12/9.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Ο σωματοφύλακας του Εκτελεστή» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

2ο Αγώνας Δρόμου Τιμής και Μνήμης των συμπατριωτών μας, θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής, στα Τσαμάκια στις 11:30 π.μ..

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Εκδήλωση με θέμα: «Ο Διπλός Λίθινος Ληνός που εκτίθεται στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά», με ομιλητή τον Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου στις 6:30 μ.μ..

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, διοργανώνει, στο εστιατόριο «Ευκάλυπτος» στην Παναγιούδα, λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και πλούσια δώρα στις 9 μ.μ..

ΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση-ομιλία στην Μυτιλήνη «Μεγαλώνοντας Συναισθηματικά “Έξυπνα” Παιδιά» στις εγκαταστάσεις του «Ο2 Oxygenfitness», Ναυμάχου Παπανικολή 11 (1ος όροφος).

 

ΤΡΙΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, και με την φροντίδα του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9:30 μ.μ..

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top