Δεύτερη Ανάγνωση

04/11/2017 - 11:01

ΣΕΞ, ΨΩΝΙΑ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ και άλλα…

Εντυπωσιακά τα συμπεράσματα δύο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Με... περισσότερο σεξ «απαντούν» στην κρίση οι Έλληνες το συμπέρασμα της πρώτης! Η δεύτερη αφορά τα σούπερ μάρκετ. Ένα 22% τα επιλέγει μόνο και μόνο για βόλτα, διασκέδαση και ψυχαγωγία! Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δε δεύτερη από το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

ΠΡΩΤΟ συμπέρασμα. Ο Έλληνας αντιστέκεται στην κρίση με το δικό του τρόπο. Περισσότερο σεξ χωρίς να πτοείται από μνημόνια με τους ανέραστους Σόιμπλε, Μέρκελ, Λαγκάρντ κ.λπ., βγάζοντας τα μάτια του στο κρεβάτι. ΔΕΥΤΕΡΟ συμπέρασμα. Μύθος ότι οι ξένοι μάς τα πήραν όλα. Τα χρειαζούμενα, έχουμε που τα έχουμε, αν τα αξιοποιήσουμε κατάλληλα δρουν ως αντίδοτο στην όλη κατάσταση. Και δρουν κατάλληλα μάλιστα ως φάρμακο για όσους πάσχουν από κατάθλιψη λόγω των οικονομικών καταστάσεων. Άρα τι καλύτερο φάρμακο από περισσότερο σεξ! ΤΡΙΤΟ συμπέρασμα. Τα σούπερ μάρκετ πλέον δεν είναι απλά ένας καταναλωτικός χώρος. Επιτελούν έναν ρόλο που συμβάλλει στην ψυχολογική ηρεμία του Έλληνα που όλη τη μέρα είναι στρεσαρισμένος. Ως εκ τούτου, τα… ιδρύματα αυτά θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Και γιατί όχι να συνυπάρξουν με πολιτιστικές δραστηριότητες! ΤΕΤΑΡΤΟ συμπέρασμα. Η διαδρομή από το κρεβάτι στο σούπερ μάρκετ για βόλτα και χαλάρωση εικάζεται ότι θα συμβάλλει ιδιαίτερα στο δέσιμο των οικογενειών. Πόσο μάλλον όταν η λίστα με τα ψώνια συντάσσεται εν ώρα της γενετήσιας πράξης.

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τους παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου και καλούνται να προβούν στις κατάλληλες παρεμβάσεις. Διότι ενίοτε τα νούμερα ιχνηλατούν και αποκαλύπτουν τις μύχιες όποιες σκέψεις της ελληνικής κοινωνίας. Νούμερα που είναι καθοριστικά για την πορεία της χώρας στα μνημονιακά χρόνια. Όπως κι αυτά που αποτυπώνονται στους δείκτες της AGB που καταγράφει την τηλεοπτική μας συμπεριφορά. Π.χ. την παρέλαση της εθνικής εορτής που μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι το προηγούμενο Σάββατο παρακολούθησε το 40% την Ελλήνων! Αλλά το ντιμπέιτ για την Κεντροαριστερά που διεξήχθη δύο μέρες μετά το παρακολούθησε μόλις ένα ισχνό 1,5%! Δηλαδή ούτε τους δικούς τους δεν κατάφεραν να συγκινήσουν! Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί το δεύτερο ντιμπέιτ με την ελπίδα μήπως και… τσιμπήσουν καμιά τηλεοπτική μονάδα. Διαφορετικά θα βυθιστούν εν μέσω «Nomads» και «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Τελικά φαίνεται πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε για τίποτα άλλο παρά για σεξ και ψώνια…

 


Με το βλέμμα στο χθες! Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» κυκλοφόρησε χτες με πρωτοσέλιδο που παραπέμπει στη δεκαετία του ’80! Ανδρέας Παπανδρέου σε προεκλογική συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δώσει γραμμή για τις εκλογές του νέου Κεντροαριστερού φορέα…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1970

 

Γεγονότα

 

- Διενεργούνται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη δύο εκπροσώπων στη Συμβουλευτική Επιτροπή που είχε συστήσει η Χούντα. Οι πρώτοι σε ψήφους Π. Χατζηστεφανής 13 ψήφοι, Ν. Μαστραντωνάκης 11 ψήφοι, Ι. Κεφάλας 9 ψήφοι, Κ. Τομάρη 8 ψήφοι και Ε. Ατταλιώτης 4 ψήφοι.

- Πεθαίνει ο Κλεάνθης Μυρογιάννης που είχε γεννηθεί το 1871. Ο Kλ. Μυρογιάννης ήταν μαέστρος και διηύθυνε επί χρόνια την ορχήστρα του κήπου.

- Συσκέψεις σε χωριά της Λέσβου από τον νομάρχη Λέσβου Κ. Δορκοφίκη με σκοπό να εξετάζονται τα προβλήματα αλλά και να εμπεδώνεται το πνεύμα της… εθνικής επανάστασης.

 

 

ΕΙΠΕ

«Η νέα ηγεσία πρέπει να αναλάβει την οικοδόμηση της Κεντροαριστεράς χωρίς αποκλεισμούς και… προαπαιτούμενα αλλά και εκ των προτέρων διανομή ρόλων και αξιωμάτων».

Γιάννης Βατός, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΡΟΤΑΡΥ

Σε πανηγυρική συνεστίαση θα εορτάσει τις Εθνικές Επετείους 28ης Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου με ομιλητή της βραδιάς τον ε.α. αντιναύαρχο ΠΝ Δημήτριο Παπαγιαννίδη, με θέμα: «28 Οκτωβρίου 1940, ημέρα δόξας της Ελλάδας - 8 Νοεμβρίου 1912. Η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην απελευθέρωση της Λέσβου» στο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» στις 9 μ.μ.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους» διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον Γεωπολιτικό - Ιστορικό Αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά. Η διάλεξη με θέμα «Νοητική Ηγεσία & Γεωπολιτική Φιλοσοφία» θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Lasia» στις 7 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κώστας Πρατσινάκης στο «Πανελλήνιο» στις 10 μ.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- «HOME SWEET HOME» («Σπίτι μου σπιτάκι μου») του VOLKAN ASLAN στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Ποιοι και γιατί θέλουν να φάει τη σφαλιάρα της» στο θεατράκι των «Αστέγων». Θα ακολουθήσει συζήτηση, στις 9 μ.μ.

- Η ταινία «Εκδικητής» στο «Cine Αρίων».

- Η ταινία «SUCCESS STORY» στο «Cine Αρίων».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μόριας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κατακτώντας την Ελευθερία», στην Αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στις 5.30 μ.μ.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017 «Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!» από την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 11 π.μ.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο Σύλλογος «ΟΡΕΙΑΣ» θα περπατήσει από το Σκαμιούδι Πολιχνίτου μέχρι το Λισβόρι. Συνάντηση στο «My Market» στις 9:30 π.μ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ στο πλαίσιο της Γ΄ Εθνικής στο Γήπεδο Μυτιλήνης στις 3 μ.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

Ομιλία με θέμα: «Τα συναισθήματα των παιδιών» από τη Δρ. Σεβαστή Φωκά στο Κέντρο Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δαφίων στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων που διοργανώνει η «Αγκαλιά» στις 6 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey