FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

ΣΥΝΕΣΗ

«Η διαφύλαξη της διεθνούς δικαιοταξίας αποτελεί αυτονόητο χρέος» δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με την ασυλία των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στη χώρα μας. Ουδεμία αντίρρηση. Μόνο που άλλο το να είσαι ένας πολίτης, έστω κι αν είσαι πρόεδρος ενός τέτοιου συνδικαλιστικού σωματείου, κι άλλο το να είσαι ηγέτης μιας χώρας. Και δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει τον «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλλι προκειμένου να γνωρίζει ή να αντιλαμβάνεται κανείς πώς ναι μεν το ισχύον δίκαιο θα πρέπει να καθορίζει τις σχέσεις ανθρώπων και κρατών, πλην όμως ότι το δίκαιο είναι και συνάρτηση ισχύος του κάθε κράτους. Και ερμηνεύεται ενίοτε με βάση τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών. Καλώς κακώς.

Με βάση αυτά πώς είναι δυνατόν να μην κατανοήσουμε τις δυσκολίες χειρισμού που έχει ο Πρωθυπουργός για το θέμα αυτό. Θα πείτε είναι λογικές αυτές; Όχι, αλλά είναι η άτιμη η πραγματικότητα! Και τι λέει η πραγματικότητα; ΠΡΩΤΟΝ. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος. Με την οικονομία στη γνωστή κακή της κατάσταση. Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να συμβιβάσει από τη μια τις ιδεοληψίες πολλών στελεχών της και από την άλλη την οπτική της πραγματικότητας. Αυτά δεν της αφήνουν και πολλά περιθώρια να παίξει στην περιοχή μας σαν μεγάλος παίκτης. Ευτυχώς που τουλάχιστον είμαστε στην Ε.Ε.! ΔΕΥΤΕΡΟ Η Τουρκία βρίσκεται ανάμεσα στις ισχυρές χώρες του κόσμου. Είναι μέλος του γκρουπ των 20 πανίσχυρων κρατών του κόσμου που κατά τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάζει και διαβουλεύεται. ΤΡΙΤΟΝ. Απέναντι στα παράλια βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη διαμέσου της Ελλάδας. Και πρώτος τους σταθμός βέβαια η Λέσβος. Άρα ο Ερντογάν διαθέτει έναν ιδιαίτερα ισχυρό μοχλό πίεσης έναντι της χώρας μας. ΤΕΤΑΡΤΟΝ Αυτή τη στιγμή διεξάγεται στην περιοχή μας μια γεωπολιτική σύγκρουση. Κι εμείς ως ουσιαστικό σύνορο δεχόμαστε όλη την πίεση της σύγκρουσης αυτής.

Συμπέρασμα. Απαιτούνται όχι μόνο λεπτοί χειρισμοί από τα κυβερνητικά (και όχι μόνο) πρόσωπα που έχουν πλήρη και σφαιρική επίγνωση της όλης κατάστασης. Απαιτείται κυρίως ψυχραιμία πολιτικών παραγόντων αλλά και του ίδιου του λαού. Είχε επισημάνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος σε ομιλία του στη Βουλή μετά από μια παρόμοια εθνική κρίση: «Να το πάρουμε απόφαση ότι δεν υπήρξε ποτέ «Θεός της Ελλάδος». Ένας είναι ο Θεός δι’ όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότατης, η επαφή με την πραγματικότητα. Ιδού τι θα μας βοηθήση θετικά να επανορθώσωμεν ότι είναι επανορθώσιμον».

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της NIELSEN, ο ΣΚΑΪ ήταν πρώτος τόσο στο σύνολο του κοινού όσο και στις ηλικίες 15-44. Εντυπωσιακή ήταν και η πρωτιά στο prime time, τόσο στο σύνολο του κοινού, όσο και στις ηλικίες 15-44.όπου βέβαια βασικό ρόλο έπαιξε το «Survivor». Πάντως ο τηλεθεατής ψήφισε τον… Κανέναν! Διότι εάν προσθέσει κανείς τα νούμερα δίνουν ένα 78,30%. Το υπόλοιπο 21,7% που είναι και πλειοψηφία που βρίσκεται;

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1957 

Εγκαινιάζεται το ξενοδοχείο «Λέσβιον» 

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνη και παρόντων του Νομάρχη Λέσβου Σωτήρη Σταματιάδη, του Δημάρχου Απόστολου Αποστόλου, εκπροσώπων των αρχών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου «Λέσβιον» ιδιοκτησίας Άκη Δημητράκα. Το ξενοδοχείο ήταν Β΄ κατηγορίας, είχε 36 δωμάτια 66 κλινών. Μετά τον Αγιασμό μίλησαν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο πληρεξούσιος του ιδιοκτήτη Αντωνάκας καθώς και ο εργολάβος του έργου Ράπτης. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας: «Οι πολυπληθείς επισκέπται οι οποίοι περιήλθον και περιεργάστηκαν το νεόδμητον ξενοδοχείον απευθαύμασαν τον πλούτον, τας ανέσεις και την καλαίσθητον εσωτερικήν του διακόσμησιν, τα οποία το καθιστούν αληθινόν απόκτημα δια την πόλιν μας» (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αρ. φ. 3906/22-1-1957).

 

EIΠΕ

«Όλα εξαρτώνται από τις ροές και όχι από εμάς. Εμείς τρέχουμε να ανταποκριθούμε κάθε φορά».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλιοπωλείο «Book and Art» και η μικρή μας συγγραφέας Ειρήνη Παροίκου παρουσιάζουν το βιβλίο: «Ένα προσφυγάκι θυμάται» στις 7:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «THE BACHELOR 2» στο «Cine Αρίων».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΦΟΡΙΑ

Λήξη προθεσμίας παράτασης πληρωμής τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία των «Μάγμα» στο «Fisheye».

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Ρίψη σταυρών στη θάλασσα. Εορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή, Φανή, Φώτιος (Φώτης), Τριάδα, Ουρανία, Ιορδάνης, Ιορδάνα, Περιστέρης, Περιστέρα, Θεοφάνης, Θεοφανία και Θεοχάρης.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου κόβει την πίτα του και κάνει τον απολογισμό δράσης του 2017 στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξεκινά η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για οκτώ θέσεις για την Υπηρεσία Ασύλου Μυτιλήνης, πληροφορίες στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

ΑΓΟΡΑ

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιεί την κοπή της βασιλόπιτας στις 12:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top