Δεύτερη Ανάγνωση

03/11/2017 - 11:09

ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ…

Μπορεί να λέτε εσείς, αλλά ο Αλέξης το παίζει μια χαρά το παιχνίδι του! Κι αυτή είναι η επιτυχία του, που μαζί με τον Καμμένο και την παρέα του το υπηρετούν πιστά. Να έχουν υπνωτίσει τον κόσμο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα να φαίνονται απολύτως συνηθισμένα. Και να τα ξεχνάμε όλα, ακόμα και τα πιο παράδοξα μόλις περάσουν λίγα 24ωρα. Άλλωστε πέφτουν τόσα πολλά καθημερινά, ο κόσμος δεν προλαβαίνει να τα αφομοιώσει μένοντας ενίοτε κατάπληκτος. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν πονάει. Ξεχάσαμε την εμπλοκή Καμμένου στο Noor1 ή το καζίνο που έπαιζε στο Λονδίνο. Και θα ξεχάσουμε σε λίγο και τις Μαρίες Αντουανέτες της κυβέρνησης που προσβάλλουν την αισθητική μας. Θα ξεχαστεί και η ταλαιπωρία στους Αθηναίους με τα εισιτήρια, θα ξεχαστούν οι ζημιές στα σπίτια τους, όλα σιγά σιγά λησμονιούνται. Για να μην πάμε σε παλαιότερα ζητήματα που έχουν πλέον πέσει στη δίνη της λησμονιάς που δέρνει τούτον τον… περήφανο λαό. Αφήστε από δηλώσεις που μας τις εκτόξευσαν, αλλά μετά μπήκαν κι αυτές στο τσουβάλι της λησμονιάς. Από το «Νησί των Επενδύσεων» (!;) στη άμεση (βεβαίως, βεβαίως) σύλληψη του λαθρεμπορίου καυσίμων μέχρι και στο ανέκδοτο «παράλληλο πρόγραμμα»! Το τι έχουν πει τελειωμό δεν έχει…

Κι αν πέσει και το χιλιαρικάκι που ετοιμάζουν μποναμά για τις γιορτές, μας ρίξουν και λίγη αστερόσκονη αριστεροσύνης, μας πούνε και δυο τρία περί δίκαιης ανάπτυξης, τότε όλα θα ειδωθούν με άλλο μάτι! Κι ας βγαίνουν ένας ένας οι αριστεροί καλλιτέχνες να αποποιούνται τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τον Κυριάκο μπροστά δέκα και πλέον μονάδες. Ο Αλέξης είναι εκεί, με το στάνταρ 20% και καβάτζα για φλερτ ένα άλλο 20% των αναποφάσιστων. Αυτοί κι αν είναι που θα φάνε το πιο άγριο καμάκι. Κι εκεί στοχεύει η όλη στρατηγική του. Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Κεντροαριστερά, ούτε μεσαία στρώματα, ούτε τίποτα. Αυτή η μπάρα των ετερόκλητων αναποφάσιστων είναι στην οποία επικεντρώνεται η όλη στρατηγική του.

Τώρα, ποιο είναι το πραγματικό στοίχημα για να φύγει αυτή η κυβέρνηση; Είναι να ξεπεράσει ο ελληνικός λαός τον εθισμό του, τη λατρεία που γίνεται συνήθεια. Αν δεν το καταφέρει, δεν είναι μόνο ότι ο Τσίπρας θα υπάρχει για χρόνια. Είναι ότι και οι άλλοι θα κάνουν τα ίδια, χωρίς καμιά αντίδραση.

 

 


Το πρώτο βιβλίο τσέπης το 1943! Μ’ αυτό συστήθηκε ο στρατός των ΗΠΑ που επέλεξε περί τους 1.000 τίτλους και τους τύπωσε σε 123.000.000 (!) αντίτυπα, στέλνοντάς τους ανάμεσα στο 1943 και στο 1947 στο μέτωπο, σε όλους τους φαντάρους, στα στρατόπεδα και στα νοσοκομεία εκστρατείας. Οι τόμοι αυτοί ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΩΝ. Οπότε οι τυπογράφοι έπρεπε να επινοήσουν εκ νέου το βιβλίο τσέπης (τσέπης στρατιωτικού παντελονιού, εν πάση περιπτώσει). Οι τυπογραφικές μηχανές πήραν φωτιά, το μοντάρισμα των σελίδων άλλαξε, τα σχήματα των βιβλίων προσαρμόστηκαν, το ράψιμο και το κόλλημα των τυπογραφικών φύλλων έγινε διαφορετικό. Κι έτσι δημιουργήθηκε το βιβλίο τσέπης!

 

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1926

 

Πρώτες εκλογές με ψηφοδέλτιο

 

Πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εκλογές με αναλογικό εκλογικό σύστημα και έντυπο κομματικό ψηφοδέλτιο. Δεν συμμετείχε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι. Αυτοδυναμία δεν κέρδισε καμία παράταξη και έτσι προέκυψε οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ζαΐμη, την Κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη. Στο Νομό Λέσβου η «Ένωσις Φιλελευθέρων» έλαβε ποσοστό 41,56 και 5 έδρες. Βουλευτές οι Γ. Παπανδρέου 8.060, Δ. Σάλτας 1.528, Γ. Θεοδοσιάδης 1.444, Γ. Καλδής 1.440 και Αλέκ. Γαληνός 1.411. Το «Κόμμα Δημοκρατικών Φιλελευθέρων» έλαβε ποσοστό 29,29% και 3 έδρες (Β. Καραπαναγιώτης 2.670, Σ. Κρητικάς 1.511 και Μ. Λαίλιος 1.414), το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων ποσοστό 13,48 και μία έδρα με τον Γ. Λαζανά 1.884 και το Ενιαίο Μέτωπο Εργατών, Αγροτών και προσφύγων ποσοστό 7,55% και μία έδρα με τον Κ. Σίμο 1.495.

 

 

ΕΙΠΕ

«Σήμερα η κατάσταση είναι έκτακτη, αύριο θα είναι πιο έκτακτη. Επομένως είναι θέμα εβδομάδων αν θα βρούμε οικόπεδα για την επέκταση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης ή αν θα βάλουμε τα πλωτά μέσα».
Γιάννης Μουζάλας, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ

- Παρουσίαση του βιβλίου «Δεκατρία Μπαλώματα» της Πηνελόπης Κουρτζή στο «Πανελλήνιο» στις 6:30 μ.μ.

- Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Φύλακες των Αστεριών» στο «Book & Art» στις 7 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πηλοϊστορίες και Αγγειομπερδέματα» στο Μουσείο Μυτιλήνης στις 10 π.μ., πληροφορίες στις αρχαιολόγους κ.κ. Μυρσίνη Τακτικού και Μαρία Γιαννίκου στα τηλέφωνα 22510 40223 και 22510 44913.

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Μανταμάδου με θέμα «Καρκίνος των Μαστών» στο Πολύκεντρο Μανταμάδου στις 6 μ.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- «HOME SWEET HOME» (Σπίτι μου σπιτάκι μου) του VOLKAN ASLAN στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Εκδικητής» στο «Cine Αρίων».

- Η ταινία «SUCCESS STORY» στο «Cine Αρίων».

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΡΟΤΑΡΥ

Σε πανηγυρική συνεστίαση θα εορτάσει τις Εθνικές Επετείους 28ης Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου με ομιλητή της βραδιάς τον ε.α. αντιναύαρχο ΠΝ Δημήτριο Παπαγιαννίδη, με θέμα: «28 Οκτωβρίου 1940, ημέρα δόξας της Ελλάδας - 8 Νοεμβρίου 1912. Η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην απελευθέρωση της Λέσβου» στο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» στις 9 μ.μ.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους» διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον Γεωπολιτικό - Ιστορικό Αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά. Η διάλεξη με θέμα «Νοητική Ηγεσία & Γεωπολιτική Φιλοσοφία» θα γίνει στο ξενοδοχείο «Lasia» στις 7 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Ποιοι και γιατί θέλουν να φάει τη σφαλιάρα της» στο θεατράκι των «Αστέγων», όπου μετά θα ακολουθήσει συζήτηση, στις 9 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017 «Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!» από την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 11 π.μ.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο Σύλλογος «ΟΡΕΙΑΣ» θα περπατήσει από το Σκαμιούδι Πολιχνίτου μέχρι το Λισβόρι. Συνάντηση στο «My Market» στις 9:30 π.μ.

 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ στο πλαίσιο της Γ΄ Εθνικής στο Γήπεδο Μυτιλήνης στις 3 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey