Δεύτερη Ανάγνωση

29/11/2017 - 10:22

«Εις σάρκαν μίαν»…

Θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος σχολείων στη Βουλή όταν διεξάγεται συζήτηση αρχηγών. Διότι ναι μεν οι μαθητές που την επισκέπτονται ενημερώνονται για την ιστορία του κτιρίου, όπως αναγγέλλει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, αλλά, όταν καθίσουν στα θεωρία προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, δηλαδή αυτών που υποτίθεται ότι δημιουργούν το μέλλον τους, μάλλον θα μαυρίζει η ψυχή τους!

Η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους. Διότι τόσες ώρες νόημα δεν βγήκε. Μπλέξαμε με τους μεσάζοντες, οι οποίοι έγιναν πρωταγωνιστές αντιπαραθέσεων των πολιτικών αρχηγών. Μέχρι και πράκτορας της τούρκικης ΜΙΤ εμφανίστηκε ως κρυφό χαρτί στην υπόθεση! Μείναμε μετέωροι χωρίς να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Απλώς ως οπαδοί ικανοποιούμαστε στο ποιος έριξε την καλύτερη ατάκα, ποιος τάπωσε τον άλλον, ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ουσία όμως ήταν άλλη και τα ερωτήματα παραμένουν. Γιατί δεν έγινε τελικά αυτή η δουλειά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία; Γιατί στράβωσε τελικά αυτή η συμφωνία; Αφού ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι όλα έγιναν κανονικά, γιατί δεν ολοκληρώθηκε αυτή η ριμάδα η πώληση;

Και βέβαια η αντιπολίτευση δεν μπορεί να επικεντρώνει τον αντιπολιτευτικό της λόγο σε σκάνδαλα. Πρέπει να παράγει πολιτική και κυρίως να δώσει στον ελληνικό λαό μια άλλη πειστική πρόταση εξόδου από την κρίση. Διότι η λογική τα πιάσαμε στο παρελθόν εμείς, τα πιάνουν κι αυτοί σήμερα, δύσκολα εξαργυρώνετε με ψήφους. Μάλλον η «μπάρα» των απογοητευμένων μεγαλώνει. Και παρατήρηση. Ας μην ξαναβάλουν την Τασία να προεδρεύει. Πώς να το κάνουμε, δεν της πάει αυτός ο ρόλος και προσφέρει κακή υπηρεσία πρώτα απ’ όλα στην ίδια την κυβέρνηση. Μας τάραξε με το «άντε, βρε παιδιά» κάθε τόσο, λες και βρισκόταν σε υπό κατάληψη αμφιθέατρο. Ενώ τα σχόλια στους ομιλούντες, όπως «φοβηθήκαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά σε ομιλητή της αντιπολίτευσης, θεωρούνται ασύμβατα με καρέκλα του προεδρεύοντα της Βουλής.

Τελικά ένα ήταν το μοναδικό ίσως συμπέρασμα. Πως πλέον Τσίπρας και Καμμένος ενώθηκαν «εις σάρκα μίαν». Πρόβλημα βέβαια δικό τους. Δεν ξέρουμε όμως οι αριστεροί σύντροφοι πόσο άνετα νιώθουν με τέτοιου είδους… παντρολογήματα.

 


Ισοπαλία εντυπώσεων στις αθηναϊκές εφημερίδες…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1994

 

Γεγονότα

 

- Πεθαίνει σε ηλικία 87 χρόνων ο ζωγράφος Στρατής Αξιώτης. Γεννήθηκε στο Σκόπελο Γέρας το 1907, αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών το 1935. Πίνακες του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη αλλά και σε πολλές άλλες Πινακοθήκες.

- Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του αρχοντικού Χαλίμ Μπέη ως Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Τα εγκαίνια έγιναν από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Νότη Παναγιώτου και παραβρέθηκε ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Σηφουνάκης.

- Με 80 εκατ. δρχ χρηματοδότησε το Υπουργείο Πολιτισμού τις εργασίες αναστήλωσης του μοναδικού ρωμαϊκού υδραγωγείου Μόριας.

- Σειρά παραιτήσεων στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ λόγω διαφωνιών εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Παραιτούνται ο Λάζαρος Ελευθεριάδης και ο Σταύρος Δημηρούδης, ενώ παραπέμπονται στο πειθαρχικό 30 στελέχη.

 

 

ΕΙΠΕ

«Μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του στην Ευρώπη, για τον κ. Μουζάλα είναι η ώρα των ευθυνών και της συγγνώμης προς τους νησιώτες του βορειοανατολικού Αιγαίου».

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, βουλευτής της Ν.Δ.

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ

Παλλεσβιακή απεργία καταστημάτων και επαγγελματιών ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ με συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πληρωμή συντάξεων Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Η Μεγάλη Υπόσχεση» στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

- Η ταινία «JUSTICE LEAGUE» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

Ημερίδα με θέμα: «Η συνεισφορά των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων στην Ανάπτυξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» στο αμφιθέατρο του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 6 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Καζαντζάκης» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πληρωμή συντάξεων του ΟΑΕΕ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σεμινάριο από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου (Europe Direct Βορείου Αιγαίου), με θέμα: «Οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στην Έντυπη και Ηλεκτρονική δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια» στο ξενοδοχείο Πύργος Μυτιλήνης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης με εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου του ΚΚΕ στο ΦΟΜ στις 7 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

Συνάντηση με τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ στο «Book & Art», όπου και θα παρουσιαστεί το νέο του βιβλίο «Ρένα» στις 8 μ.μ.

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey