Δεύτερη Ανάγνωση

29/04/2017 - 16:10 Ενημερώθηκε 02/05/2017 - 09:32

ΑΛΛΟΤΕ…

Πού άλλοτε τέτοιες εποχές! Στη Μυτιλήνη πιτσιρίκια, μαγεμένοι και γοητευμένοι από την.... ασπρόμαυρη δεκαετία του εξήντα. Τότε ένα απλό ξυλάκι παγωτό ή μια βουτιά στον καθαρό τότε Μακρύ Γιαλό, σηματοδοτούσε την έναρξη του καλοκαιριού. Ήταν για μας τα πιτσιρίκια το εναρκτήριο λάκτισμα για έναν σκληρό… αγώνα. Ποιος θα φάει πρώτος παγωτό, ποιος θα κάνει τα πιο πολλά μπάνια το καλοκαίρι, ποιος θα δει πολλές ταινίες στα θερινά, ποια κορίτσια θα μιλήσεις! Γευόσουν τις χαρές της εποχής, την … κοπανούσες από το σπίτι για να βρεθείς στην αλάνα! Να τρέχεις πίσω από το γαϊδουράκι του κυρ Γιάννη του γαλατά ή να παίζεις με τις παγοκολόνες που πουλούσαν στα σπίτια.

Τα διηγείσαι σήμερα στα παιδιά σου και σε κοιτάνε με απορία… Τότε δεν θέλαμε και πολλά. Μια αλάνα μάς αρκούσε! Παιδί άμα είσαι άλλωστε όλα σου φαίνονται όμορφα, πρωτόγνωρα. Δεν έχεις μπει ακόμα στον κύκλο των μεγάλων. Τότε εμείς με την αμπάριζα και τις μπίλιες, σήμερα τα παιδιά μας με tablet. Διαφορετικές εποχές. Άλλαξαν πολλά από τότε, αλίμονο βέβαια να μέναμε κολλημένοι σε τέτοιες εποχές. Καλές για μας, αλλά δύσκολες για πατεράδες. Έπρεπε να δουλέψουν σκληρά για ένα σπιτάκι, για ένα αυτοκίνητο, αργότερα για ένα ψυγείο, μια τηλεόραση…

Τα χρόνια περνούν, εποχές και άνθρωποι αλλάζουν, αλλά το θαύμα της αναγέννησης από τον χειμώνα στο καλοκαίρι παραμένει ένα μοναδικό φαινόμενο στην ανθρώπινη φύση. Είναι η εποχή που λες και ξαναγεννιόμαστε, αντικρίζουμε τον κόσμο με αισιοδοξία, ελπίδα. Ζωντανεύουν οι αισθήσεις και ζαλισμένοι, «μεθυσμένοι» οι περισσότεροι από τις μυρουδιές της γης, στροβιλιζόμαστε στη δίνη της ζωής. Μιας ζωής που όσο χρόνια και να κουβαλάς, όσο κι αν η πορεία της ζωής σ’ έχει καταβάλει, ζητάς ηδονικά να γευτείς την αλλαγή της ανοιξιάτικης εποχής…

Πολύ περισσότερο στην Ελλάδα που την έχουμε συνδυάσει με το Πάσχα, τα πάθη του Χριστού, την Ανάσταση, τη σούβλα. Και στη συνέχεια να υποδεχόμαστε την Πρωτομαγιά που φέτος μάλιστα μας προσφέρει ένα επιπλέον δώρο. Πέφτει Δευτέρα, άρα τριήμερο! Μικρή σημασία εάν είναι αργία ή απεργία. Σε μια Ελλάδα που μπορεί να είναι κλονισμένη από τα μνημονιακά χρόνια και ανήσυχη από τη συνειδητοποίηση πως τα δύσκολα χρόνια έρχονται, η ελπίδα της άνοιξης είναι αυτή που πρέπει να μας δώσει δύναμη για τη ζωή. Τη δικιά μας και της οικογένειάς μας…

 

 

1930: Πρώτο θέμα τα καλλιστεία με κεντρικό θέμα το εναγώνιο ερώτημα της εφημερίδας: «Ποια λοιπόν θα εκλεγή Μις Ελλάς;» Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος σε δεύτερο πλάνο… Τελικά Μις Ελλάς

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1984

 

Γεγονότα

 

- Πραγματοποιούνται οι τακτικές εκλογές του ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. Εκλέγονται οι Ε. Βαμβουρέλλης, Δ. Δημόπουλος, Ι. Κύρτσος, Χρ. Μουτζούρης, Αρ. Αρσένης, Ν. Γιακαλής και Αχ. Γλεντής.

- Τοποθετείται διοικητής του ΙΚΑ ο Λευτέρης Κιοσκλής, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης το 1982.

- Πεθαίνει ο Μίμης Γαληνός, ο οποίος είχε εκλεγεί επτά φορές βουλευτής Λέσβου, ενώ διετέλεσε υπουργός σε διάφορα υπουργεία την περίοδο 1965-1966.

- Η πρώτη σύσκεψη για τη μαρίνα Μυτιλήνης. Πραγματοποιείται στη Νομαρχία Λέσβου από τον νομάρχη Νίκο Σηφουνάκη και παρόντες ήταν ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Πάλλης, εκπρόσωποι των Υπουργείων Δημοσίων Έργων, ΥΧΟΠ, Πολιτισμού και Επιστημών αλλά και του ΕΟΤ. Αποφασίζεται να συνταχθεί μελέτη προκειμένου να σταλεί στην Αρχαιολογία προς έγκριση.

 

 

ΕΙΠΕ

«ΜΚΟ που δεν είναι σύννομες, δεν προσφέρουν και δημιουργούν ταραχές με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί μας, εκμεταλλευόμενες καταστάσεις και εξυπηρετώντας σκοπιμότητες, πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη Λέσβο».

Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου σε ανακοίνωσή του

 

 

ανεδείχθη η Ελένη Διπλαράκου (στην πάνω σειρά δεξιά), η οποία στη συνέχεια πήρε μέρος στα καλλιστεία για τη «Μις Ευρώπη», τα οποία και κέρδισε!

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Βραδινή πεζοπορία στον Μανταμάδο για την εορτή του Ταξιάρχη με τον πεζοπορικό σύλλογο «Ορειάς», συνάντηση στο «My Market» στις 4:30 μ.μ.

ΤΑΤΟΥΑΖ

«Μαραθώνιος» tattoo στο «Iron Tattoo Studio», Χρυσομαλλούσης 6, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» από τις 10 π.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΥΝΗΓΟΙ

Εκλογές του Κυνηγετικού Συλλόγου Πλωμαρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στα γραφεία του Συλλόγου από τις 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey