Δεύτερη Ανάγνωση

28/10/2017 - 11:00

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΟΧΙ…

Το θέμα δεν είναι ότι πάει πίσω η ώρα. Η χώρα πάει πίσω! Κι εμείς οι πολίτες αφηνόμαστε σε μια τέτοια μοιρολατρική κατάσταση που αποκαρδιωμένοι, απογοητευμένοι, αλλά και με το αίσθημα της αδικίας, σταματάμε ν’ αντιδράμε. Διότι αυτή η κατάσταση τείνει πλέον να ξεφύγει. Μια νέα πραγματικότητα αναδύεται.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας»! Το βασικό συμπέρασμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Ο οποίος ως πολιτικός πλέον κρίνει πως υπάρχει μια… «αντιστροφή της πραγματικότητας»! Ότι όλα πάνε μια χαρά! Τι έγινε λοιπόν στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης; Τίποτα… σπουδαίο. Απλώς καμιά δεκαριά άτομα εφόρμησαν πεζή στο Τμήμα, πέταξαν περίπου πέντε μολότοφ και μετά εξαφανίστηκαν. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, με έξι πυροσβέστες και δυο υδροφόρα οχήματα! Το Τμήμα είχε ξαναδεχθεί επίθεση. Επιθέσεις δέχονται παντού οι αστυνομικοί, «καλά να πάθουν μπάτσοι είναι».

Βία με τον Ρουβίκωνα που θέλει να στήσει λαϊκά δικαστήρια υπό το… άγρυπνο βλέμμα της αριστεράς κυβέρνησης (τσόντα Panos), η οποία θεωρεί θεσμικό εμπόδιο τη Δικαιοσύνη. Βία στα Πανεπιστήμια που τα παιδιά… εκπαιδεύονται στην ελληνική πραγματικότητα μια χαρά. Βία για τα εισιτήρια στο μετρό. Συνεχής βία στο κέντρο της Αθήνας. Προχτές έδειραν ένα Εύελπι στο Μοναστηράκι επειδή αυτός είχε την… ατυχία να φορεί τη στολή του! Χώρια η βία σε αθλητικούς χώρους αλλά και αλλού. Η εγκληματικότητα ολοένα και αυξάνεται. Έχουμε λοιπόν και λέμε. Η συνεχής βία, οι επιθέσεις κυβερνητικών παραγόντων στους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η ομολογία παρακολούθησης δεξιών social media, οι κομμουνιστικές αταβιστικές ενέργειες κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι ορδές αγνώστων «αλληλέγγυων». Όλα αυτά τείνουν να δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό κλίμα. Ο απλός πολίτης, αυτός ο κατασυκοφαντημένος αστός, που πληρώνει φόρο, παράγει και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος της ελληνικής κοινωνίας, τρομάζει με όλη αυτή την κατάσταση. Τρομάζει και περιθωριοποιείται. Αυτός ο στόχος τους. Να έλθουν… «δημοκράτες» να επιβάλουν το δικό τους δίκιο.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξυπνήσουμε, να ξεφύγουμε από τον ηδονικό βάλτο και να πούμε το δικό μας ΟΧΙ. Ένα διαφορετικό όμως ΟΧΙ σ’ όλους αυτούς που θέλουν να μας εκτρέψουν από την ευρωπαϊκή πορεία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Θα το πούμε όμως;

 


Το περιοδικό «ΡΑΔΙΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ξεκίνησε να εκδίδεται με αυτόν τον τίτλο το 1950 και το 1968 με την έλευση της τηλεόρασης μετατράπηκε σε «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 

Γεγονότα

 

1968: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Δ.Π. Λεοντή «Η Απελευθέρωσις της Μυτιλήνης- 8η Νοεμβρίου 1912» με εισαγωγή του Δημ. Γρ. Βερναρδάκη και με φωτογραφίες της Κατοχής από τον Ελληνικό Στόλο γραμμένο στη ντοπιολαλιά. Η τιμή του 50 δραχμές

1971: Εγκαινιάζεται η νέα αίθουσα της Χορωδίας Μυτιλήνης στην αίθουσα του πρώην Εργατικού Κέντρου στην Προκυμαία. Στα εγκαίνια μίλησε ο πρόεδρός της Γ. Κακαδέλλης αναφέροντας πως «η εγκατάστασις του Σωματείου εις κεντρικό χώρον θα συμβάλλει εις την ανοδικήν πορείαν του έργου της».

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Δεν θα αφήσουμε να κλείσει κανένα ελαιοτριβείο στη Λέσβο. Θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες, αυτό όμως απαιτεί ενότητα, ένα αρραγές μέτωπο στο οποίο θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΖΑΝΟΣ, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Λέσβου

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Αργία λόγω εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Παρέλαση στην Προκυμαία Μυτιλήνης στις 12 μ.μ.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Η Ε.Ε.Ο.Π. και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνουν στη Μυτιλήνη το σεμινάριο κατασκευής - συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών. Πληροφορίες στη σελίδα τους στο facebook.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στη 1 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ/ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Κινηματογραφικές ταινίες επιλογής της θεατρικής Ομάδας των «Αστέγων» με θέμα τη γυναικεία ταυτότητα, την έμφυλη βία και τις αναπαραστάσεις της μέσα στην ελληνική κοινωνία του 2017 και στη συνέχεια συζήτηση. Στο θεατράκι τους, Θεοφράστου 24, στις 9 μ.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- «HOME SWEET HOME» (Σπίτι μου σπιτάκι μου) του VOLKAN ASLAN στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Έκθεση εντύπων: 19ος - 20ός αιώνα: συλλογή Παναγιώτη Σκορδά στη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ίμβρου 3, Μυτιλήνη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: GEOSTORM» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «ΜΗΤΕΡΑ» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Τερματίζεται η περίοδος της θερινής ώρας, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρνάνε μία ώρα πίσω και από τις 4 να δείχνουν 3.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στις 11 π.μ.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Γενική Συνέλευση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Επιχειρηματιών Λέσβου» (Λ.Α.Ε.Λ.) προκειμένου να εκλέξουν τριμελή Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια ακολούθως αρχαιρεσιών νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λέσβου στις 7 μ.μ.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο «ΟΡΕΙΑΣ» θα περπατήσει στην περιοχή των Μυστεγνών, συνάντηση στο «My Market» στις 9:30 π.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Καταβολή συντάξεων του Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ, αλλά και των προσωρινών συντάξεων Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey