FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Έχουμε και λέμε. Ζωή με την ΠΛΕΥΣΗ, Λαφαζάνης με την ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα γνωστά της, ο Βαρουφάκης με το νέο του κόμμα. Και τώρα μας ενεφανίσθη ο Αλαβάνος που φιλοδοξεί επίσης να κάνει κόμμα! Όλα τα καλά παιδιά της… μελαγχολικής Αριστεράς στην πίστα! Τόσα χρόνια... χόρευαν με τον Αλέξη και τώρα στην απέξω! Πιο μάγκας και καπάτσος ο Αλέξης, τους την έφερε μια χαρά! Σιγά τώρα μην άφηνε την εξουσία για τα ιδεολογήματα του κάθε πικραμένου. Πολύ καλά (τους) έκανες Αλέξη, παιδί μου! Τι θα έβγαζες απ’ αυτούς όλους; Ενώ τώρα στο Νταβός με τους παγκόσμιους ηγέτες διαβουλεύεσαι το μέλλον του πλανήτη! Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Διότι στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική κοινωνία, οι… Αριστεροί παίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι το άλλοθι κι ενίοτε το «άλλο» εργαλείο των ηγετών του καπιταλισμού.

Τέλος πάντων, αυτά είναι θέματα που άπτονται των γραφίδων του Βέλτσου, Μπογιόπουλου κ.ά. Το θέμα τώρα είναι ότι οι πρώην σύντροφοι χύνουν μαύρο δάκρυ. Κι όσο μαρσάρει στην παγκόσμια σκηνή ο Αλέξης, τόσο το δάκρυ ξεχειλίζει! Και ποιον ανταγωνίζονται αυτοί οι απέξω; Τον Βασίλη Λεβέντη! Διότι τα ποσοστά τους αθροιζόμενα με τα ζόρια περνάνε το κόμμα των Κεντρώων! Από 0,5% έως 1,5% ο καθένας τους τι δυναμική να δώσουν έστω κι αν κάνουν ένα κόμμα μαζί; Διότι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 3% εκτινάχθηκε στο 36% δεν σημαίνει, σύντροφοι, ότι οι Έλληνες γίνανε Αριστεροί. Όσο κι αν η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αριστερόστροφες καταβολές, όλοι και όλα ξεκινούν από την τσέπη. Θυμωμένοι και τσαντισμένοι έφυγαν οι ψηφοφόροι από το ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και από την Ν.Δ. για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία οι μειώσεις, τα χρέη κ.λπ. Κι όχι βέβαια διά της αριστερής επιφοιτήσεως του συντρόφου Αλέξη! Απλώς ανοήτως νόμιζαν οι αφελείς ότι θα τους ξαναφέρει τις παλιές καλές ημέρες του λεγόμενου παλαιού διεφθαρμένου συστήματος. Σιγά τώρα όλοι αυτοί μην πάνε πιο Αριστερά. Γιατί τι προοπτικές ανοίγονται στο εκλογικό σώμα με Λαφαζάνη, Ζωή και Βαρουφάκη; Ανούσια χάπενινγκ και άναρθρες κραυγές! Θα επαναπατριστούν λοιπόν οι περισσότεροι σε πρώτη φάση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εναπομείναντες όταν χαθεί ο τελευταίος συνδετικός κρίκος της εξουσίας. Και η Αριστερά θα συνεχίσει να τραβάει τη δική της ανηφόρα…

153 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…

Περιμένοντας με αδημονία το μεταφορικό ισοδύναμο! Ήδη στα υπόλοιπα νησιά τα πανηγύρια δεν λένε να σταματήσουν από τη μείωση του ΦΠΑ τους…

 


Συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό οι προσφορές των κυριακάτικων εφημερίδων. Ξεχωρίζουν όμως τα τέσσερα αυτά βιβλία από ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, REAL NEWS και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (από αριστερά)

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1995 

Γεγονότα

 

- Ορκίζεται η πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με Νομάρχη τον Αλέκο Μαθιέλλη, ο οποίος δηλώνει: «Θα είμαι Νομάρχης όλων των Λέσβιων». Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου εκλέγεται ο Χρήστος Κορδώνης. Επίσης, ορκίζεται και ο Νέος Δήμαρχος Θόδωρος Χοχλάκας ενώ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγεται ο Στρατής Πόθας. Με επιστολή του στον Υπουργό Μεταφορών Θ. Τσούρα ο βουλευτής Λέσβου Φραγκλίνος Παπαδέλλης προτείνει το Αεροδρόμιο Μυτιλήνης να μεταφερθεί στην περιοχή των Μέσων. Αναπτύσσει τους λόγους αναγκαιότητας μεταφοράς σε κυκλοφοριακούς αλλά και στρατιωτικούς λόγους.

- Έρχεται η κινητή τηλεφωνία και στη Λέσβο με 100 περίπου Μυτιληνιούς να αγοράζουν τις πρώτες συσκευές. Δύο οι εταιρείες, Panafon και Telestet, και με ιδιαίτερα ακριβές τιμές. 80.000 έως 100.000 δρχ. η συσκευή και με 104 δρχ η χρέωση ανά λεπτό.

 

 

ΕΙΠΕ


«Το 2018 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τους νησιώτες με την καθιέρωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου που αποτελεί ένα αίτημα δεκαετιών που κανένας μέχρι τώρα δεν είχε την πολιτική τόλμη να το εφαρμόσει γίνεται πράξη».

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκιμαντέρ Marry me in Delhi (17 min), Fragile World (29 min) και The Beast is Still Alive (90 min), στο πλαίσιο των AegeanDocs Winter στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στις 9 μμ. στο Θέατρο του ΦΟΜ Πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972 210 895.

ΜΟΥΣΙΚΗ

- Η Φωτεινή Βελεσιώτου με ένα ιδιαίτερο μουσικό οδοιπορικό στο λαϊκό και έντεχνο τραγούδι στο Κτήμα Οινοφόρος στις 10 μ.μ.

- Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στο «Πανελλήνιον» στις 10 μ.μ.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Το Επιμελητήριο Λέσβου-Λήμνου διοργανώνουν την Ετήσια Γιορτή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τους, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ» στις 7 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Η πιο Σκοτεινή Ώρα» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Ο Επιβάτης» στο Cine Aρίων στις 9:45 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών του 1ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τυπωμένης Φωτογραφίας 2017 στον εκθεσιακό της χώρο της ΦΕΜ , 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση των ΡΟΤΑΡΥ με ομιλία του χειρούργου-ουρολόγου Αναστάσιου Χριστακάκη στο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ στις 6 μ.μ. Είσοδος-ενίσχυση 7 ευρώ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ

Ομιλία του Μάκη Αξιώτη με θέμα: «Οι αρχαιότητες της περιφέρειας Καλλονής από τα προϊστορικά χρόνια έως και τη μεταβυζαντινή εποχή» στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλλονής «Η Αρίσβη» στις 7 μ.μ.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας - Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκιμαντέρ The Manakia Brothers. Diary of a Long Look Back (91 min) και The Extra Mile (76 min), στο πλαίσιο των AegeanDocs Winter στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στις 9 μμ. στο Θέατρο του ΦΟΜ. Πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972 210 895.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Λέσβου και του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων νήσου Λέσβου στη Λέσχη Αξιωματικών στις 10 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top