Δεύτερη Ανάγνωση

26/04/2017 - 11:18

ΠΑΡΤΙ…

Αυτό κι αν είναι ειρωνεία. Να γίνεται σ’ όλη την Ευρώπη ένα εκλογικό πάρτι κι εμείς από την απέξω! Πού είναι οι… παλιές καλές μέρες που κάθε μήνα κάναμε εκλογές! Κι όχι τίποτα, απ’ ό,τι φαίνεται θ’ αργήσουμε να επισκεφθούμε εκλογικό κέντρο… Ποιος να θέλει τώρα εκλογές. Η κυβέρνηση; Γιατί τι έχει να κερδίσει; Και με ποιο αφήγημα μπορεί να μας παραμυθιάσει; Χαμένη από χέρι θα είναι. Ενώ μετά από δυο περίπου χρόνια, ποιος ζει ποιος πεθαίνει! Θα έχει γευθεί για καλά την εξουσία, θα της έχουν φύγει τα όποια στερητικά σύνδρομα, θα υπάρχει κάποιου είδους ανάπτυξη, της πλάκας μεν, αλλά θα είναι θετικό το ΑΕΠ. Ενδεχομένως θα έχει υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία για το χρέος που θα μας το πλασάρει με… αριστερή σαντιγί. Και ποιος ξέρει τι άλλο μέχρι τότε «της κάτσει»…

Θα μου πείτε τώρα. Θ’ αντέξει μέχρι τότε; Και γιατί να μην αντέξει παρακαλώ; Ποιος θα την ρίξει; Ο λαός; Σιγά τα ωά… Αποκαρδιωμένος πλέον ο λαός, την έχει αράξει στον καναπέ και παρακολουθεί τον Σπαλιάρα στο «Survivor»! Η Ν.Δ. του Κυριάκου; Εκεί ακόμα «πλακώνονται» Καραμανλικοί, Σαμαρικοί, Μητσοτακικοί, περιμένοντας να πέσει από μόνη της η κυβέρνηση… Η Κεντροαριστερά; Εκεί πια είναι για γέλια! Το είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ονόματι Ξεκαλάκης απαντώντας στην πρόεδρό του (!;) Φώφη, η οποία είχε κατηγορήσει κάποιους… συνεργάτες της ως πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ!

Τέτοια καμώματα θλίβουν ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Οι σημερινοί προασπιστές της Κεντροαριστεράς κινδυνεύουν όχι να ενοποιήσουν τον χώρο, αλλά να το διαλύσουν για καλά το μαγαζί! Χάσαμε και τον Σώρρα, που έδινε άλλο κλίμα στην πολιτική ενώ ο Λεβέντης κατέληξε ένας μικροαστός πολιτικός με ξύλινη γλώσσα, που προσπαθεί ματαίως πλέον να διατηρήσει ό,τι κεκτημένο μπορεί. Οπότε; Οπότε την αράζουμε όλοι μαζί στον καναπέ και παρακολουθούμε τους άλλους στις εκλογές. Στη Γαλλία για Πρόεδρο και Βουλή! Στη Βρετανία τον Ιούνιο, στη Γερμανία το φθινόπωρο ίσως και στην Ιταλία το χειμώνα.

Και το πάρτι συνεχίζεται και εμείς στην απέξω… Να φάμε στη μάπα τον Αλέξη άλλα δυο χρόνια, να περάσει όλα τα μέτρα της τρόικας, να ξεφτιλίσει για τα καλά την έννοια της Αριστεράς και να πάμε εμείς να ψηφίσουμε. Και καλά μέχρι τότε να υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές επιλογές. Εάν δεν υπάρχουν; Πάλι Αλέξης;

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!

Τους σέρνουμε σε διαπραγματεύσεις. Μόλις μας παρέδωσαν τα κείμενα που πρέπει να υπογράψουμε.

 

Ο καθένας με τον πόνο του…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1982

 

Νέος νομάρχης και νέο Δ.Σ. στο νοσοκομείο

 

- Διορίζεται νέος νομάρχης Λέσβου ο Κώστας Στρατινάκης στη θέση του Κ. Τασσόπουλου. Είναι ο πρώτος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ και στις πρώτες του δηλώσεις τονίζει: «Ο πολίτης θα αντιμετωπίζεται ισότιμα και ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και πολιτικές πεποιθήσεις». Πραγματοποιεί μια σειρά από λαϊκές συνελεύσεις σε χωριά της Λέσβου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματά τους. Το Νοέμβριο του 1983 μετατίθεται στη Νομαρχία Πρεβέζης και τον αντικαθιστά ο Νίκος Σηφουνάκης.

- Νέο Δ.Σ. στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Πρόεδρος παραμένει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, αντιπρόεδρος ο γιατρός Θόδωρος Χοχλάκας και μέλη ο δήμαρχος Μυτιλήνης Απόστολος Αποστόλου και οι Μ. Καμπαδέλλης, Ιγνάτιος Προβέτζας, Κ. Βοστάνης.

 

ΕΙΠΕ

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο “σπάσιμο” του Δήμου Λέσβου και να μην αναλωθούμε σ’ αυτήν τη χρονική στιγμή στον αριθμό των δήμων που θα δημιουργηθούν».

Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Ν.Δ.

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Νίκης Ελευθεριάδη «Τοπία της Λέσβου και της φαντασίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη στις 7:30 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας: «Καφενεία σε Δύση & Ανατολή» στη Φωτογραφική Εταιρεία Λέσβου από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 40 θέσεις καθαριότητας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση: «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ» του Θοδωρή Δεύτου στο «Book & Art» στις 8 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση: «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 μ.μ.

ΧΟΡΟΣ

Παρουσίαση χορογραφιών μαθητών της σχολής «A petits pas» της Μαρίνας-Ισμήνης Ιωαννάτου στο θεατράκι των «Αστέγων» στις 8:30 μ.μ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey