FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΜΑΤΑ…

Ενώ τα Σκόπια θα έπρεπε να είχαν κολλήσει στον τοίχο τον Τσίπρα, αυτός παραμένει… ωραίος και άνετος! Διότι στη Νέα Δημοκρατία κατάφεραν το απίθανο. Να μπερδευτούν μεταξύ τους ανταγωνιζόμενοι ποιος θα βάλει το αυτογκόλ! Αντί λοιπόν να βομβαρδίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αυτοί διαβουλεύονται! Ένα θέμα για το οποίο από την ημέρα που ήρθε στο προσκήνιο, διά τηλεφώνου και αθορύβως θα έπρεπε να είχε βρεθεί η κοινή συνιστώσα μεταξύ Κυριάκου, Σαμαρά και Καραμανλή. Στην εποχή του κινητού και του Skype βρισκόμαστε άλλωστε. Έστω με μια τηλεδιάσκεψη, να χάρασσαν κοινή γραμμή για την οποία οι… υποτελείς των «φυλάρχων» του κόμματος, θα την ακολουθούσαν ενιαία. Τώρα ο καθένας μέσα στο κόμμα κάνει και λέει ό,τι του κατέβει. Στο τέλος θα… σύρουν τον απόστρατο Φράγκο να φτιάξει κόμμα! Ή να τον παρακαλούν να μπει στο Επικρατείας για τους ψήφους των large δεξιών! Και να ήταν μόνο αυτά; Με όλα αυτά ανακινείται η πολιτικοιδεολογική διάταξη των κομμάτων με άγνωστες ακόμα παρενέργειες. Πιο δεξιά η Ν.Δ. για να καλύψει το εκ δεξιών χώρο της που ευαισθητοποιείται από τέτοια θέματα με κίνδυνο ν’ αλωθεί από Χρυσή Αυγή και άλλους δεξιόστροφους σωτήρες…

 Η Κεντροαριστερά με ανοικτές αγκάλες θα υποδεχτεί τους κεντρώους που θα μείνουν ακάλυπτοι από τη στροφή της Ν.Δ. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ αφενός μεν επιτυγχάνει να ωθήσει τον Κυριάκο στον καθαρά Δεξιό χώρο έτσι ώστε να γίνει πιο προσβάσιμος ο δίαυλός του με την Κεντροαριστερά. Κι αφετέρου κατακερματίζοντας την ίδια την Κεντροαριστερά, παραμένει βασικός εκφραστής του χώρου. Πολώνοντας λοιπόν το κλίμα και με δίλημμα ΔΕΞΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα συγκρατήσει τις όποιες δυνάμεις του. Γιατί η πρωτιά είναι απίθανη. Ακόμα και στην Εκκλησία μπουρδουκλώθηκαν! Όχι με τα ράσα τους αλλά με τους δισταγμούς, τις αναστολές και τις πολιτικές ακροβασίες τους. «Διπλάρωσε» ο πονηρός Αλέξης τον Ιερώνυμο, θα του έταξε τίποτα αφορολόγητα στις ιδιοκτησίες ή ό,τι άλλο αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της εκκλησίας. Μπορεί και να κλάφτηκε ότι τον πιέζουν οι μεγάλοι. Το θέμα είναι ότι «τακίμιασαν». Αποτέλεσμα; Κινδυνεύει η Ιερά Σύνοδος σήμερα που συνεδριάζει να διασπαστεί στα δύο. Ενδεχομένως και στα τρία. Πάντως ενωμένοι δεν θα βγουν! Όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός της πολιτικής αντιπαράθεσης για το Σκοπιανό, τότε βέβαια θα γίνει και το οριστικό ταμείο με τα κέρδη και τις ζημιές του καθενός. Το θέμα μέχρι τότε να μην την έχει πληρώσει η πατρίδα μας…

 


«Το Survivor είναι εδώ ενωμένο δυνατό»! Σαρώνοντας για μια ακόμα χρονιά την τηλεοπτική αρένα και προκαλώντας σειρά αντιδράσεων. Η τηλεθέαση των πρώτων εκπομπών του ( Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, από αριστερά), πρώτο και με διαφορά…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1992 

Άνω κάτω στη Ν.Δ. 

Αναταραχή στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μετά την αποπομπή του Σταύρου Ψαρρόπουλου από την προεδρία. Τη θέση του αναλαμβάνει το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής δικηγόρος Άρης Χατζηκομνηνός. Παράλληλα, ξεσπάνε αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών της Ν.Ε για τη νομιμότητα της απόφασης. Θέση παίρνουν και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Γιάννης Γιαννέλλης και Δημήτρης Δημόπουλος που σε μια σπάνια κίνηση δημοσιεύουν από κοινού μια επιστολή τους την οποία και αποστέλλουν στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του κόμματος Γιάννη Δημητροκάλλη, με την οποία στηρίζουν το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Από τη πλευρά του ο Σταύρος Ψαρρόπουλος δημοσιεύει επιστολή του Γ. Δημητροκάλη που αναφέρει ότι η εκλογή Χατζηκομνηνού είναι «άκυρη και ως μη υπάρχουσα». Παρόλα αυτά, πρόεδρος τελικά παραμένει ο Άρης Χατζηκομνηνός, ο οποίος μάλιστα το 1996 και 2000 στελέχωσε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ενώ το 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος Μυτιλήνης.

 

ΕΙΠΕ

«Ο σεισμός στη Λέσβο ήταν διαχρονικά η πιο πετυχημένη παρέμβαση που έγινε διαχρονικά σε σεισμούς στην Ελλάδα».

Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκιμαντέρ Coffee for all Nations (52 min) και Ιstanbul Echoes (100 min) στο πλαίσιο των AegeanDocs Winter στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Η πιο Σκοτεινή Ώρα» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Ο Επιβάτης» στο Cine Aρίων στις 9:45 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών του 1ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τυπωμένης Φωτογραφίας 2017 στον εκθεσιακό της χώρο της ΦΕΜ , 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκιμαντέρ Marry me in Delhi (17 min), Fragile World (29 min) και The Beast is Still Alive (90 min), στο πλαίσιο των AegeanDocs Winter στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στις 9 μμ. στο Θέατρο του ΦΟΜ. Πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972 210 895.

ΜΟΥΣΙΚΗ

- Η Φωτεινή Βελεσιώτου με ένα ιδιαίτερο μουσικό οδοιπορικό στο λαϊκό και έντεχνο τραγούδι στο Κτήμα Οινοφόρος στις 10 μ.μ.

- Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στο «Πανελλήνιον» στις 10 μ.μ.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Το Επιμελητήριο Λέσβου-Λήμνου διοργανώνουν την Ετήσια Γιορτή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τους, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ» στις 7 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ

Ομιλία του Μάκη Αξιώτη με θέμα: «Οι αρχαιότητες της περιφέρειας Καλλονής από τα προϊστορικά χρόνια έως και τη μεταβυζαντινή εποχή» στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλλονής «Η Αρίσβη» στις 7 μ.μ.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας - Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκιμαντέρ The Manakia Brothers. Diary of a Long Look Back (91 min) και The Extra Mile (76 min), στο πλαίσιο των AegeanDocs Winter στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στις 9 μμ. στο Θέατρο του ΦΟΜ. Πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972 210 895.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Λέσβου και του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων νήσου Λέσβου στη Λέσχη Αξιωματικών στις 10 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top