Δεύτερη Ανάγνωση

25/04/2017 - 10:00 Ενημερώθηκε 25/04/2017 - 12:02

En Marche La Republicaine

Πόσο απέχει η Αγιάσος από την Βενεζουέλα; Ανάλογα! Ανάλογα με το πότε και με ποιόν! Διότι εάν ήταν επί εποχής της «επαράτου» διακυβέρνησης …των γερμανοτσολιάδων Σαμαρά, Γεωργιάδη και είχαν καεί δυο τρόφιμοι του «Θεομήτωρ», θα είχε καεί το πελεκούδι! Ενώ τώρα τι σεμνότητα… Μόνο που πολιτική δεν σημαίνει ανούσια λογύδρια και αόριστα πλάνα. Πολιτική σημαίνει καθημερινή διαχείριση, όπου εκεί πάνω κρίνονται πολιτικές και πολιτικοί… Πετάμε τώρα Βενεζουέλα στον σύντροφο Μαδούρο, που εάν στη θέση του ήταν μία άλλη κυβέρνηση, η οποία, αντιμετωπίζοντας τέτοια εξέγερση, άφηνε πίσω της δεκάδες νεκρούς, θα είχαν γεμίσει οι πλατείες όλης της Ελλάδας. Ενώ τώρα προσέξτε με τι …σεμνότητα αλλά και με τι …διορατικότητα αντιμετωπίζεται ο ξεσηκωμός στην μακρινή αυτή χώρα! Στο μεταξύ, στο επώδυνο ταξίδι της πολιτικής αυτογνωσίας, κάνουμε μια στάση στο Παρίσι για να μάθουμε τα νεώτερα. Τα κακά νέα: εισέρχεται η μασκαρεμένη φασίστρια στο δεύτερο γύρο. Τα καλά νέα: εισέρχεται δεύτερη στο δεύτερο γύρο και μάλλον αγγίζει την εκλογική της οροφή. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει τη μεθεπόμενη Κυριακή, εκτός συνταρακτικού απροόπτου. Διότι η Ενωμένη Ευρώπη, αυτή η μεγάλη κατάκτηση των Ευρωπαϊκών Λαών, παρά τις ωδίνες της εποχής, παρά την οικονομική κρίση, παρά το γεγονός ότι οι κλασικές μορφές Δεξιάς/Αριστεράς κλονίζονται, θα επαναπροσδιορίσουν ελεύθερα και δημοκρατικά τον ρόλο τους και την πορεία τους. Ζυμωμένες στην ελεύθερη βούληση πολιτών και κρατών, δεν θα καταρρεύσουν ως άλλα παλαιότερα αυταρχικά καθεστώτα που έχουν πλέον ενταφιαστεί στο στρόβιλο της ιστορικής λαίλαπας. Στείλτε λοιπόν από ένα πακέτο χαρτομάντιλα στον Τραμπ, τον Πούτιν και τις άλλες αυταρχικές μοιρολογίστρες. Γιατί εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι παίξε γέλασε! Και τζάμπα πήγε η γραμμή του δικού μας στον Μελανσό; Τον «έκαψε» κι αυτόν όπως τους «Podemos» (χαμένοι ή μου φαίνεται;). Όπως θα «κάψει» και τον φουριόζο Σουλτς, ο οποίος μετά το δημοσκοπικό ξεπέταγμα, δείχνει να έχει …κλατάρει! Διότι εμείς εδώ, εκτός από την Δημοκρατία, δείξαμε στην Ευρώπη πόσο επικίνδυνη είναι η Δημαγωγία! Διότι η Δημοκρατία δεν «πακετάρεται» σε στόχους και ούτε αποτελεί προκάλυμμα διαχειριστικών ανικανοτήτων. Η Δημοκρατία ζυμώνεται στην ζωή, με ελεύθερους πολίτες και πάντα με το δικαίωμα της επιλογής. Και ας ακούγονται ως …παλαιομοδίτικα και βαρετά όλα αυτά. Γιατί με την ψήφο μας θα προασπίσουμε και την Ευρώπη και την Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία…

 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΡΙΖΑ…

Η μνημονιακή υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προσλαμβάνει στο Δημόσιο. Κανονικά έπρεπε να τους κάνει αμέσως συνταξιούχους!

 

Γαλλικές εκλογές. Η κάθε εφημερίδα με τη δική της ερμηνεία.

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1971

Τηλεπικοινωνιακή σύνδεση Μυτιλήνης - Ελλάδας…

Ένα μεγάλο βήμα για το νησί μας γίνεται με την σύνδεση της Μυτιλήνης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της αυτόματης τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης Μυτιλήνης με το υπεραστικό και εθνικό δίκτυο. Στο γεγονός δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή μάλιστα που η Δικτατορία προσπαθούσε να αξιοποιήσει κάθε εξέλιξη προκειμένου να αναδείξει το …εθνοσωτήριο έργο της. Στην σχετική εκδήλωση δίνει το «παρών» ο ίδιος ο υπουργός Συγκοινωνιών, Γεώργιος Βάλλης, ο οποίος καταγόταν από τον Πολιχνίτο. Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Γ. Σκεμπέας. Μετά την εκδήλωση δόθηκε μικρή δεξίωση στο κτίριο του ΟΤΕ, στην συνέχεια ο υπουργός Συγκοινωνιών παραβρέθηκε σε σύσκεψη στη Νομαρχία Λέσβου, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί και με συγγενείς του.

 

 

ΕΙΠΕ

«Ας πάει στην ευχή της Παναγίας, η ομάδα».

Νίκος Μιχαλάκης, πρόεδρος της ΑΕΛ Καλλονής («Live Sport»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας: «Καφενεία σε Δύση & Ανατολή» στην Φωτογραφική Εταιρεία Λέσβου από 7 μ.μ. - 9 μ.μ..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ιατρείο της Ερεσού το πρωί.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Μαχητές των Δρόμων 8» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ. και στις 10 μ.μ..

- Η ταινία «Αρχηγός από κούνια» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ..

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Νίκης Ελευθεριάδη «Τοπία της Λέσβου και της φαντασίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη στις 7:30 μ.μ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας: «Καφενεία σε Δύση & Ανατολή» στην Φωτογραφική Εταιρεία Λέσβου από 7 μ.μ. - 9 μ.μ..

 

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 40 θέσεις καθαριότητας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 μ.μ..

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ!» του Θοδωρή Δεύτου στο «Book & Art» στις 8 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey